Sistem de ventilație rezidențială ultra performant pentru Colegiul Einsiedeln

◄ Inapoi la articole

În Colegiul Abației Einsiedeln din Elveția, calitatea înaltă și flexibilitatea sistemului de ventilație confort Hoval HomeVent FR 301 sunt utilizate pentru a asigura o calitate ridicată a aerului în laboratorul de fizică.

tubulatura sistem de ventilatie

Laboratorul de fizică din Abația Einsiedeln nu a putut fi folosit mult timp. Motivul? În timpul măsurărilor s-a găsit o umiditate excesivă și, mai ales, o concentrație importantă de radon. Kurt Sacchi, managerul departamentului de tehnologie din abație, a trebuit să găsească o soluție. El a ales sistemul de ventilație de la Hoval, HomeVent FR 301. Combinația unică de performanță și flexibilitate a fost factorul decisiv.

În spatele faimoasei fațade baroce a Abației Einsiedeln, care datează de la 1735, există activități variate și pline de viață. Abația are 150 de angajați, inclusiv aproximativ 30 de artizani, iar 350 de studenți vin și pleacă de aici aproape în fiecare zi. Colegiul se bazează pe laboratorul de fizică pentru lecții importante din curricula elevilor. Din păcate, aici s-a măsurat un nivel prea mare de umiditate și radon. Prin urmare, încăperea nu a fost folosită pentru mult timp, deoarece nu ar fi fost sigură în ceea ce privește sănătatea și confortul elevilor.

Mic, ușor, puternic și instalat pe tavan

iesire sistem de ventilatie

Datorită flexibilității ridicate în ceea ce privește instalarea, Kurt Sacchi și specialiștii de la Hoval au reușit să instaleze sistemul de ventilație pe tavan unde nu necesită spațiu suplimentar dedicat. De asemenea, au beneficiat de compactitatea și flexibilitatea echipamentului: cântărește doar 33 de kilograme și, prin urmare, este aproape o greutate infima în comparație cu performanța superioară pe care o oferă. Debitul ventilației rezidențiale Hoval HomeVent FR este de 301 până la 300 de metri cubi pe oră. Sistemul furnizează acum pentru clasa de 160 de metri pătrați aer proaspăt, filtrat și atinge nivelul dorit de recuperare a umidității.

ventilatie rezidentiala filtru

HomeVent monitorizează nivelul de umiditate; dacă există prea multă umiditate, schimbul de aer se intensifică automat și camera se dezumidifică. Cu toate acestea, Kurt Sacchi nu este convins numai de produsele de la Hoval, ci și de serviciile furnizate de echipă: „Disponibilitatea de a servi clientul este, de asemenea, impresionantă. Specialiștii Hoval au fost imediat la fața locului cu sprijinul necesar. Întregul proces, de la evaluarea echipamentului potrivit, până la punerea în funcțiune a durat aproape două săptămâni."

În colegiul abației, la fel de bine și confortabil ca acasă

Mauro Cariati, care a a luat parte la procesul de proiectare și instalare în calitate de consultant Hoval, este absolut încântat când clienții săi sunt mulțumiți pe deplin, așa cum este Kurt Sacchi: „Hoval a furnizat și instalat deja un echipament pentru încălzire pentru abația Einsiedeln - și acum echipamentul de ventilație rezidențială HomeVent FR 301. Este conceput, în principiu, pentru apartamente și case unifamiliale. Datorită filtrului dublu, păstrează murdăria și poluanții în exterior și creează un climat interior sănătos, și are o eficiență ridicată în recuperarea căldurii și controlul umidității. Opțional, poate fi echipat și cu un senzor pentru detectarea mirosului, care elimină rapid mirosurile neplăcute. Și poate fi suplimentat cu sistemul de control online TopTronic E."

Autor
Alexandra Dragoi