Modernizarea sistemului de încălzire al clădirii istorice a Primăriei din Rouen. Cogenerare și condensație pentru noua eră

11 septembrie 2019
Primăria din Rouen a dorit să întreprindă un proiect de renovare a sistemului de încălzire a spațiilor sale istorice într-o abordare exemplară în ceea ce privește tranziția energetică. Obiectivul a fost triplu: creșterea confortului, reducerea costurilor cu energia și a amprentei de mediu a sistemului de încălzire.
Cititi mai mult

Economisirea energiei – un element esențial pentru companiile din industrie

30 august 2019
Astăzi, multe companii pun o valoare deosebită pe metodele de producție eficiente din punct de vedere energetic cât și ecologice - atât ca principiu, cât și pentru a îndeplini cerințele legale în ceea ce privește compatibilitatea cu mediul înconjurător și asigurarea unor condiții de muncă sănătoase.
Cititi mai mult

Ventilație rezidențială - investiție în calitatea vieții

12 august 2019
Casele de astăzi sunt construite pentru a fi mai etanșe ca niciodată. Fără un schimb regulat de aer, ne trezim rapid în case sufocante. Acest lucru nu este nici plăcut, nici sănătos. Ventilația rezidențială ne oferă însă remediul.
Cititi mai mult

Hală cu ventilație descentralizată sau centralizată? Un ghid care vă ajută să decideți.

11 iulie 2019
Când este ventilația centralizată a halei alegerea mai bună și când ar trebui să se utilizeze ventilația decentralizată? Această comparație neutră realizată de către Dipl.-Ing. Jürgen Dorenburg analizează aspectele tehnice, avantajele clienților și considerentele financiare.
Cititi mai mult

Hoval, partner al echipei României la Solar Decathlon

4 iulie 2019
Hoval credere într-un viitor responsabil, în care ecologia și sustenabilitatea sunt parte integrată din viața noastră, așa că a ales să se implice în acest proiect ca și partener, asigurând pentru casa Over4 ventilația rezidențială cu recuperare de căldura prin intermediul echipamentului HomeVent.
Cititi mai mult

Ce tip de pompă de căldură vi se potrivește?

21 iunie 2019
Pompele de căldură au devenit o soluție durabilă de încălzire. Pentru a alege pompa de căldură potrivită pentru proiectul dumneavoastră, doriti să găsiti rapid informațiile cele mai importante despre cele trei tipuri, cele mai des întâlnite.
Cititi mai mult

Cum alegem panourile solare termice? Hoval răspunde celor mai importante întrebări.

2 aprilie 2019
Aflați care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le luăm în considerare atunci când alegem panourile solare, daca sunt eficiente in zilele înnorate și cât de importantă este orientarea acoperișului în ceea ce privește randamentul. Discutăm și despre ce se întâmplă cu panourile solare în timpul iernilor foarte geroase sau în zilele caniculare de vară și despre noua inovație care permite punerea în funcțiune în numai 4 minute.
Cititi mai mult

Soluțiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate clădirilor pasive în București și Timișoara

11 martie 2019
Veti afla mai multe despre soluțiile noastre ce vin în întâmpinarea eforturilor privind proiectarea și construcția de clădiri pasive. Ne-am propus sa fim promotorii revoluției clădirilor pasive și în România, pentru că noi credem în clădiri mai sănătoase și mai eficiente energetic.
Cititi mai mult

DIN EN ISO 16890 determină performanța filtrului în funcție de fracțiile de praf fin

13 februarie 2019
Standardul DIN EN ISO 16890 "Filtre de aer pentru ventilație generală", valabil în întreaga lume începând din iulie 2018, marchează o nouă etapă in dezvoltarea procesului standardizat de testare și clasificare a claselor de filtrare G, M și F. Noul proces oferă in mod semnificativ mai multe date fiabile privind performanța efectivă a filtrului și astfel permite selectarea optimă a filtrului, în conformitate cu cerințele.
Cititi mai mult

Rolls-Royce alege ventilație industrială descentralizată de la Hoval

31 ianuarie 2019
Sistemele de ventilație industrială descentralizată destinate utilizării în hale de producție trebuie să îndeplinească anumite criterii și să ofere o calitate adecvată a aerului, ceea ce se traduce în sănătatea și siguranța sporită a lucrătorilor, având un impact pozitiv asupra bunei desfășurări a proceselor tehnologice și a produselor stocate.
Cititi mai mult

