Lider mondial optează pentru o soluție de tip termoficare Hoval

◄ Inapoi la articole

Rosenbauer, cel mai mare producător mondial de tehnologie de stingere a incendiilor, a optat pentru o soluție de tip termoficare cu trei stații de transfer Hoval.  Descoperiți motivele care i-au ghidat pe cei de la Rosenbauer Internațional în luarea acestei decizii în articolul de mai jos.

Rosenbauer este cel mai mare producător mondial de tehnologie de stingere a incendiilor și controlul dezastrelor. Timp de 150 de ani, numele a reprezentat sinonimul pentru inovații semnificative și tehnologie revoluționară în construcția vehiculelor și echipamentelor de stingere a incendiilor.

Pentru Gottfried Brunbauer, Chief Technology Officer și membru al consiliului de administrație al Rosenbauer International AG, rezultatul alegerii este clar:

"Odată cu trecerea la sistemul de tip termoficare, am optimizat sistemul de încălzire din Uzina noastră II din Leonding și am crescut semnificativ eficiența energetică a întregii centrale."

 

rosenbauer 2 termoficare

La fel ca și ceilalți clienți din Leonding și Linz, Kelag Wärme GmbH furnizează centralei căldură reziduală industrială de la grupul industrial voestalpine.  Günther Stückler, Managing Director al Kelag Wärme GmbH, este absolut încântat: „În acest fel putem îmbunătăți eficiența energetică și echilibrul climatic împreună”.

Deoarece Rosenbauer nu utilizează gaz natural în Uzina II, ci în schimb folosește căldura reziduală, compania emite cu aproximativ 1000 t mai puțin CO2 pe an.

"Pentru noi, efortul de a combina ecologia și optimizarea costurilor nu este un scop în sine, ci ajută la alinierea economică a grupului pe termen lung."

conform lui Gottfried Brunbauer. Combinația dintre ecologie și economie realizează, de asemenea, progrese pentru Kelag Wärme GmbH: Uzina II Rosenbauer este cheia pentru a se adresa altor potențiali „clienți pentru energia termică” din vecinătate.

 

Ecologia, economia și responsabilitatea pentru energie și mediu, care aduce și avantaje economice - este și un subiect extrem de actual asupra căruia compania Hoval și-a concentrat eforturile privind dezvoltarea de noi produse : două stații de transfer de termoficare Transtherm pro (1250) și o stație Transtherm pro (500), care sunt conectate în cascadă. In acest proiect 3 MW de energie termică distribuită provin de la echipamentele Hoval. Acest lucru asigură o distribuție optimă a căldurii, în funcție de nevoi.

transtherm_pro_hg_web.jpg

Avantajele utilizării stațiilor de transfer termic TransTherm. Utilizarea eficientă a energiei termice locale și urbane.

1. Soluții complete, ușor de instalat

La proiectarea stațiilor de transfer de căldură TransTherm, inginerii s-au concentrat pe crearea de unități care sunt flexibile și simplu de instalat. Stațiile sunt livrate ca sisteme gata de conectare, complet echipate cu toate subansamblurile. Sistemele sunt preasamblate la unitatea de producție Hoval pentru a asigura o instalare rapidă și fără probleme la fața locului. Datorită designului lor compact, unitățile instalate au cerințe minime de spațiu.

 

2. Opțiuni flexibile de instalare

Toate unitățile de control și instrumentele de măsură sunt clar aranjate și integrate într-un mod accesibil. Deoarece conexiunile la rețeaua de încălzire pot fi poziționate flexibil, elementele de operare sunt ușor accesibile în toate variantele de proiectare.

 

3. Păstrarea valorii

Materialele de înaltă calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil pentru schimbătoarele de căldură în plăci și o manoperă atentă la detalii, care îndeplinește standardele înalte de calitate ale Hoval, asigură o durată lungă de viață și păstrează valoarea investiției dumneavoastră.


4. Proiectate corect de la bun început

Marea flexibilitate a modelelor TransTherm, combinată cu bogata expertiza în sistemele ale companiei Hoval, permite crearea unor sisteme care exploatează pe deplin toți factorii pentru a obține raportul optim preț/performanță. Încă de la începutul procesului de proiectare, sunt luate în considerare, printre altele, cerințele sistemului privind temperatura și presiunea, cererea individuală de căldură a consumatorului și condițiile tehnice de conectare ale furnizorului de căldură.

 

5. Calitate dovedită și testată

Stațiile de transfer de căldură Hoval sunt proiectate, configurate și fabricate cu respectarea strictă a următoarelor reglementări:

  • Cerințe tehnice de conectare ale companiei de furnizare a energiei (TAB)
  • Reglementări DIN și AGFW 
  • Directive EN privind echipamentele sub presiune

 

6. De înaltă calitate și complet echipate

Toate stațiile de transfer de căldură Hoval sunt livrate complet echipate. Toate componentele sunt deja integrate, la fel ca și controlerul. Pompele de circulație de înaltă eficiență asigură funcționarea economică în ceea ce privește cantitatea de energie electrică utilizată. Schimbătoarele de căldură în plăci din oțel inoxidabil asigură o transmisie superioară a căldurii de la rețelele de încălzire la sistemul de distribuție a căldurii din clădire.


7. O soluție potrivită pentru fiecare cerință și interval de putere

Stațiile de transfer termic de înaltă calitate de la Hoval oferă o soluție potrivită pentru fiecare cerință, asigurând că energia este transferată în siguranță și fiabil de la rețeaua de încălzire la sistemul de încălzire al clădirii cu un nivel foarte ridicat de eficiență. Sursa de căldură pentru stațiile de transfer Hoval poate fi un sistem de încălzire cu biomasă sau căldură reziduală și reziduală de la centralele electrice. Gama largă de produse și expertiza în sisteme a Hoval este aplicată pe deplin în microrețele, deoarece în astfel de cazuri generatorul de căldură este furnizat de Hoval direct în sistemul de încălzire centralizat. Este ușor să creați soluții personalizate pentru gama de putere mare, de ex. pentru rețele de abur și procese consumatoare de energie, folosind TransTherm pro.

Vă sprijinim în alegerea soluției de climat interior care vi se potrivește cel mai bine.  Echipa noastră va fi bucuroasă să vă contacteze – gratuit și fără obligații!

Autor
Alexandra Dragoi