Teatrul Național din Praga

Teatrul Național (TN) a suferit o modernizare completă, de la noul logo până la cea mai importantă reconstrucție arhitecturală de interior și exterior. Ca parte a acestei schimbări, Teatrul Național a depus eforturi pentru asigurarea unui consum energetic scăzut, luând în considerare impactul asupra mediului înconjurător. Proiectul de economisire a energiei ce a implicat și reconstrucția sistemului de încălzire al cladirii a început în anul 2006, schimbările sistemului tehnologic au avut loc în mai multe etape între anii 2007 și 2010. De atunci teatrul a reușit să facă economii semnificative în ceea ce privește costurile cu energia, însumând valoarea de 10 milioane CZK pe an. Astfel, economisind mai mult de 50% din costul inițial cu energia!

Obiectivul principal al proiectului de renovare completă a sistemelor cladirii, acela de a obține cel mai bun nivel de climat interior mentinând în același timp o eficiență maximă a producției de energie, a fost îndeplinit. Sistemul nou creat include tehnologie de încălzire, ventilație și răcire, care, pentru funcționare eficientă, necesită setări corespunzătoare și sisteme de măsurare și control moderne. În întregul sistem, Hoval ajută de asemenea la atingerea obiectivelor de economisire a energiei.

Un astfel de sistem, și principala sursă de căldură la Teatrul Național este tehnologia de încălzire Hoval, în special două cazane în condensație moderne Hoval UltraGas D1400 completate cu o noua pompă de căldură. Cele trei cazane inițiale au fost păstrate și funcționează numai ca o sursă de rezerva sau acoperă nevoile de căldură în caz de urgenă, în momentele de vârf din timpul iernii. Dintr-o perpectivă pe termen lung, cazanele Hoval obțin un randament foarte bun, peste 108%, ceea ce se datorează structurii, ca permiterea separării turului și returului cald/rece inclusiv conexiunile hidraulice sofisticate.

Cazanul pe gaz produce aproximativ 67% din volumul total necesar al căldurii, restul fiind acoperit de pompele de căldură.

Hoval & CPE

Modelul de finanțare utilizat de Teatrul Național se numește CPE (Contract de Performanță Energetică). În acest caz, cheltuielile investiției sunt achitate din economiile de funcționare care sunt garantate de către furnizorul de servicii pe o perioadă de zece ani. Acest proiect pionier al Teatrului National a castigat premii la Targul Internațional de Comerț Aqua Therm Praga 2008 și este unul dintre cele mai bune cazuri în domeniul investițiilor publice. De aceea suntem mândri că echipamentele Hoval au contribuit la creșterea eficienței energetice a uneia dintre comorile naționale ale Republicii Cehe.

Esti interesat de alte referinte? Citeste mai mult

Intrebati expertul Hoval despre cea mai buna solutie pentru investitia dvs