De la vechiul sistem de încălzire pe combustibil lichid la sistemul modern de încălzire cu peleți - cum se face trecerea?

28 februarie 2022
Sunt multe de spus despre o renovare a sistemului de încălzire, așa că am decis să abordăm acest articol pe baza motto-ului nostru „Responsabilitate pentru energie și mediu”. Când faceți tranziția la energii regenerabile, este adesea recomandat să luați în considerare varianta...
Cititi mai mult

HomeVent®: Noul echipament de ventilație rezidențială care facilitează proiectarea și instalarea unui sistem complet

27 februarie 2022
Hoval a dezvoltat continuu sistemul de ventilație rezidențială HomeVent® pentru a oferi instalatorilor un sistem complet pentru încadrarea în diferite spații și situații de instalare, noul model devenind disponibil începând cu aprilie 2022. Cu un debit de aer de 400 m³/h,...
Cititi mai mult

Încălzire sustenabilă în sectorul industrial prin tehnologia de condensare

15 ianuarie 2022
Pentru a obține neutralitatea climatică în domeniul industrial, sunt necesare sisteme de încălzire care să îndeplinească deja cerințele stabilite de normele europene pentru următorii 20 de ani. Pentru proiectanți, optimizarea costurilor, fiabilitatea operațională și economiile de CO2...
Cititi mai mult

Datorită Hoval: economii de 30% la costurile cu încălzirea pentru două hoteluri cu centre wellness

21 decembrie 2021
Hotelurile cu centre wellness Valavier și Sarotla din orașul Brand, Vorarlberg utilizează împreună un sistem de încălzire ultra eficient și durabil. Piesa centrală a sistemului de încălzire este cazanul de pardoseală în condensație pe gaz UltraGas (350) de la Hoval.
Cititi mai mult

Încălzire ultra eficientă la 170 metri înălțime - soluție Hoval pentru Turnul Dunarii din Viena

9 octombrie 2021
Turnul Dunării din Viena, cea mai înaltă structură din Austria, a primit un nou aspect după o renovare completă. Reperul vienez a primit și o soluție de încălzire de la Hoval, care punctează cu un raport optim preț-performanță.
Cititi mai mult

Încălzire sustenabilă: economisiți bani și protejați clima cu un sistem hibrid

24 septembrie 2021
Sistemele de încălzire hibrid combină beneficiile mai multor tehnologii într-un singur sistem extrem de eficient, fiabil și ecologic. În plus față de generatoarele de căldură, distribuția de căldură și comenzile sistemului sunt componente deosebit de importante.
Cititi mai mult

Alternative ecologice: viitorul gazului

14 septembrie 2021
Biometanul și hidrogenul sunt alternative viitoare la încălzirea cu gaze naturale. Soluțiile ecologice sunt dezvoltate de urgență în producerea de surse de energie gazoase durabile și în tehnologia de condensare.
Cititi mai mult

Ventilația rezidențială în școli: un instrument vital pentru a reduce riscul de a contracta COVID-19.

9 august 2021
Ventilația este o componentă esențială în ceea ce privește menținerea unui climat interior sănătos și este o strategie importantă de prevenire a COVID-19 pentru universități, școli și grădinițe. Deși purtarea măștilor ajută la prevenirea pătrunderii particulelor de virus în aerul ambiental, o bună ventilație este însă un alt pas care poate reduce numărul de particule de virus din aer.
Cititi mai mult

Cu 29 de tone mai puțin CO2 pe an datorită aprovizionării cu energie ecologică

3 august 2021
Centrul medical Dielsdorf se mândrește cu o lungă istorie. Fondat în 1895, este acum o facilitate înalt specializată pentru persoanele care au nevoie de îngrijire. Unul din atuurile acestuia în ceea ce privește responsabilitatea pentru oameni, cât și pentru mediu,...
Cititi mai mult

Casa municipală din Praga - energie sustenabilă și cazane în condensație

20 iulie 2021
Casa Municipală din Praga - sau Obecní dům, așa cum se numește în cehă, este una dintre cele mai semnificative piese de arhitectură Art Nouveau din lume. Recent a fost transformată într-un proiect pilot, cu focus pe energie sustenabilă pentru inițiativa Smart Prague...
Cititi mai mult

Poate fi un cazan în condensație la fel de ecologic ca o pompă de căldură?

