H. Essers, Bolintin-Deal

H. Essers cladire

Depozit H. Essers

  • Locație: România  / Bolintin-Deal, Giurgiu
  • Suprafața: 29.356 m²
  • Construcție nouă

Soluția utilizată:

  • Ventilație: TopVent NHV - 6/A x 34 buc

                TopVent NHV - 6/A/EX x 4 buc

                TopVent NHV - 9/A/EX x 4 buc

                TopVent DKV - 6/C x 10 buc

Obiectivele investitorului:

Obiectivul principal al investitorului a fost realizarea unui spațiu de depozitare care să permită găzduirea unei  game largi de produse, bunuri de larg consum.

Soluții:

Fondată de către Henri Essers în 1928, H.Essers a devenit în timp una dintre cele mai importante companii din Europa în domeniul transporturilor și al logisticii pentru sectoare ca produse chimice, farmaceutice, medicale, precum și produse de înaltă calitate. H. Essers lucrează permanent la reducerea amprentei ecologice prin adoptarea unor diverse măsuri, printre care și reducerea emisiilor de carbon. Cladirile H. Essers au apelat la metoda de evaluare BREEAM, fiind utilizate și politici referitoare la consumul de apă.

Pentru încălzire și răcire, s-a optat pentru echipamentele TopVent,  profitând de avantajul controlului individual pe zone, permis de acestea, precum și posibilitatea îndeplinirii condițiilor de protecție anti-îngheț. S-a luat în considerare de asemenea și ușurința de instalare, sistemul hidraulic simplu și suprafața mare de acoperire a aerotermelor.

Unitățile TopVent® NHV sunt instalate chiar sub tavan. Acestea utilizează aerul din încăpere, îl încălzesc cu ajutorul bateriei pe agent termic și îl injectează înapoi în cameră prin duza de evacuare. Distribuția aerului nu poate fi reglată cu TopVent® NHV. Prin urmare, unitatea este special adaptată pentru aplicații în care cerințele de confort sunt relativ scăzute (de exemplu, depozite cu rafturi mari).

TopVent® DKV, unități cu recirculare pentru încălzire și răcire, au fost special concepute pentru utilizarea în spații înalte. Datorită performanțelor ridicate și distribuției eficiente a aerului, unitatea are o arie de acoperire foarte mare. Deoarece sunt necesare mai puține unități, costurile investiționale și de instalare sunt mai mici.

Investitorul a apreciat capacitatea echipamentelor Hoval de a oferi un confort maxim cu pierderi minime de căldură. Prin sistemul funcțional de stratificare, echipamentele instalate permit utilizarea în mod extrem de eficient a căldurii, realizându-se consumuri scăzute de combustibil la sursa generatoare de căldura, aspect care influențează în mod determinant emisiile generate. Încă o dată Hoval demonstrează, chiar și în mod indirect, că reușeste să puna în practică deviza sa „Responsabilitate pentru energie și mediu”.

Vezi alte referințe

Întrebați expertul Hoval despre cea mai bună soluție pentru investiția dvs