Tarom, Otopeni

ventilatie industriala Tarom

Divizia tehnică Tarom

  • Locație: România / Otopeni
  • Suprafața: 6000 m²
  • Clădire veche

Soluția utilizată:

  • Încălzire: TopVent DHV x 21 buc;

Obiectivele investitorului:

  • Rentabilitate crescută a investiției
  • Eficiență crescută și costuri energetice optime
  • Fiabilitatea echipamentelor

Activitatea de întreţinere majoră se desfăşoară în hangarul din cadrul direcţiei tehnice, care a fost construit între anii 1969 si 1972, având o suprafaţă de 6000 m2 şi fiind reamenajat în anul 2000 pentru a corespunde integral cerinţelor EASA (European Safety Aviation Agency) şi FAA (Federal Aviation Administration). Direcţia tehnică TAROM asigură servicii de întreţinere pentru întreaga flotă a companiei, cât şi pentru flota altor companii aeriene naționale sau internaţionale.

Obiectivul direcţiei tehnice TAROM este să fie cel mai bun şi cel mai eficient, din punct de vedere al costurilor, furnizor de servicii de întreţinere pentru aeronave de tip Boeing 737, ATR 42 şi ATR 72 din Europa Centrală şi de Est. Serviciile efectuate în cadrul direcţiei tehnice TAROM includ lucrări de întreţinere neplanificată, lucrări de întreţinere planificată si lucrari de reparatii ale componentelor.

Pe parcursul a 40 de ani de activitate, direcţia tehnică TAROM a devenit un furnizor performant de servicii de întreţinere, la cele mai înalte standarde, pentru cele mai utilizate modele de aeronave din transportul aerian de pasageri.
Spațiul este deservit  de 21 de unități TopVent , echipamente de furnizare a aerului pentru încălzire, fără tubulatură. Debitul de aer al echipamentului este de până la 9000 m3/h, iar capacitatea de încălzire poate atinge 164 kW. Ce diferențiază echipamentele TopVent?

Air-Injectorul asigură o distribuiție optimă a aerului în condițiile de operare variabile și previne curenții în zonele ocupate. Este recomandat pentru înălțimi de montaj cuprinse între 4 și 25 de m. În funcție de diferența de temperatură dintre aerul de alimentare și aerul din interior precum și de debit, este reglat permanent unghiul de deschidere între verticală și orizontală. Unitățile pot fi reglate în funcție de modificările condițiilor de funcționare, în mod automat sau manual.

Maeștri în economisirea energiei – Echipamentele TopVent au o înaltă eficiență în destratificarea aerului și uniformizarea temperaturilor, reducând la minimum pierderile de căldură prin acoperiș. Grație Air-Injector-ului este nevoie de mai puțin aer antrenat mecanic, obținându-se economii în exploatare.

Funcționare optimizată - Utilizarea optimă a energiei prin intermediul automatizării TempTronic RC, care are la bază un algoritm intuitiv și logic.

Timpi scurți de instalare, ușor de întreținut – Echipamentele sunt livrate gata pentru conectare, iar operațiunile de întreținere se pot face în condițiile de funcționare ale sistemului nefiind necesar să fie oprit în totalitate.

Sistem modular - Extrem de fiabil în exploatare datorită sistemului cu mai multe unități, este de asemenea ușor de adaptat pentru diferite intervale de putere, în funcție de condițiile de operare. Există inclusiv posibilitatea de extinderea a sistemelor existente.

Vezi alte referințe

Întrebați expertul Hoval despre cea mai bună soluție pentru investiția dvs