O soluție pentru încălzire și ventilație rezidențială din Alpi într-un monument istoric transilvănean

4 decembrie 2018
Pe dealul Komal, pe o terasă de 60 m deasupra Someșului, se înalță cutezătoare "Cetățuia", ce veghează de secole batrânul oraș din inima Transilvaniei, unde moștenirea seculară se îmbină armonios cu modernitatea, agitația contemporană și dezvoltările tehnologice de ultimă oră.
Cititi mai mult

Centrala în cogenerare de la Hotel Panorama Royal – o sursă de energie și putere

8 noiembrie 2018
Hotelul de wellness este o sursă de energie și de putere –la figurat și la propriu: instalația combinată de căldură și echipamentul de cogenerare Hoval generează electricitate și acoperă necesarul de căldură în mod autonom. Exigența crescută a dat rezultatele mult așteptate!
Cititi mai mult

Revizia echipamentelor de încălzire, ventilație sau răcire – ce efect are asupra confortului și siguranței dvs.

16 octombrie 2018
Echipamentele de încălzire și ventilație fac parte din viața noastră de zi cu zi, reprezentând un element indispensabil pentru confortul din spațiile în care ne petrecem timpul. Aflați cum puteți să asigurați longevitatea, funcționarea economică și la randament maxim a echipamentelor, dar și minimiza considerabil șansa de apariție a notificărilor de avarie care ne iau prin surprindere în plin anotimp rece.
Cititi mai mult

La fel de silențioasă ca o frunză în bătaia vântului - noua pompă de căldură UltraSource

14 august 2018
Hoval a instalat prima pompă de căldură în 1975. Noul model Hoval UltraSource® reflectă peste 40 de ani de experiență în domeniu. Această pompă de căldură foarte eficientă pentru clădiri rezidențiale are acum o dimensiune mai compactă și arată fantastic.
Cititi mai mult

Hoval îmbrățișează transformarea. Ce noutăți aduce 2018 pentru expertul în tehnologie și climă

25 aprilie 2018
Nucleul de la care s-a pornit pentru trasarea transformărilor de anvergură care vor guverna acestă perioadă este grija pentru consumatorul HVAC. Știm că adesea consumatorul se angajează într-o complexă și anevoioasă călătorie în ceea ce privește “lungul drum al experienței HVAC”– de la idee până la satisfacția lucrului bine făcut și de lungă durată.
Cititi mai mult

HomeVent® ventilație rezidențială confortabilă premiată: acum mai flexibilă și mai compactă

5 aprilie 2018
Hoval a fost dublu premiat in cadrul MCE din Milano, o expozitie unică și eveniment de interes global în care companiile din sectoarele HVAC + R și eficiența energetică prezintă cele mai noi tehnologii, soluții și sisteme pentru clădirile inteligente din sectoarele rezidențiale comerciale, industriale și rezidentiale.
Cititi mai mult

Care este importanța marcajului CE și a declarației de încorporare pentru unitățile HVAC? Ce trebuie sa stiti.

13 martie 2018
Marcajul CE reprezintă o confirmare din partea producătorului unui produs, conform căruia - în conformitate cu Regulamentul UE 765/2008 - produsul îndeplinește cerințele fundamentale ale directivelor care se aplică acestuia. Atentie, nu este însă un sigiliu al calității.
Cititi mai mult

Lansarea sistemului unic de control - TopTronic Supervisor

26 februarie 2018
Acesta este dispozitivul mult așteptat – cartierele rezidentiale, contractorii și administratorii de proprietăți, care sunt responsabili pentru operarea a numeroase sisteme tehnice diferite, pot vizualiza și monitoriza acum toate generatoarele de căldură.
Cititi mai mult

Cauzele mucegaiului și cum luptăm împotriva lui.

7 februarie 2018
Colțul camerei începe să se întunece și pata crește rapid. Miroase neplăcut, irită tractul respirator, este otrăvitor și pune în pericol sănătatea. De asemenea, materialul de construcție suferă: Mucegaiul poate provoca daune mari. A cui e vina?
Cititi mai mult

De 20 de ani „cu toată inima lângă tine“

19 decembrie 2017
Doamna Antonia Frick a venit în România în anul 1995, având o experiență de 26 de ani ca președinte a programului de ajutor pentru familie „Familienhilfe Liechtenstein”, cu dorința de a crea și susține in Romania proiecte de sprijinire a familiilor și a altor categorii sociale dezavantajate.
Cititi mai mult