Încălzire sustenabilă: economisiți bani și protejați clima cu un sistem hibrid

◄ Inapoi la articole

Sistemele de încălzire hibrid combină beneficiile mai multor tehnologii într-un singur sistem extrem de eficient, fiabil și ecologic. În plus față de generatoarele de căldură, distribuția de căldură și comenzile sistemului sunt componente deosebit de importante.

Efortul de a îndeplini obiectivele climatice înseamnă că legile care reglementează încălzirea eficientă, din punct de vedere energetic, și cu emisii reduse, devin din ce în ce mai stricte în toată Europa. În special, complexele de locuințe, proprietățile comerciale și clădirile publice sunt supuse reglementărilor care necesită emisii minime de CO2 și o proporție ridicată de energie regenerabilă, asigurând totodată o furnizare constantă de căldură și o funcționare rentabilă. Sistemele hibride sunt cea mai bună soluție pentru a îndeplini aceste cerințe.

Sunt necesare și subvenționate sisteme „pregătite pentru energii regenerabile”

Cea mai recentă generație de cazane în condensație pe gaz este mai ecologică decât oricând: UltraGas® 2 de la Hoval poate funcționa deja pe biometan și în curând va putea funcționa și cu 20% hidrogen. Încălzirea cu gaz este și mai durabilă dacă este combinată cu surse de căldură regenerabile suplimentare într-un singur sistem inteligent.

Sistemele de încălzire hibrid au trecut deja testul timpului. Construcția lor modulară înseamnă că pot fi ajustate flexibil pentru a îndeplini cerințele specifice sau condițiile în schimbare. Chiar și sistemele de încălzire existente pot fi actualizate cu tehnologii ecologice. Fiecare sistem hibrid este suplimentat cu preparatoare ACM și rezervoare de stocare pentru apa menajeră.
Hoval oferă mai multe versiuni de sisteme hibrid complete dintr-o singură sursă - perfect coordonate și cu controale de sistem standardizate. Aici oferim o scurtă prezentare generală a celor mai notabile combinații:

Sistem hibrid cu peleți și tehnologie de condensare a gazelor

sistem hibrid peleti

Un cazan pe peleți BioLyt poate fi, de asemenea, combinat cu un cazan în condesație de la Hoval, modulul de transfer termic TransTherm® aqua LS și modulul de încărcare acumulator TransShare pentru a crea o soluție excelentă de sistem. Arderea peleților cu CO2 neutru produce mare parte din energia termică necesară, în jur de 75%, în timp ce încălzirea eficientă cu cazan în condensație pe gaz are grijă de vârfurile de încălzire din timpul iernii, precum și de prepararea apei calde menajere în timpul verii. Acest lucru înseamnă că cazanele cu peleți și stocarea pot fi menținute la dimensiuni reduse, în timp ce costurile, uzura și emisiile inutile de încălzire pe bază de lemn sunt eliminate în lunile mai calde.

Sistem hibrid cu cazan în condensație pe gaz și panouri solare

sistem hibrid solar

Energia solară termică este un supliment ideal pentru sistemele de încălzire hibride cu gaz. Panourile solare termice și un acumulator de energie permit ca energia solară să fie utilizată pentru a reduce considerabil consumul de energie generat de încălzire și apă caldă menajeră, contribuind în același timp la protejarea climei.

Un sistem de distribuție a căldurii pentru o eficiență maximă

Alături de cele două generatoare de căldură, o a treia componentă importantă este modulul de distribuție, care asigură eficiență ridicată a sistemului de distribuție, atât pentru  sistemul de încălzire centrală, cât și pentru sistemul de apă caldă menajeră. Cu TransShare 3K, Hoval oferă un sistem de distribuție complet echipat, inclusiv cu izolația termică aferentă, gata pregătit de conectare, care poate fi adaptat individual la fiecare sistem hibrid. Retururile separate, pentru temperatură înaltă și joasă, îmbunătățesc eficiența sistemului, în ansamblu, cu până la 8%.

Avantajele unui sistem de încălzire hibrid cu gaz

  • Când temperatura exterioară este negativă, cazanul în condensație acoperă vârfurile de consum energetic, ceea ce înseamnă că pompa de căldură, încălzirea cu biomasă și instalația solară pot fi acționate economic.
  • Pompa de căldură sau cazanul pe peleți poate avea o putere mai mică, economisind spațiu și costuri
  • Fiabilitatea sistemului de încălzire în ansamblu este crescută deoarece există două surse independente de căldură
  • Eficiență maximă și valori minime de CO2 ca rezultat al modulelor care funcționează în perfectă armonie

Cele două generatoare de căldură sunt combinate inteligent, permițân fiecăruia să funcționeze la cele mai înalte standard de performanță, compensând în același timp dezavantajele minore ale echipamentelor. Hoval integrează componentele individuale într-un sistem complet care excelează pe tot parcursul anului cu performanțele economice și de mediu.

Dacă doriți mai multe informații despre soluțiile hibride și subvențiile potrivite pentru tehnologia dvs. de construcții, consilierii experți Hoval vă vor ajuta cu plăcere!

Autor
Alexandra Dragoi