Cum se poate cheltui mai puțin pe încălzire și apă caldă în hotelul dvs? Utilizați acest ghid pentru a găsi modalități eficiente energetic de a obține apă caldă și de a încălzi într-un mod mai economic.
Ansamblul hotelier reprezinta un grup foarte specific de cladiri in ceea ce priveste necesarul de energie, de preparare a apei calde si incalzire. In primul rand, variaza foarte mult de-a lungul anului si de masura in care este folosit, aspect dependent de gradul de ocupare. Proprietarii de hoteluri sustin adeseori ca in acest sector este dificil de facut un prognostic atunci cand incercam sa raspundem la intrebarea “Va fi profitabil sezonul viitor?”. Este o afacere riscanta si costisioare, dar care manageriata eficient poate genera un profit substantial. De aceea este foarte important sa pornim de la lucrurile de baza, si anume costurile principale care trebuiesc calculate cand sunteti administratorul unui hotel, mai exact consumul de apa calda menajera si cel cu incalzirea, la care contribuie atat oaspetii din hotel cat si restaurantul acestuia. Incalzirea si prepararea apei calde menajere reprezinta unul dintre cele mai mari costuri din necesarul energetic total.
Cum asiguram cel mai inalt nivel de confort cu cheltuieli cat mai mici?
Asadar, cel mai important rol este jucat de sursa de caldura. Aceasta trebuie sa functioneze eficient, indiferent de sarcina instantanee, care este foarte
variabila in cazul hotelurilor. Este o adevarata provocare asigurarea unui inalt nivel de confort pentru oaspeti, atat atunci cand gradul de ocupare este scazut,
cat si in timpul sezonului de varf. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa alegeti sursa de caldura care va permite sa obtineti cele mai bune rezultate posibile fara
pierderi energetice semnificative. Ajustarea temperaturii din hotel este deosebit de importanta, in timpul sezonului cald, temperatura in camerele neocupate poate
fi redusa la minim, iar in celelalte temperaturi poate fi adaptata preferintelor individuale ale oaspetilor.
Cu o cerere variabila de energie, cea mai buna solutie este un dispozitiv in care iesirea sa poata fi controlata cu usurinta, de exemplu, un arzator modulant. Un
astfel de exemplu este cazanul in condensatie UltraGas®. Acesta este probabil cel mai eficient cazan existent in acest moment pe piata, care in afara de
inalta functionalitate mentionata anterior, este caracterizat si de o crescuta eficienta termica, ajungand pana la 99%. Este o caracteristica foarte importanta
deoarece face posibil ca dispozitivul sa atinga acelasi efect de incalzire in timp ce consuma mai putin combustibil, ceea ce va conduce la costuri de exploatare
mai mici. Eficienta crescuta a cazanului este rezultatul utilizarii schimbatorului de caldura AluFer® patentat, care indeparteaza la maximum caldura
generata de gazele arse, temperatura care la iesirea din cazan poate fi mai mica de 50°C. Utilizarea cazanului cu doua retururi, de inalta si joasa temperatura,
face posibila condensatia in boiler chiar si atunci cand se prepara apa calda si apa calda menajera. Cazanul este izolat cu un covoras din vata minerala, in scopul
de a reduce la minim pierderile de caldura. Automatizarea inteligenta permite controlul cazanului, iar senzorii pentru presiunea apei si senzorii pentru
temperatura gazelor arse asigura functionarea acestuia in conditii de siguranta. Controlerul TopTronicE este echipat cu un afisaj clar care va permite sa setati
temperatura necesara pentru circuite individuale de apa calda , cat si temperatura apei calde si modul de operare.
Companiile care isi doresc sa aiba o buna reputatie ar trebui sa fie echipate cu echipamente ecologice ce impacteaza la un nivel minim mediul inconjurator. Monitorizarea gazelor arse este foarte importanta – concentratia compusilor din gazele de ardere si temperatura lor furnizeaza proprietarului informatii referitoare la eficienta procesului de ardere a cazanului si daca rulajul per ansamblu este corespunzator. Hoval declara un nivel de 9-8.8% in ceea ce priveste continutul de CO2 din gazele de ardere, NOx 26-38 mg / kWh și oxizi de carbon - 3-9 mg / kWh, in functie de iesire, aceste cantitati reprezentand valori foarte mici. Trebuie adaugat ca cea mai scazuta emisie de gaze arse si cea mai mare eficienta a cazanului sunt asociate cu functionarea la parametri redusi ai agentului termic.
Solutii eficiente si ecologice
Hotelurile exclusiviste implica deasemenea si cerinte superioare din partea clientilor. Facilitatile reprezinta adeseori atractii suplimentare, acestea trebuind sa ofere la randul lor un confort adecvat categoriei in care hotelul este incadrat. Prin urmare, trebuie sa alegeti solutii fiabile, care au fost deja utilizate cu succes si au adus astfel beneficii importante proprietarilor. Acestea includ, mai presus de toate, o functionare corespunzatoare, sisteme de control automatizate si o productie eficienta si ecologica a energiei termice.
Studiu de caz
Un astfel de proiect este Hotelul Stok aflat in Polonia, unde au fost instalate in cascada cazane moderne si inteligente UltraGas (700D). Imobilul este compus din zona de dormit pentru oaspetii hotelului, respectiv 205 camere cu o capacitate de gazduire de 420 de oaspeti. Ocupat la capacitate maxima, inregistreaza un necesar de apa calda menajera de aproximativ 33.600 l/zi. In plus, exista o zona de relaxare ce cuprinde 3 restaurante, 13 camere de SPA, bowling, piscina si jacuzi, cat si o zona welness si 14 sali de conferinta.
O asemenea cantitate de atractii poate genera costuri de intretinere foarte mari, prin urmare, proprietarii au dorit sa aiba cea mai eficienta si economica sursa de caldura posibila. Gratie automatizarilor integrate, ce permite modularea arzatorului si reglarea puterii cazanului in functie de nevoile de moment ale facilitatii, cazanul in condensatie pe gaz, UltraGas, a intrunit cu succes cerintele, reprezentand alegerea ideala. Acest lucru este de o importanta deosebita, deoarece cu o cerinta de putere care variaza de la un moment la altul semnificativ, in principalul pentru prepararea apei calde menajere, pentru a opera eficient, cazanul trebuie sa functioneze in mod stabil si sa se activeze rar, dar pentru perioade mai lungi de timp.