Noul cazan în condensație UltraGas® (1550) – perfect pentru spații extrem de restrânse

◄ Inapoi la articole

Hoval  își extinde gama superioară a legendarei sale serii de cazane în condensație pe gaz, care oferă încălzire confortabilă inegalabilă pentru complexe mari de clădiri și sisteme centralizate de încălzire. Cazanul în condensație UltraGas® este extrem de eficient, cu emisii reduse, folosind în același timp mai puțin de jumătate din spațiul pardoselii față de alte cazane situate în aceeași gamă de puteri.

Hoval UltraGas® se află într-o clasă proprie. Datorită nivelurilor sale optime de eficiență, acest cazan în condensație reduce consumul și crește eficiența sistemelor de încălzire. O gamă largă de puteri oferă avantaje notabile pentru o dimensionare eficientă care reduce consumul de gaz. Gama de cazane în condensație UltraGas®, începând de la 15 kW, a fost extinsă pentru a include și cazane de 1550 kW. Toate aplicațiile, de la case unifamiliale, până la centre de încălzire locale și districtuale, pot fi implementate acum cu această gamă de cazane în condensație de ultimă generație.

Cerințe de spațiu extrem de reduse - doar 3,3 m2

cazan in condensatie ultragas 1550

Datorită designului său special, noul cazan de 1550 kW are nevoie de mai puțin de jumătate din spațiul echipamentelor standard de pe piață. Construcția care se bazează pe amplasarea verticală a schimbătorului de căldură verticală reduce mult spațiul necesar. Pe lângă conceptul schimbătorului de căldură, construcția generală a cazanului economisește spațiu și permite o integrare hidraulică simplă. UltraGas® (1550) - 1550 mm lățime, 2152 mm adâncime și 2547 înălțime - este deosebit de ușor de instalat și de poziționat în spații restrânse. Spațiul economisit poate fi utilizat de obicei pentru alte echipamente sau rezervat pentru extinderea viitoare.

Tehnologia de condensare pentru eficiență maximă

hoval_g--nther-k--b_-c-hoval

Deși cazanul în condensație UltraGas® (1550) are dimensiuni constructive reduse, devine un uriaș atunci cand este vorba de performanțe și eficiență.

„În gama de operare de mare putere, piața se orientează acum către cazanele în condensație - spre tehnologia de condensare, care este deja de mult timp vârful de lance al brandului Hoval”, spune Günther Köb, Product Manager Hoval. Potrivit domnului Günther  Köb, „Cererea pentru cazane cu schimbătoare de căldură cu eficiență ridicată în gama de mari puteri, care necesită spațiu redus, este deosebit de mare pentru proiectele care vizează extinderea capacităților termice existente, de exemplu." Acesta este motivul pentru care designul compact al UltraGas® face o diferență notabilă.

Cel mai nou și mai puternic cazan UltraGas® își atinge eficiența impresionantă datorită tehnologiei de ardere de ultimă generație și conceptului, precum și a construcției schimbătorului de căldură.

Arzător modulant premix (cu preamestec) peste 1000 kW

productie cazan in condensatie Hoval

Arzătorul premix modulant asigură un nivel ridicat de eficiență și emisii reduse de poluanți pe întregul domeniu de operare. Unitatea premix-ventilator generează un amestec combustibil omogen de gaz / aer și, prin urmare, optim. Cantitatea poate fi ajustată cu precizie prin intermediul vitezei ventilatorului și modulată la necesarul de căldură. Arzătorul parcurge intervalul de modulare de la 328 la 1550 kW continuu și împiedică pornirile si opririle dese, acestea generând consumuri de energie și emisii crescute. Trebuie avut în vedere și consumul de energie al ventilatorului care se reduce cu viteza.

Arzătorul Ultraclean® arde amestecul combustibil gaz / aer în condiții optime, obținându-se emisii minime pentru produșii de ardere poluanți. De asemenea, este silențios.

În aplicațiile practice, cazanul arată ce poate face cu adevărat

În timp ce eficiența cazanului este verificată întotdeauna în condiții ideale pe bancul de testare, cazanul arată ce poate face cu adevărat în aplicațiile reale. Cât de bine poate suporta diferite cerințe de performanță? Cum se comportă cu debitul fluctuant? Sau cu schimbarea temperaturilor de retur?

Calitatea și clasa UltraGas® pot răspunde la aceste întrebări. Nivelul ridicat de modulare pe de o parte, și conținutul ridicat de apă din schimbătorul de căldură, pe de altă parte, fac posibile abordări ale celor mai diverse situații practice.

UltraGas® impresionează prin adaptabilitatea la multiplele fluctuații de solicitări termice, prin posibilitatea de modulare foarte mare a arzătorului și controlului inteligent al sistemului TopTronic® E, care monitorizează și controlează, în mod permanent, toți parametri pentru optimizarea functionării. UltraGas® poate fi integrat și în sisteme de automatizare a clădirilor folosind interfețe TopTronic® E.

Conținutul ridicat de apă acționează ca un stocator pentru a gestiona debitele și temperaturile de retur. Aceasta oferă numeroase avantaje: sisteme hidraulice mai simple, consum de energie mai mic și procese de pornire / oprire mai puține.

TopTronic

Fiabilitate și o durată lungă de viață

Pe lângă toate datele de performanță, fiabilitatea, securitatea investițiilor și operațiunile de service sunt beneficii importante pentru utilizatorii profesioniști si nu numai.

Hoval este partenerul perfect pentru a îndeplini aceste standarde. Există o mulțime de servicii și pachete din care operatorii pot alege, pentru a găsi soluția potrivită pentru fiecare sistem și cerință. Portofoliul variază de la punerea în funcțiune până la întreținerea și extinderea garanției. Acestea sunt toate măsuri care vă protejează investiția, permit funcționarea optimă și fac costurile să fie  ușor de calculat și ținute sub control. În ceea ce privește întreținerea, simplitatea și timpi reduși alocați acestora deosebesc UltraGas® de echipamente similare, acestea putând fi realizate extrem de simplu. O singură persoană poate deschide arzătorul cu doar câteva mișcări, făcând schimbătorul de căldură accesibil pentru curățare. Acest lucru economisește timp și bani pentru o operare sigură, pe termen lung.

Începând de acum, Hoval UltraGas® (1550) poate fi livrat ca un singur cazan. Acesta va fi disponibil și în varianta  cazan în condensație dublu (capacitate termică 3100kW)  începând cu primăvara anului 2020.

Comunicat de presă Hoval Group
Autor
Alexandra Dragoi