Noua platformă de servicii HovalConnect - Un interviu cu Peter Schatte

◄ Inapoi la articole

HovalConnect este noua platformă de servicii care vă permite să operați sistemele de încălzire și ventilație rezidențială Hoval folosind un browser sau o aplicație. Echipa de proiect a investit sute de ore de lucru în lansarea HovalConnect. Peter Schatte ne-a acordat un interviu pentru a răspunde la toate întrebările cheie.

peter schatte hoval

HovalConnect a fost lansat recent atât ca aplicație, cât și ca soluție accesibilă de pe browser. Putem spune că internetul lucrurilor controlează acum sistemele noastre de încălzire?

Peter Schatte: Acest lucru putea fi deja făcut cu HovalDesk, care este înlocuit acum cu HovalConnect. Cu toate acestea, cu HovalConnect construim pe o platformă IoT de generație următoare. Are performanțele și viteza de care avem nevoie pentru serviciile viitorului pe care le dezvoltăm deja.

Și cum putem folosi HovalConnect acum?

Peter Schatte: HovalConnect este acum introdus pe piețe treptat. Clienții finali din Austria vor fi primii care vor avea ocazia să utilizeze această nouă platformă. Vor urma și celelalte piețe. Cu toate acestea, utilizatorii și partenerii de afaceri vor trebui să aibă încă răbdare, implementăm treptat în toate celelalte țări.

Vor putea apoi să-și folosească aplicația sau un browser pentru a-și opera încălzirea sau ventilația oriunde s-ar afla. În mod foarte convenabil, sigur și eficient.

În calitate de proprietar al unui sistem de încălzire, cum voi observa aceste avantaje?

Peter Schatte: De exemplu, când mă întorc din vacanță, îmi pot seta în prealabil temperatura camerei preferate pe smartphone. Acesta este avantajul pe care îl observați imediat.

Apoi se adaugă siguranța. Dacă apare o defecțiune în sistem, vi se va comunica automat prin e-mail sau prin o notificare push.

Există, de asemenea, ceva care este cu adevărat unic pentru Hoval. HovalConnect prelucrează date precise despre locații din prognoza meteo și controlează proactiv sistemul folosind acest lucru. Dacă soarele va ieși peste câteva ore, atunci sistemul de încălzire va ceda încălzirea apei către instalația solară, de exemplu. Acest lucru face, de asemenea, posibilă să protejarea mai eficientă a clădirilor moderne, al căror design utilizează multă sticlă, împotriva supraîncălzirii.

platforma Hoval connect

Aveți, de asemenea, o prognoză pentru serviciile viitorului?

Peter Schatte: Un exemplu este că vom integra un sistem de gestionare a energiei fotovoltaice în HovalConnect pentru a optimiza consumul de energie personală. Utilizatorii comerciali pot, de asemenea, beneficia în contabilitatea energetică profesională de opțiunea de export necesară pentru facturarea ulterioară. Cu HovalConnect, vor fi posibile funcții extraordinare.

HovalRemote este prima soluție nouă care se bazează pe această platformă și este acum disponibilă pentru utilizatorii personae juridice, cum ar fi hotelurile din Austria. Cu această soluție, oferim clienților un pachet unic de mentenanță 24/7, 365 de zile pe an, în care vom soluționa eventualele defecțiuni - toate înainte ca clientul să le observe.

 

Încă o întrebare-cheie pentru a încheia: cum beneficiază de HovalConnect instalatorii?

Peter Schatte: Aceștia le pot oferi clienților monitorizare de la distanță ca și serviciu suplimentar. Hoval oferă programe interesante pentru parteneri. Sau pot verifica ce piese de schimb trebuie să ia cu ei înainte de a se deplasa la client. Partenerii noștri pot face chiar și ajustări simple ale temperaturii, folosind în mod foarte confortabil tabletele, fără a fi nevoie să deplaseze la locația fizică a sistemului HVAC.

Autor
Alexandra Dragoi