Fabrica Romcarton, Popești-Leordeni

Romcarton exterior

Investiția grupului francez Rossmann constă într-o fabrică de carton ondulat și ambalaje din carton ondulat, o construcție de 35.500 mp, care se întinde pe un teren de 100.000 metri pătrați și este dotată la cele mai înalte standarde. 
Grupul Rosmann este la nivel mondia principalul producător independent de ambalaje din carton ondulat din Europa şi Africa, cu o capacitate de 500.000 de tone.

59 de unități cu recirculare pentru încălzire, model TopVent sunt poziționate în zona de realizare a procesului tehnologic și în zona de depozitare.  Acestea au ventilator cu două viteze și o varietate de accesorii care permit adoptarea de soluții dedicate spațiilor înalte. Schimbatoarele de căldură sunt conectate prin sistemul hidraulic la cazanele în condensație UltraGas.

 Air-Injectorul asigură o distribuție optimă a aerului în condiții de operare variabile și previne curenții în zonele ocupate. În funcție de diferența de temperatură dintre aerul de alimentare și aerul din interior precum și de debit, este reglat permanent unghiul de deschidere între verticală și orizontală. Unitățile pot fi reglate în funcție de modificările condițiilor de funcționare, în mod automat sau manual. Grație Air-Injector-ului este nevoie de mai puțin aer antrenat mecanic, obținându-se economii importante în exploatare.

 Pentru încălzirea spațiului și prepararea ACM au fost alese cazane în condensație de mare eficiență, Hoval UltraGas, 3 echipamente cu o putere de 1000 kW fiecare, legate în cascadă și cu coș de fum comun. Au fost realizate și reglaje calitative pe circuite de încălzire prin comenzi pe vane cu 3 căi motorizate, iar pentru prepararea apei calde menajere este utilizat boiler cu acumulare, CombiVal –ESSR 1000 l.
Cazanul în condensație are camera de ardere și tevile de fum din oțel inoxidabil, iar izolația termică este din vată minerală, fiind dotat cu senzor de presiune pentru apă (protecție presiune minimă \ maximă) și senzor de temperatură gaze arse cu funcție de limitare a temperaturii gazelor arse. Emisiile de noxe sunt extrem de reduse, cu o valoare NOx≤ 35 mg/kWh.

 O modalitate la fel de importantă de a obține un randament ridicat al cazanelor este automatizarea, în cazul de față optându-se pentru regulatorul TopTronic®E . Este necesară adaptarea puterii calorifice la cererea curentă de încălzire a cladirii - având în vedere condițiile exterioare curente și, la la fel de important, prognoza meteo pentru perioada următoare. Cu ajutorul unui singur dispozitiv de reglare se controlează funcționarea tuturor unităților individuale, ca de altfel și a celor care funcționează în serie, totul realizându-se de pe o pagină de internet sau de pe o aplicație mobilă.