ABB Bulgaria

Hala de producție ABB este situată în zona industrială Rakovski, în apropiere de Plovdiv și produce componente pentru tensiune joasă și medie. În hala de producție lucrează mai mult de 800 de persoane.

Clădirea ABB a câștigat premiul “Clădirea Anului 2013” în Bulgaria. Clădirea a fost aleasă datorită calității sale ridicate, eficiența energetică și caracteristicile sale durabile.

Compania ABB a câștigat de asemenea premiul “Investitorul Anului 2013” în Bulgaria, și recent a fost onorată cu “Premiul economiei germane în Bulgaria 2013” pentru dezvoltarea continuă a activităților de producție în țară.

În cadrul proiectului ABB, Hoval s-a bazat pe soluția de sistem pentru a obține eficiență maximă, un climat interior perfect, costuri de funcționare reduse.

Soluția Hoval: sistem descentralizat de climatizare pentru hală de producție cu unități de acoperiș Roofvent LKW9 – 3 buc și 39 unități TopVent DKV9, perdele de aer cald la intrările pentru camioane 20 unități TopVent CUR5. Încălzirea și transferul de căldură la unitățile de acoperiș se face cu ajutorul cazanului în condensație UltraGas 1440D, iar apa caldă este furnizată cu ajutorul echipamentului ModulPlus F41. Sistemul inteligent de control al condiționării aerului este DigiNet 5, iar controlul perdelelor termice este separat și se face cu EasyTronic. Sistemul de control de bază este conectat la un calculator extern prin Digicom, de la care se poate ajusta și monitoriza sistemul de încălzire și condiționare a aerului în hala de producție.

La selectarea echipamentului Hoval s-au luat în considerare cerințele din fiecare zonă separată din hala de producție. Unitățile de climatizare de acoperiș sunt aranjate în așa fel încât să se mențină parametrii specifici pentru fiecare zonă și în același timp să fie controlate de un singur sistem de control.

Cazanele în condensație asigură capacitatea de căldură necesară pentru unitățile de climatizare, al căror control este efectuat de către sistemul de control TempTronic. Pentru clădirea de birouri s-a utilizat cazanul în condensație pe combustibil gazos UltraGas350kW, iar pentru asigurarea apei calde menajere s-a instalat echipamentul ModulPlus F41, care furnizează cantitatea necesară de apă caldă chiar și în momentele de vârf.

Ca rezultat al muncii bine făcute de către echipa comercială și tehnică a Hoval Bulgaria, ABB a avut încredere și a încredințat companiei Hoval și proiectul său următor: o hală de producție pentru produse de înaltă tensiune, unde se așteaptă să se instaleze următoarele echipamente: MAX 3 1250 – 1 buc, DKV-9/D – 13 buc, MK-9/D – 11 buc, Temptronic RC – 8 buc, CUR-3 – 15 buc, EasyTronic – 3 bucati, calorifer de 1000 L.

Vezi alte referinte

Intrebati expertul Hoval despre cea mai buna solutie pentru investitia dvs