Noua pompă de căldură Belaria® fit - compactă și economică în același timp

◄ Inapoi la articole

Hoval oferă acum pe piață o pompă de căldură aer/apă eficientă pentru gamele medii de putere. Pompa de căldură aer/apă foarte eficientă, Belaria® fit, este disponibilă în două clase de putere. Aceasta poate fi operată ca unitate autonomă sau modulară în cascadă de până la 1,4 megawați – cât și integrată în sisteme hibride.

Capacitatea de încălzire și răcire necesară unei clădiri se modifică în funcție de fluctuațiile sezoniere. Belaria® fit își adaptează în mod optim capacitatea de încălzire și răcire conform cerințelor, datorită tehnologiei de modulare a compresorului și ventilatoarelor. Cu porniri și opriri mai rare, un avantaj deloc neglijabil este faptul că funcționează mai constant. Ca o singură unitate, aceasta atinge o putere de 22-119 kW. Este posibilă configurarea în cascadă de până la 16 echipamente. Belaria® fit funcționează cu agent frigorific durabil R32.

Eficiență energetică în utilizare

Datorită tehnologiei cu inverter, puterea unității poate fi modulată într-un interval de la 40 la 100 la sută. În acest fel, Belaria® fit își adaptează în mod optim puterea de încălzire și răcire conform cerințelor, iar consumul de energie al compresoarelor și ventilatoarelor este redus în cazul funcționării în sarcină parțială.

Un strat hidrofil pe aripioarele filmului evaporatorului asigură o mai bună curățare, o creștere a performanței schimbului de căldură și un timp de dezghețare redus. Acest strat protejează, de asemenea, evaporatorul împotriva coroziunii și a depunerilor de piatră.

Împreună cu agentul frigorific R32, toate acestea asigură o eficiență ridicată: Belaria® fit atinge un coeficient de performanță sezonieră (SCOP) ridicat și o clasă de eficiență energetică A++.

Funcționare modulară

belaria-fit-53-85_2022_kombi_hg_web.jpeg

Conceptul modular al Belaria® fit permite, de asemenea, o funcționare eficientă într-o gamă largă de producție, adaptată la cerere: poate fi operată în cascade de până la 16 echipamente. De exemplu, patru Belaria® montate în cascadă sunt capabile să adapteze puterea de încălzire între 38 și 340 kW conform cerințelor, ceea ce corespunde unui interval de modulare de 1:9.

Mai multe Belaria® configurate în cascadă sporesc fiabilitatea operațională prin redundanța generatoarelor de căldură, precum și prin flexibilitatea și scalabilitatea sistemului modular, ceea ce este deosebit de important pentru soluțiile de recondiționare. Sistemele hibride, în care Belaria® fit în cascadă este completată de un cazan în condensație pe gaz pentru o putere maximă, oferă un raport preț/performanță deosebit de avantajos.

Durabilitate grație noului agent frigorific R32

Belaria® fit funcționează cu agent frigorific R32. Acest agent frigorific este considerat o soluție de viitor datorită proprietăților sale, care îl fac deosebit de sustenabil, având un impact redus asupra mediului. În plus, capacitatea volumetrică de răcire a R32 este foarte mare - de aproximativ 1,6 ori mai mare decât cea a agentului frigorific R410A, de exemplu - ceea ce înseamnă că unitatea atinge performanțe ridicate atât în modul de răcire, cât și în cel de încălzire.

Sisteme hibride cu energie regenerabilă

belaria-fit-85_bivalent-m-ultragas_2022_hg_press_-c-hoval.jpg

Cu ajutorul Belaria® fit, pot fi proiecta soluții hibride cu avantaje ecologice și economice, care respectă, de asemenea, reglementările privind proporția necesară de energie regenerabilă.

Prin utilizarea Belaria® fit într-un sistem hibrid - de exemplu, împreună cu un cazan în condensație UltraGas® - se poate obține o acoperire anuală cu energie regenerabilă de peste 80%, pompa de căldură acoperind 50% din sarcina de încălzire. Astfel, pe lângă funcționarea eficientă, este garantată și eligibilitatea pentru subvenții.

Pe lângă funcționarea eficientă, modulară și economică a sistemului Belaria® fit, clienții beneficiază și de faptul că toate componentele sistemului de încălzire pot fi proiectate și furnizate de Hoval.

De ce Hoval?

menschenlogo-2-1.jpg

În calitate de specialist în tehnologia de încălzire și condiționare a aerului, Hoval este partenerul dumneavoastră experimentat în proiectarea soluțiilor de sistem. De exemplu, puteți încălzi apa cu energie solară și puteți încălzi încăperile cu combustibil lichid, gazos, biomasă sau cu o pompă de căldură. Hoval conectează diferitele tehnologii și integrează în cadrul sistemelor și ventilația. Puteți fi siguri că economisiți atât energie, cât și resurse financiare în timp ce beneficiați de avantajele unui echipament cu impact redus asupra mediului.

Hoval este una dintre cele mai importante companii internaționale în domeniul soluțiilor de climatizare interioară. Peste 75 de ani de experiență ne motivează să dezvoltăm constant soluții de sistem inovatoare. Sistemele complete de încălzire, răcire și ventilație sunt exportate în peste 50 de țări.

La Hoval tratăm cu toată seriozitatea responsabilitatea pentru energie și mediul înconjurător. Eficiența energetică se află în centrul dezvoltării sistemelor noastre de încălzire, răcire și ventilație.

Autor
Alexandra Dragoi