Noua generație de sisteme de ventilație industrială fără tubulatură - climatizare interioară la superlativ

◄ Inapoi la articole

Noua serie de unități de ventilație pentru alimentare cu aer proaspăt, aer recirculat și aer mixt , a căror instalare și întreținere este realizată de pe acoperiș, oferă flexibilitate maximă pentru o climatizare eficientă, fiind o completare perfectă a gamei de ventilație descentralizate de la Hoval. Întreținerea și instalarea se efectuează  facil de pe acoperiș.

ventilatie industriala TopVent

Sistemele de climatizare Hoval sunt concepute ca soluții individuale, independente din punct de vedere energetic și  ușor scalabile. Rapid și ușor de proiectat, ele pot fi perfect integrate – complet și fără compromisuri – în aproape orice mediu fără a fi nevoie de măsuri structurale majore. Sistemele modulare sunt instalate în locații atent selectate pentru a obține cele mai bune condiții climatice posibile în hale.

Hoval a dezvoltat unitățile TopVent® special pentru a răspunde cerințelor halelor de logistică, industriale și de producție din zilele noastre. Acestea sunt completarea perfectă la sistemele de climatizare interioară descentralizate de la Hoval în orice situație care necesită o funcționare neperturbată a activităților din hală și menținerea unei temperaturi constante.

Sunt disponibile șase versiuni ale noilor unități de ventilație TopVent® – pentru aer recirculat și aer proaspăt, încălzire și/sau răcire – în două game de putere.

Acestea sunt capabile să îndeplinească toate cerințele necesare pentru stabilirea unui climat ideal în hală. „Cu noile versiuni TopVent® C și S, putem să oferim o unitate de ventilație pentru acoperiș care să răspundă cerințelor moderne ale clienților noștri”, afirmă Thomas Bacik, Manager de produs pentru Tehnologia Climatică la Hoval.

topvent-chc_2022-05_cut_hg.png

„În timpul dezvoltării, prioritatea absolută a fost să ne asigurăm că va fi nevoie de foarte puțin spațiu în hală pentru a găzdui unitatea de ventilație și zonele de întreținere. Ca urmare, întreaga capacitate a halei poate fi utilizată. Această abordare este deosebit de importantă în industria de logistică și depozitare.
Cu noile versiuni TopVent® C și S, suntem capabili să oferim o unitate de ventilație pentru acoperiș care să răspundă cerințelor moderne ale clienților noștri. Intervențiile de service și mentenanță pot fi efectuate fără a afecta activitățile care se desfășoară în hală.” Thomas Bacik -Manager de produs pentru tehnologie climatică la Hoval

Întreținere și instalare de pe acoperiș

Unitățile TopVent® sunt instalate pe cadre prefabricate și canale de acoperiș, iar toate lucrările de instalare sunt efectuate de pe acoperiș. Toate componentele care necesită întreținere pot fi accesate de pe acoperiș – deci nu este nevoie de acces din interiorul halei.

Aceasta înseamnă că lucrările regulate de întreținere și service pot fi, de asemenea, efectuate fără a afecta infrastructura și procesele tehnologice din hală.

Singura lucrare care trebuie făcută în interior este stabilirea conexiunilor hidraulice și electrice pentru unități. Conceptul de control bazat pe zone, cu moduri de operare care poate fi combinat după cum este necesar în diferite unități, îndeplinește, de asemenea, așteptări ridicate în ceea ce privește timpii de funcționare și temperaturile necesare unui grad crescut de confort.

Sistemul descentralizat este alcătuit din unități foarte eficiente și poate fi dimensionat optim, făcându-l extrem de economic. În plus, Air-Injectorul patentat Hoval, care este integrat în echipamente, asigură distribuția optimă a aerului și stratificarea la temperaturi scăzute.

Autor
Alexandra Dragoi