Cogenerarea, o soluție promițătoare și responsabilă față de mediu.

6 decembrie 2017
Trei lucruri pe care nu le știați despre cogenerare. Cum funcționeaza un grup de cogenerare și ce avantaje importante oferă pentru realizarea de economii cu electricitatea și incălzirea în cazul clădirilor de dimensiuni medii.
Cititi mai mult

Protejarea climatului în Europa: consecințele pentru sectorul de încălzire

14 noiembrie 2017
În seara zilei suplimentare a Conferinței Națiunilor Unite asupra Climei din 2015, obiectivul a fost clar: creșterea temperaturii cauzată de încălzirea globală ar trebui limitată la mai puțin de 2 ° C și chiar la 1,5 ° C ori de câte ori este posibil. Uniunea Europeană și-a formulat deja politicile energetice și există acum legi și orientări specifice fiecărei țări pe baza acestora.
Cititi mai mult

De ce sa alegeti un sistem de ventilatie pentru casa dumneavoastra?

11 octombrie 2017
In medie, oamenii petrec aproximativ 90% din timpul lor in interior. Intrucat majoritatea activitatilor zilnice au loc in interior, atmosfera din spatiile inchise are un impact major asupra sanatatii populatiei. Siguranta si confortul sunt unele din cele mai importante nevoi ale vietii noastre de zi cu zi. Cum ne ajuta in acest sens ventilatia rezidentiala?
Cititi mai mult

Inovatie Hoval. Livrarea energiei solare direct in cazanele in condensatie

29 septembrie 2017
Hoval, specialistul în tehnologia încălzirii, gândește creativ, combinând componentele existente cu ceva complet nou și producând o soluție exclusivă ce utilizeaza energia solară, solutie care va crea un punct de referință pentru casele unifamiliale. Utilizarea căldurii solare direct pentru încălzire reduce costurile cu aproximativ 30% și are ca rezultat imediat obținerea unei clase de eficiență energetică mai ridicate.
Cititi mai mult

Maximizarea eficientei sursei de caldura a hotelului Permon. Studiu de caz despre reconstructia centralei termice

21 septembrie 2017
Articolul de față descrie alegerea celei mai potrivite soluții tehnice pentru reconstrucția parțială a unei surse de căldură, cu accent pe sarcina de a se asigura că soluția realizată aduce în cel mai scurt timp cea mai mare economie de energie posibilă cu menținerea funcționării hotelului.
Cititi mai mult

Cum va puteti proteja locuinta de incalzirea excesiva si raci in mod ecologic

17 august 2017
In august 2017 intreaga Europa s-a confruntat cu val de caldura extrem, al 4-lea din acest an, supranumit foarte sugestiv de catre italieni - “Lucifer”. In vestul Romaniei s-au inregistrat temperaturi record de 42° C la umbra, iar in acest context, este important sa ne concentram asupra unor solutii ecologice eficiente, prietenoase atat cu sanatatea noastra, cat si cu casa noastra, a tuturor – planeta.
Cititi mai mult

Calcularea debitului de aer introdus cu ajutorul calculului sarcinii. Ce trebuie sa ştiţi.

26 iulie 2017
Scopul unui sistem de ventilație în hală este de a distribui aerul introdus prin intermediul unui debit de aer interior controlat și, prin urmare, calculat, pentru a disipa încărcăturile termice și încărcăturile poluante. Există diferite tipuri de sisteme de ghidare a aerului care pot îndeplini această sarcină. Prin urmare, este necesară o procedură de proiectare care să permită evaluarea potențialelor sisteme de ghidare a aerului și selectarea celei mai bune soluţii pentru cerințele respective.
Cititi mai mult

Hoval - de 17 ani în slujba castelului

19 iulie 2017
În anul 2000 se scria un nou capitol din istoria castelului, și anume, cel al modernizării sistemului de încălzire și adoptarea unei soluții ecologice și eficiente. Vă prezentăm studiul nostru de caz și interviul realizat despre această construcție încărcată de simboluri, dedicată de B. P. Hașdeu unicei sale fiice și singurul templu spiritist din lume.
Cititi mai mult

Adevarat sau fals? 7 mituri despre pompele de caldura

27 iunie 2017
Pe masura ce popularitatea pompelor de caldura creste semnificativ de la un an la altul, la fel de repede si miturile legate de functionarea si caracteristicile acestora cunosc o raspandire din ce in ce mai rapida. Pentru a evita dezinformarea, ne-am hotarat sa spulberam cele mai intalnite mituri prin argumente si explicatii valide.
Cititi mai mult

Hoval a trecut pragul Maestrului Gheorghe Zamfir

7 iunie 2017
Ce l-a motivat pe Maestrul Zamfir sa aleaga o solutie de incalzire de la Hoval pentru casa de la Cobia, care este viziunea sa in ceea ce priveste valorile ca entuziasmul sau grija si responsabilitatea pentru mediu, ne povesteste chiar domnia sa in randurile de mai jos.
Cititi mai mult

Cum se poate alege cea mai bună pompă de căldură? Ghidul oferit de Centrul de Testări pentru Pompe de Căldură din Elveția.