5 iulie 2021
Gazul natural intră sub presiune ca sursă de energie. Cu toate acestea, există și alternative regenerabile sub formă gazoasă. Biometanul și hidrogenul urmează să câștige o vizibilitate mai mare în viitor, lucru care va avea un impact direct asupra cazanelor pe gaz.
Cititi mai mult

Modul în care concentrația de CO2 din aerul ambiental influențează performanța și nivelul de confort

16 iunie 2021
Cea mai mare parte a vieții noastre se petrece la interior. O concentrație prea mare de CO2 în aerul ambiental ne afectează gradul de confort și performanța scade. Ventilația modernă a spațiului de locuit aduce, în mod permanent, aer proaspăt la interior.
Cititi mai mult

UltraGas® 2 – cazanul în condensație ideal pentru rețelele de încălzire.

5 mai 2021
Cu cazanul în condensație UltraGas® 2, Hoval are cazanul său în condensație pe gaz, încercat și testat, într-o formă excelentă pentru rețelele de încălzire. Acesta atinge o temperatură de lucru de 95 °C, este potrivit pentru biometan. Acesta reprezintă o alegere ideală în proiectele de renovare, datorită spațiului com­pact pe care îl necesită.
Cititi mai mult

Vor fi centralele termice de apartament interzise? Un interviu despre viitorul încălzirii domestice cu inginer Valeriu Timofan, manager general Hoval România.

3 aprilie 2021
În ultimele săptămâni, în presa din România s-a scris extensiv despre faptul că centralele termice de apartament ar putea fi interzise dacă se utilizează coșuri de fum individuale. Având în vedere că aceasta este metoda de încălzire preferată și deja implementată sau în curs de implementare de către multi proprietari de locuințe, au fost ridicate numeroase semne de întrebare despre viitorul încălzirii domestice, despre cum vor fi utilizatorii afectați de această legislație și ce metode alternative, mai sustenabile sunt demne de luat în considerare.
Cititi mai mult

De ce să alegeți un sistem inteligent de control al încălzirii?

8 martie 2021
În ziua de azi sunt posibile prognoze foarte detaliate, cu un grad ridicat de precizie. De ce să nu folosiți aceste date pentru a regla încălzirea locuinței? Cuvântul cheie este predicibilitate. Automatizarile inteligente pentru încălzire pot accesa deja astfel de date prin internet și astfel pot oferi atât confort sporit, cât și costuri reduse de încălzire.
Cititi mai mult

5 factori care influențează decisiv climatul ambiental interior

18 februarie 2021
Tot mai mult timp este petrecut acasă. Este cu atât mai important să vă simțiți confortabil și să aveți un climat ambiental sănătos. Acesta este decisiv pentru starea de bine. Prin urmare, am decis să vă oferim o imagine de ansamblu a factorilor care influențează climatul ambiental.
Cititi mai mult

„Un călduros bun venit” la Tower Bridge. Modernizarea sistemului de încălzire cu Hoval.

1 februarie 2021
Este considerat unul dintre cele mai renumite obiective turistice din lume. De 150 de ani, brațele podului sunt ridicate pentru a lăsa navele să treacă. La interior, Hoval oferă vizitatorilor o primire călduroasă - datorită unui nou sistem de încălzire.
Cititi mai mult

5 mituri despre ventilația rezidențială

27 noiembrie 2020
Curenți de aer, costuri ridicate și praf – câteva probleme create în locuință de către echipamentele de ventilație rezidențiale. Mituri de genul acesta încă circulă și îi împiedică pe mulți să beneficieze de numeroasele avantaje ale ventilației rezidențiale. În acest articol ne-am propus să demontăm cele mai importante mituri și să vă oferim oportunitatea de a vă informa direct de la specialiști.
Cititi mai mult

Ventilarea, încălzirea și răcirea halelor de producție - studiu de caz

2 noiembrie 2020
Conceptul Hoval include extragerea aerului viciat din 13 prese și strunguri, precum și condiționarea halei cu aer proaspăt. O altă cerință a fost ca acest sistem să fie utilizat și pentru răcirea halei de producție în timpul verii.
Cititi mai mult

Soluții de filtrare a aerului tehnologic

23 octombrie 2020
Fischer Maschinentechnik-GmbH, specialist în producția de scule și sisteme de construcție din Achern, districtul Baden-Württemberg din Ortenau, care, printre altele, produce sisteme de profilare a tuburilor, s-a dezvoltat puternic în ultimii ani. Drept urmare, a fost adăugată o nouă hală, iar utilajele moderne de prelucrare au completat echipamentele existente.
Cititi mai mult