Soluție de încălzire sustenabilă și energie regenerabilă pentru un hotel business cu o soluție de sistem Hoval

◄ Inapoi la articole

Combinația dintre clădirile vechi și cele noi este o provocare pentru hoteluri. Hotelurile destinate călătorilor în scopuri de business, în special, sunt obligate să îndeplinească cerințele oaspeților în ceea ce privește durabilitatea. „Montfort das Hotel” a integrat astfel în proiectul de renovare pompa de căldură Thermalia.

Hotelierul Dieter Oberhöller a avut încredere în Hoval ca partener datorită expertizei și inovațiilor realizate în domeniul încălzirii și răcirii timp de peste 30 de ani. Așa a fost și în 2015, când hotelul a fost extins si renovat. În timpul renovării noii clădiri, a fost modernizat și sistemul vechi de încălzire, astfel hotelul beneficiază de energie verde de la pompa de căldură Hoval Thermalia, iar cazanul în condensație pe gaz Hoval UltraGas asigură vârfurile de consum.

Odată cu extinderea „Montfort - das Hotel”, domnul Oberhöller a decis în favoarea unei soluții complete de la Hoval, acesta apreciază, în mod deosebit, serviciul pentru clienți deoarece orice defecțiune apărută este remediată prompt  de către un tehnician Hoval.

"În primul rând, a fost important pentru mine ca totul să provină dintr-o singură sursă. Un singur furnizor - un singur responsabil pentru efectuarea manoperele de service si mentenanța - un singur expert pentru soluționarea potențialelor probleme. Hoval a îndeplinit această cerință în toate privințele încă de la începutul cooperării."

Minimizarea costurilor energetice

montfort

Dieter Oberhöller acordă o mare importanță dezvoltării durabile a hotelului sau. Odată cu instalarea unei pompe de căldură Hoval și a încălzirii pe gaz, Oberhöller a reușit să reducă în mod semnificativ costurile cu energia. În același timp, datorită soluției all-in-one, asigură și mai eficient  prepararea apei calde menajere. Aceasta înseamnă că nu există blocaje în orele de vârf, cum ar fi dimineața, când toată lumea face duș în același timp.

Oberhöller subliniază importanța încălzirii și a preparării ACM fiabile într-o afacere hotelieră.

"Oaspeții noștri se așteaptă tot timpul la apă caldă menajera cu debit și temperatură constante. Dacă nu este asigurat acest lucru, chiar și  pentru perioade foarte scurte, întregul sejur poate fi evaluat ca nesatisfăcător."

Renovare fără a perturba operațiunile hoteliere

motfort hotel exterior

Pe parcursul construcției de șase luni a noii clădiri, pompa de căldură Hoval Thermalia a fost adaptată condițiilor locale și cerințelor hotelului, integrată pe baza energiei geotermale. În acest scop, au fost instalate 16 sonde la o adâncime de aproximativ 130 de metri pentru forare. Cu două circuite separate, pompa de căldură oferă un nivel deosebit de ridicat de fiabilitate în exploatare, utilizând în același timp energie ecologică extrem de prețioasa și sustenabilă.

Provocarea în timpul instalării: integrarea încălzirii fără a perturba operațiunile hoteliere în curs și coordonarea optimă a componentelor ambelor sisteme de încălzire.

Afacerile cu o viziune ecologică necesită sisteme de încălzire durabile

Din ce în ce mai mulți clienți din segmentul de business acordă o mare importanță hotelurilor care utilizează energie verde și pun accent pe durabilitate. Criteriile privind ecologia sunt cuprinzătoare și se extind, în mod special, la implementarea unui sistem de încălzire și preparare apă caldă menajeră ecologic. Acesta a fost motivul principal pentru a investi într-o pompă de căldură Hoval Thermalia cu o capacitate totală de încălzire de 90 de kilowați.

incalzire service montfort hotel

Încălzire și răcire cu energie geotermală

Dl. Oberhöller a fost interesat, în mod deosebit, de perspectiva utilizării unei pompe de căldură pentru a răci hotelul: în timp ce accentul este pus pe încălzirea hotelului din octombrie până în aprilie, este important să se asigure și  un climat plăcut în cameră începând cu luna mai.

Vă sprijinim în alegerea soluției de climat interior care vi se potrivește cel mai bine. Echipa noastră va fi bucuroasă să vă contacteze – gratuit și fără obligații!

Traducere și adaptare după un articol Hoval Austria
Autor
Alexandra Dragoi