Hotelul Ski & Sky, Predeal

ski and sky hotel-01

Hotelul Ski & Sky a fost renovat complet în anul 2017, clădirea de 5 etaje vine în întâmpinarea turiștilor săi cu 21 camere duble twin, 5 camere cu pat matrimonial și 3 apartamente – ceea ce însumează o capacitate de circa 60 de locuri. La dispoziția turiștilor se află și o sală de conferințe, care acoperă toate nevoile unei prezentări, unui curs, workshop, seminar sau training, spațiul fiind accesorizat în conformitate, cât și o saună uscată, perfectă pentru eliberarea de stresul cotidian sau de oboseala acumulată după o zi de ski sau drumeții. O altă zonă de relaxare este reprezentată de Sky Lounge, destinat tuturor clienților, situat la ultimul etaj al hotelului. Acesta oferă o vedere panoramică a Predealului, fiind cadrul perfect pentru a petrece câteva ore în liniște într-un peisaj verde de neuitat.

Fiind situat într-o zonă montană, proiectul și-a propus alegerea unei soluții sustenabile, care să aibă o amprentă ecologică cât mai redusă, dar care să ofere și o eficiență ridicată pentru a acoperi cu succes nevoile crescute ale hotelului.

Soluția Hoval pentru încălzire și furnizare de apă caldă menajeră constă în echipamentul de ultimă generație, UltraGas 500 D, cazan în condensație cu o eficiență inegalabilă, flexibilitate ridicată și întreținere facilă. Flexibilitatea acestei game de cazane de pardoseală în condensație pe gaz, le face ideale pentru renovarea unui sistem de încălzire.

Pentru a satisfice cerințele mari de putere ale hotelului, două cazane UltraGas au fost conectate împreună, formând o cascadă. Acest lucru le permite să asigure creșterea siguranței în funcționare și a eficienței deoarece se pot adapta mai bine la cerințele de putere și pot oferi o distribuție optimizată a sarcinii. Un avantaj suplimentar este colectorul comun pentru gazele de ardere care facilitează montarea unui singur coș de fum.

Sistemul centralizat de încălzire oferă avantaje solide, emisiile sunt reduse substanțial, cazanele în condensație UltraGas au emisii de NOx<40mg/kWh.

Datorită volumului mare de apă și pierderilor de presiune mici a cazanelor UltraGas®, în sistemul hidraulic NU sunt necesare pompe primare și butelie de egalizare, reducându-se astfel costurile de investiție.  Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® garantează o rentabilitate excelentă și o amortizare rapidă. 

Elementele definitorii care fac această soluție una imbatabilă, arzătorul modulant Ultraclean proiectat pentru ardere curată și emisii foarte scăzute, schimbătorul de căldură aluFer brevetat pentru o eficiență inegalabilă și automatizarea inteligentă TopTronic®E pentru o utilizare facilă și posibilitate de integrare în cascadă,

Proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea au fost efectuate de către specialiștii Hoval.