UltraGas® 2 – cazanul în condensație ideal pentru rețelele de încălzire.

◄ Inapoi la articole

Mișcările actuale de extindere a rețelelor locale și de termoficare existente (și, într-o măsură mai mică, de înființare a unor noi) înseamnă că sunt necesare, în același timp, puteri mai mari și o eficiență sporită a costurilor. În anii următori, combustibilii regenerativi, gazoși, vor constitui, de asemenea, o cotă din ce în ce mai mare din rețelele noastre de gaze. Cazanul cu temperatură joasă, folosit atât de des până acum, nu mai este potrivit pentru cerințe.

Cu cazanul în condensație UltraGas® 2, Hoval are cazanul său în condensație pe gaz, încercat și testat, într-o formă excelentă pentru rețelele de încălzire. Acesta atinge o temperatură de lucru de 95 °C, este potrivit pentru biometan și în viitor va putea funcționa și pe hidrogen. Acesta reprezintă alegerea ideală în cadrul proiectelor de renovare, datorită spațiului com­pact pe care îl necesită.

Pentru o putere de până la 450 KW, se potrivește printr-o ușă standard de 800 mm; și pentru o putere de 1,5 MW, acest mic miracol care economisește spațiu are nevoie de doar 3,3 m² de suprafață. Există chiar loc pentru o instalație suplimentară de cogenerare. Comunicarea este gestionată de controlerul de sistem modular Top­Tronic® E. Un singur contact, de la consultanță la produse și servicii pentru clienți - totul, dintr-o singură sursă.

hovalsolution-chaudi--re-gaz-condensation---cog--n--ration---pr--parateur-d-ecs-instantan--e-.jpg

Valoare adăugată pentru beneficiul dvs.:

  • Temperatură de lucru până la 95 °C
  • Biometan
  • Spațiu minim de amplasare
  • Sistem de integrare simplu
  • Monitorizare și acces la distanță
  • Totul din o singură sursă

Un proiect emblematic prin excelență.

centrala Triesen Hoval

În Triesen, nu departe de sediul central din Hoval, două centrale de cogenerare de înaltă eficiență PowerBloc (EG 50, EG 240) furnizează energie electrică și termică. Eficiența lor energetică este excepțională. Inovație totală: Hoval a combinat două elemente considerate incompatibile, un cazan pe gaz și o instalație de cogenerare.

Michael Baumgärtner, responsabil cu încălzirea / energiile regenerabile la LGV (Liechtensteinische Gasversorgung), furnizorul de gaze din Liechtenstein, vorbește despre o „combinație strălucită”. "Centrala de cogenerare ne permite să producem atât căldură, cât și electricitate din gaze naturale sau biogaz." Soluția combină un cazan pe gaz, care necesită temperaturi reduse de retur, și o instalație de cogenerare care funcționează la temperaturi ridicate. Această combinație se dovedește a fi extrem de atractivă, atât din punct de vedere energetic, cât și economic. Iarna, când producția de energie electrică din centralele hidroelectrice și energia solară scade, instalația de cogenerare furnizează energie electrică și energie termică și ajută la compensarea penuriei de energie electrică.

Hoval a furnizat două centrale de cogenerare (CHP), două pompe de căldură, un cazan în condensație pe gaz, un cazan cu condensație pe combustibil lichid și o stație de transfer de căldură și a fost responsabil pentru punerea în funcțiune a acestor unități. Întreaga gamă de sisteme de generare și furnizare a energiei, toate din aceeași sursă de experți.

Sisteme energetice eficiente dintr-o singură sursă.

UltraGas® 2 este echipat cu controler de sistem TopTronic® E. Este ușor de utilizat, combinând perfect toate componentele într-un sistem fiabil și eficient.

Cazanul în condensație pe gaz poate fi, de asemenea, integrat în managementul clădirilor de nivel superior prin intermediul modulelor de interfață disponibile în acest scop sau conectat la o rețea de încălzire prin intermediul software-ului de control HovalSupervisor.

TopTronic ® controler de sistem standardizat este cheia unui sistem în care toate compo­nentele lucrează împreună și se completează reciproc perfect pentru a asigura o eficienţă energetică remarcabilă. Datorită designului modular, sistemul poate fi extins rapid și ușor - chiar și la o dată ulterioară

HovalSupervisor – software de control

Software-ul de control HovalSupervisor ajută la operarea unor sisteme numeroase - și disparate din punct de vedere tehnic - într-un mod efi­cient. Sistemele mari sunt afișate ca o schemă, permițând să fie monitorizate și optimizate. Soft­ware-ul HovalSupervisor colectează toate datele de performanță pentru sistemul de încălzire și le pregătește pentru analiză pentru a permite opti­mizarea ulterioară a sistemului și funcționarea acestuia. Este cel mai important instrument pentru un operator de sistem profesionist.

Valoare adăugată pentru beneficiul dvs.:

  • Sistem standardizat de control
  • Poate fi extins cu module
  • Sistem de cascadă standard
  • Interfețe standard ultramoderne
  • Monitorizare și acces la distanță
  • Totul din o singură sursă
Autor
Alexandra Dragoi