2 mai 2017
80% din casele noi din Europa sunt echipate cu pompe de caldura. Va sfatuim cum sa o alegeti pe cea mai buna pentru casa dvs. sau pentru orice alta destinatie. 80% din casele noi din Europa sunt echipate cu pompe de caldura. Va sfatuim cum sa o alegeti pe cea mai buna pentru casa dvs. sau pentru orice alta destinatie.
Cititi mai mult

Poluarea la locul de munca - ce trebuie sa stiti.

6 aprilie 2017
Nivelul de noxe din zona de lucru depinde de metoda de asigurare a debitului de aer proaspat, precum si de tipul, dispunerea si amplasarea sursei de poluare. In afara de aceste aspecte, depinde si de tipul si dispunerea grilelor de evacuare a aerului. De exemplu, un nivel de 100% debit de aer in sistem mixat / amestecat poate fi redus sub 10% utilizand un sistem de directionare al fluxului de aer.
Cititi mai mult

Cum puteti reduce costurile pentru prepararea apei calde menajere cu pana la 30% intr-un cartier de case utilizand energia solara?

1 martie 2017
Cladirile rezidentiale, incalzite cu ajutorul unui sistem centralizat, se confrunta deseori cu problema costurilor ridicate din cauza consumului. Apa calda menajera, constituie o problema serioasa, deoarece inregistreaza o cerere foarte mare si in acelasi timp variabila. Acest lucru genereaza principalele...
Cititi mai mult

Ce este BIM? Avantajele BIM pentru un proiectant HVAC

31 ianuarie 2017
Aţi întâmpinat greutăţi legate de proiectarea 3D sau în ceea ce priveşte lucrul cu fişierele REVIT?
Cititi mai mult

Modernizati sau planificati construirea unui hotel? Sfaturile noastre pentru a asigura eficienta energetica.

25 ianuarie 2017
Cum se poate cheltui mai puțin pe încălzire și apă caldă în hotelul dvs? Utilizați acest ghid pentru a găsi modalități eficiente energetic de a obține apă caldă și de a încălzi într-un mod mai economic.
Cititi mai mult

Incalzirea eficienta a casei: 9 sfaturi pentru a economisi energie

19 ianuarie 2017
Fie ca sunteti chirias sau proprietar - in ambele situatii, incalzirea eficienta este esentiala. Cu sfaturile noastre puteti economisi energie si bani, iar in acest fel, puteti minimiza impactul negativ asupra mediului si creste eficienta energetica a gospodariei dumneavoastra.
Cititi mai mult

Ati moderniza o instalatie de incalzire veche, dar inca functionala?

16 ianuarie 2017
Cat ati economisi investind in cazane in condensatie inovatoare?   Indiferent ca vorbim despre cladiri publice, case pentru o singura familie sau spatii industriale de mari dimensiuni, costurile de functionare scazute si impactul ecologic minim sunt apanajul incontestabil al modernitatii.  Cladirile...
Cititi mai mult

O privire la tehnologia pe care am folosit-o pentru a crea biroul nostru cu aproape zero energie

10 ianuarie 2017
Acest nou sediu din Italia, a fost construit in numai sase luni, și este un model autentic de eficienta energetica, proiectat in conformitate cu cerintele Passivhaus si cu certificari de Cened A +, CasaClima din clasa A, Work & Life și protocolul Minergie. Printre cele patru proiecte care au...
Cititi mai mult

Stiati ca daca nu incalziti apa la temperatura potrivita aceasta poate fi contaminata cu Legionella?

5 ianuarie 2017
Daca sunteti managerul unui spital, hotel sau detinatorul oricarui alt sistem de incalzire, cititi sfaturile noastre despre cum puteti evita Legionella. Un micro climat necorespunzator, cu o filtrare redusa a aerului poate incuraja cresterea unei cantitati uriase de contaminanti, inclusiv specia Legionella. Aceste bacterii se pot inmulti si provoca probleme serioase de sanatate.
Cititi mai mult

Unitati de cogenerare. Generarea eficienta de energie pentru cladiri si retele de incalzire

2 ianuarie 2017
Gestiunea energetica combinata bazata pe cogenerare reprezinta o solutie moderna care permite generarea simultana a energiei electrice si caldurii. Unitatile de cogenerare nu doar reduc costurile de incalzire ale unei cladiri si de producere a energiei electrice, ci o genereaza intr-o maniera eficienta,...
Cititi mai mult