Cladire de birouri Kimba, Austria

cladire birouri incalzire Kimba

Tehnologia de condensare de ultimă generație oferă clădirilor de birouri o sursă de încălzire fiabilă și rentabilă. Compania care deține complexul de birouri, Kimba GmbH, a ales cea mai recentă generație de cazane în condensație pentru a reduce dramatic consumul de gaz necesar încălzirii clădirii.

Kimba GmbH este o companie specializată în dezvoltarea, construirea și închirierea de birouri și spații comerciale la cele mai înalte standarde. În Brunn am Gebirge, aproape de Viena, compania are în administrare un complex de birouri format din șase clădiri. Ca administrator al complexului, Ferhat Harnuboglu este responsabil pentru întreținerea clădirilor și acordă o mare importanță dezvoltării continue a proprietăților destinate închirierii.

Soluția implementată

at_brunn-am-gebirge_kimba-gmbh-zinkpower_2021_34-1.jpg

Când s-a dorit renovarea sistemului de încălzire pentru una dintre clădirile de birouri, domnul Harnuboglu a optat pentru o soluție de încălzire de la Hoval: „Ca proprietar al clădirilor de birouri, este esențial ca chiriașii noștri să aibă încălzire și apă caldă menajeră în orice moment. Prin urmare, a fost deosebit de important pentru mine că am integrat un sistem de înaltă performanță, durabil, dar și rentabil. ”

Împreună cu partenerul de instalare Hoval Bauer und Co GesmbH, lucrările de renovare ale sistemului de încălzire au fost finalizate în cel mai scurt timp. Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® 2 a fost pus în funcțiune în complexul de birouri al Kimba GmbH, ca un cazan din seria pilot, la sfârșitul lui 2020 - adică înainte de a fi lansat oficial pe piață în primăvara anului 2021.

Beneficii pentru investitor

at_brunn-am-gebirge_kimba-gmbh-zinkpower_2021_41-1.jpg

"Sistemul existent de încălzire pe gaz era depășit, din punct de vedere tehnologic,  cât și supradimensionat pentru cerințele actuale, iar funcționarea constantă la o temperatură de tur de 70 de grade a însemnat că și valorile sale de consum erau fost ridicate. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru trecerea la o încălzire modernă și alegerea unui sistem care să funcționeze la un nivel ridicat de eficiență era absolut necesară."

„Un senzor suplimentar de sistem reglează debitul, permițându-i să îmbunătățească continuu răspunsul de control. Acest lucru asigură că sistemul de încălzire atinge un debit constant și o temperatură de retur scăzută ", explică Jürgen Pasterniak, șeful Serviciului Clienți de la Hoval din Viena, și confirmă: "Drept urmare, efectul de condensare al noului UltraGas® 2 este utilizat în mod optim."

Rezultatele sunt clare de văzut. În ianuarie, UltraGas® 2 a redus consumul de gaz cu aproximativ 50% - de la 3700 la 1800 m3 - comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Automatizare TopTronic®: totul sub control

Datorită controlerului TopTronic® conectat la internet, funcționarea încălzirii pe gaz se adaptează automat la temperaturile exterioare actuale. „Utilizatorii pot face singuri modificări, dar acest lucru nu este necesar”, spune dl Harnuboglu, explicând cât de intuitiv este de utilizat controlerul. În plus, modulele de interfață compatibile înseamnă că sistemul de încălzire este ușor de integrat în sistemele de management al clădirilor de nivel superior utilizate în proprietățile comerciale.

Parteneriat de lungă durată cu Hoval

at_brunn-am-gebirge_kimba-gmbh-zinkpower_2021_33-1.jpg

UltraGas® 2 este a treia soluție Hoval utilizată pentru a furniza căldură la fața locului. Proprietarul comercial și-a pus încrederea în Hoval și își amintește bine experiența:

„Suntem foarte mulțumiți de soluțiile oferite de Hoval. Alegerea integrării unui sistem de încălzire Hoval a fost deci alegerea firească pentru noi. În special, serviciul destinat clienților ne oferă asigurarea că există întotdeauna cineva pe care noi putem contacta când este nevoie ”, spune Harnuboglu și adaugă: „Parteneriatul dintre instalator și Hoval a funcționat perfect și suntem mai mult decât mulțumiți de noul sistem. ”