Unități de ventilație industrială cu pompă de căldură – soluția ideală pentru hale

◄ Inapoi la articole

Unități de ventilație Hoval care răcesc și încălzesc descentralizat prin pompe de căldură reversibile.

Când a venit timpul să construiască noua hală de producție, specialistul industrial PMS Elektro- und Automationstechnik a optat pentru o soluție de sistem Hoval. Un total de 14 unități RoofVent® și TopVent®, fiecare funcționând în combinație cu pompă de căldură, asigură un climat interior plăcut.

PMS oferă clienților din țară și din străinătate soluții de inginerie electrică și de automatizare de aproximativ 15 ani. Compania, cu sediul în orașul austriac St. Stefan din Valea Lavantului, a crescut enorm în ultimii ani. Când a venit timpul să construiască noua fabrică de producție de 8500 m2, PMS a ales o soluție modulară de climatizare interioară de la Hoval.

Drept urmare, două unități RoofVent® și 12 unități TopVent®, fiecare funcționând în combinație cu o pompă de căldură, sunt operaționale în fabrică din septembrie 2019. Acestea reunesc toate cele trei cerințe într-un singur sistem – încălzire, răcire și ventilație.

Datele tehnice ale proiectului:

  • Suprafața halei: 8500 m2
  • Aer proaspăt necesar: 7000 m3/h
  • Înălțimea halei: 6 m
  • Putere termică necesară: 420 kW
  • Capacitate de răcire necesară: 420 kW
  • Recuperare căldură: 86%
  • Zone de control: 5 zone
  • Unități instalate: 2 unități de tratare a aerului pentru furnizarea aerului proaspăt și eliminarea aerului viciat RoofVent® RP-6 și 12 unități de recirculare TopVent® TP-6

Conditii de muncă plăcute pentru angajați

Hoval_PMS_1_(c) Hoval

În noua hală de producție lucrează în jur de 120 de angajați, unde o atmosferă plăcută de lucru a fost prioritatea absolută pentru conducerea PMS:
„Când companiile vorbesc despre crearea unei atmosfere bune la locul de muncă, mulți se gândesc doar la angajații de la birou. Pentru noi este important ca întreaga forță de muncă să se simtă confortabil și să beneficieze de condiții ambientale ideale în care să își desfășoare activitatea”, spune Managing Director Alfred Krobath.
Cu sistemul de climatizare interioară Hoval, temperaturile din hală pot fi ajustate ușor, individual și rapid pentru fiecare zonă individuală.

Decizia de a opta pentru sistemul modular

Hoval_PMS_3_(c) Hoval

Încălzirea și răcirea prin pardoseală au fost inițial planificate pentru noua hală. Totuși, în cursul proiectului, PMS a examinat din nou intens diverse soluții de climatizare interioară și, în cele din urmă, a decis asupra soluției descentralizate de la Hoval. Deoarece noua clădire se afla deja într-un stadiu avansat de proiectare, compania trebuia să acționeze rapid:

„Am avut foarte puțin timp la dispoziție pentru a proiecta soluția de climatizare interioară. Dar datorită proiectării simple și a timpului scurt de livrare al sistemului modular Hoval, PMS a reușit să înceapă la timp operațiunile în hală datorită noului concept de climatizare interioară ”

explică Christoph Steinhäusler, șeful departamentului de management de produs pentru tehnologia de climatizare la Hoval Austria.

Funcționare durabilă cu pompe de căldură

PMS-ventilatie pompa de caldura

Unitățile RoofVent® și TopVent® sunt fiecare combinate cu pompe de căldură de 30 kW, care își ajustează automat puterea la cerințele de încălzire sau răcire din hală. PMS va incorpora în curând un sistem fotovoltaic pe acoperiș, permițându-i să ruleze sistemul de climatizare interioară cu energie pe care o va produce singur. „Sistemul modular flexibil și simplu de la Hoval îndeplinește toate cerințele noastre”, astfel Krobath rezumă soluția durabilă pentru climatizare interioară.

„Este important pentru noi ca întreaga forță de muncă să se simtă confortabil și să beneficieze de condițiile ambientale ideale în care să își desfășoare activitățile. Sistemul modular flexibil și facil de implementat de la Hoval îndeplinește toate cerințele noastre.”

Alfred Krobath Director general al PMS Elektro- und Automationstechnik

Echipamentele din proiect

Unitățile de furnizare aer proaspăt și eliminare aer viciat RoofVent® RP și unitățile de recirculare TopVent® TP se caracterizează prin metoda lor complet descentralizată de generare a energiei. Fiecare unitate este echipată cu propria sa pompă de călduraă reversibilă, care asigură siguranță maximă în exploatare. Acest lucru face, de asemenea, posibilă încălzirea și răcirea simultană a diferitelor zone ale halei.

RoofVent® RP Unitate de furnizare a aerului proaspăt și eliminarea aerului viciat descentralizată cu recuperare de căldură de mare capacitate pentru încălzire și răcire.

RoofVent_RP_Thumbnail

• Flexibilitate enormă și adaptări specifice cererii prin diferite variante de produs cu caracteristici opționale

• Eficiență de recuperare a căldurii de până la 86% cu schimbătorul de căldură în plăci de înaltă performanță Hoval

• Costuri de investiție reduse, deoarece nu sunt necesare încăperi tehnice pentru echipamente și rețea de alimentare cu apă

• Sistem care poate fi extins cu ușurință pentru a include unități suplimentare

• Punct de conectare pentru toate sistemele electrice pe unitatea de sub acoperiș – sursa electrică pentru unitatea de acoperiș este integrată și testată din fabrică

• Instrument de proiectare Hoval HK-Select cu toate datele tehnice pentru proiectarea rapidă și ușoară a unităților RoofVent®

• Distribuție eficientă a aerului cu Air-Injector integrat – pierderi mai mici de căldură și fără pierderi de presiune în tubulatură

TopVent® TP Unitate de recirculare cu pompă de căldură descentralizată pentru încălzire și răcire.

Hoval_PMS_8_(c) Hoval

• Flexibilitate maximă pentru toate tipurile de hale și destinații ale halelor datorită modulelor de sistem scalabile (generare de căldură, încălzire cu recirculare, răcire cu recirculare și control zonal)

• Supliment rentabil pentru sistemele de ventilație RoofVent® pentru cerințe temporar mai mari de încălzire și răcire

• Sisteme fără tubulatură de aer pentru instalare ușoară și consum redus de energie

• Diferite tipuri de bobine și accesorii pentru soluții personalizate

Vizionați videoclipul despre proiectul PMS - ventilație cu pompe de căldură pentru un climat interior perfect

Autor
Alexandra Dragoi