Clădire de birouri Hexagon Offices

hexagon incalzire hoval 2

O construcție proiectată pentru viitor, la cele mai înalte standarde de calitate și design funcțional: Hexagon Offices este o clădire mixtă de birouri clasa „A” care și-a propus să transforme una din zonele de tranzit ale Clujului într-un adevărat reper pe harta business & lifestyle a orașului.

Arhitectura clădirii se remarcă printr-o prezență impunătoare care inspiră soliditate și durabilitate. Design-ul interior al zonelor comune este unul de tip industrial, care combină într-un mod armonios și fără efort materiale naturale, ca lemnul, metalul, sticla și betonul aparent nefinisat – elemente de o calitate superioară, clasice, ce completează viziunea estetică a unei clădiri construite pentru viitor.

Misiunea Hexagon este de a oferi un complex de clădiri de birouri de cea mai înaltă calitate pentru a crea o experiență de work&living la cele mai înalte standarde, atât celor care lucrează în clădire cât și locuitorilor zonelor rezidențiale din împrejurimi.

Viziunea Hexagon este să încorporeze tehnologia, sustenabilitatea și un stil sănătos de work&living într-o clădire construită cu cea mai mare responsabilitate pentru resursele enegetice, care iși propune să contribuie în mod activ la crearea unui viitor mai ecologic.

hexagon incalzire cazane in condensatie

Clădirea are o suprafață de peste 27,000 mp proiectată pentru a deservi spațiilor de birouri și zonei de retail. Printre beneficiile funcționale generale ale clădirii se numără sisteme de tip Building Management System și echipamente HVAC ultra eficiente, generator de rezervă pentru zonele comune, detectoare de fum, sprinklere, acces controlat în clădire, locuri dedicate de parcare, sistem de supraveghere 24/7, lifturi de ultimă generație, parcare pentru biciclete, stație de încărcare pentru mașini electrice și vestiare cu dușuri.

Urmând același principiu al construcțiilor destinate viitorului, grație efortului de a dezvolta proiecte într-un mod responsabil, clădirea a primit certificarea BREEAM EXCELENCE!

Antreprenorul general  a fost KÉSZ, una din cele mai importante companii de construcții din Europa Centrala și de Est, cu o istorie de succes în domeniul dezvoltării afacerilor, care se bucură de o expertiză în construcții de peste 36 de ani.

Pe lângă expertiza lor vastă în domeniu, realizările grupului KÉSZ sunt strâns legate de valorile lor fundamentale: Cunoștințe – Stabilitate – Motivare – Complexitate – Inovație – Versatilitate.

O clădire a viitorul certificată BREEAM – garanția sustenabilității

hexagen incalzire boiler

Proiectele certificate BREEAM sunt, în mod garantat, gândite să afecteze mediul înconjurător într-o măsură semnificativ mai mică și să îmbunătățească, astfel, nivelul calității vieții și bunăstarea oamenilor și să protejeze resursele naturale prin consumuri reduse.

Hoval a facilitat prin intermediul echipamentelor de ultimă generație obținerea certificării BREEAM, încălzirea și apa caldă menajeră fiind asigurate printr-un sistem centralizat de încalzire compus dintr-o baterie de 3 cazane în condensație UltraGas 400 și un cazan în condensație dublu UltraGas 500 D, două boilere MultiVal  ESRR (1000, respectiv 500) și un sistem solar tip Ultrasol, montat pe terasa clădirii, pentru preparare ACM.

Cazanul în condensație UltraGas® are o eficiență de până la 109,9% raportat la PCI (Putere Calorifica Inferioara), grație tehnologiei de combustie și a eficienței de neegalat, care economisesc cantități importante de energie, a eficienței ridicate datorită capacității mari de apă și tehnologiei de condensare, care este cu până la 6% mai mare datorită retururilor separate de temperatură înaltă și scăzută.

hexagon incalzire Hoval

Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® este atât de eficient deoarece are la bază tehnologia de condensare de ultimă oră și este dotat cu schimbătorul de căldură patentat aluFer®. Acest schimbător face posibilă recuperarea a încă 10-20% din energia utilizată pentru o eficiență inegalabilă! Utilizarea materialelor durabile, precum oțelul inoxidabil și aluminiu, cu o conductivitate ridicată, optimizează transmiterea energiei termice în apă. Corpul de încălzire al cazanului pe gaz UltraGas are un volum mare de apă, acționând ca un vas de acumulare pentru o încălzire și mai eficientă.

Cazanele în condensație sunt integrate în sistemul BMS de ultimă generație (servicii complete de monitorizare mecanică, electrică și electromecanică) al clădirii prin comunicare Modbus, beneficiază de  monitorizare automatizată a consumului de energie electrică, energie termică / răcire, monitorizare echipamente chiller, acces controlat în toată clădirea, CTA, lifturi, pompe, VCV-uri și sistem de iluminat.

Sistemul de energie solară folosește energia solară sustenabilă în mod gratuit pentru a prepara apa caldă menajeră.

În metoda brevetată WLT®o placă specială de conducere a căldurii conectează absorberul la schimbătorul de căldură folosind suprafața sa completă - nu doar în puncte izolate. Fluxul prin schimbătorul de căldură este optimizat, iar căldura solară este transmisă mai eficient și mai uniform. În acest fel, panoul solar termic UltraSol® obține randamente solare maxime pe parcursul anului. 

Proiectul Hexagon Offices a beneficiat de cunoștințele tehnice bogate și de expertiza Kesz în materie de antreprenoriat general în construcții, de standardele de înaltă calitate care îi caracterizează, acestea fiind aplicate în numeroase proiecte de anvergură, cât și de soluțiile inovative, proiectate inteligent de către inginerii Hoval.