Ventilarea, încălzirea și răcirea halelor de producție - studiu de caz

◄ Inapoi la articole

Compania Merz din Albstadt-Ebingen este un furnizor modern și o firmă de contractare pentru componente mecanice. Printre clienți se numără companii industriale de dimensiuni medii și mari din regiune. Portofoliul de produse variază de la fabricarea instrumentelor medicale până la dezvoltarea internă a unui filtru pentru măduva osoasă. Compania a construit un alt pilon în domeniul tehnologiei LED și a dezvoltat, de asemenea, încă de la începutul mileniului, propriile sisteme de iluminat stradal cu LED-uri. Deviza lor este că în producție trebuie folosită doar cea mai modernă și sustenabilă tehnologie.

hala de productie merz interior

O soluție modernă și fiabilă pentru extragerea aerului viciat, condiționarea aerului și răcire

Conceptul Hoval include extragerea aerului viciat din 13 prese și strunguri, precum și condiționarea halei cu aer proaspăt. O altă cerință a fost ca acest sistem să fie utilizat și pentru răcirea halei de producție în timpul verii. Echipamentul ProcessVent de la Hoval oferă soluția optimă pentru realizarea acestui obiectiv. Echipamentul pentru ventilarea, încălzirea și răcirea aerului funcționează împreună cu un sistem de filtrare a aerului evacuat de la Keller Lufttechnik ca unitate coordonată. Aerul viciat de la mașinile-unelte este extras prin sistemul de filtrare destinat evacuării aerului. După filtrare, acest aer umed și cald este evacuat în exterior ca aer de evacuare prin schimbătorul de căldură în plăci în varianta constructivă de separare a vaporilor de ulei, iar energia termică pe care o conține este transferată aerului de alimentare. Este important de menționat că datorită faptului că fluxurile de aer trec prin canale separate, mirosurile, vaporii și particulele din aerul evacuat nu contaminează aerul de alimentare.

echipament ventilare incalzire racire hale Hoval

"Instalarea noului sistem a fost ușoară", relatează proprietarul Andreas Merz: "Locația pe o scenă este ideală, astfel încât spațiul de sub echipament poate fi folosit ca zonă de depozitare."

Coordonare optimă a componentelor

Echipamentul de filtrare compact cu recuperare de căldură, conceput pentru ventilarea, încălzirea și răcirea halelor de producție, ProcessVent, a fost echipat cu registre de încălzire / răcire pentru reîncălzirea sau răcirea aerului de alimentare. Mediul de încălzire și răcire este generat central de pompele de căldură și controlat și monitorizat utilizând sisteme moderne de management al clădirilor. Coordonarea optimă a celor două componente (ProcessVent și purificarea aerului evacuat) echilibrează compoziția aerului din hală, creează condiții plăcute în zona de lucru și eficiență energetică ridicată. Angajați sunt mulțumiți, sunt realizate economii de costuri și o contribuție activă la protecția mediului datorită soluției de sistem.

Autor
Alexandra Dragoi