Încălzire sustenabilă în sectorul industrial prin tehnologia de condensare

◄ Inapoi la articole

Pentru a obține neutralitatea climatică în domeniul industrial, sunt necesare sisteme de încălzire care să îndeplinească deja cerințele stabilite de normele europene pentru următorii 20 de ani. Pentru proiectanți, optimizarea costurilor, fiabilitatea operațională și economiile de CO2 sunt indicatori cheie.

Pentru a atinge obiectivele climatice, legislația pune din ce în ce mai multă presiune asupra industriei să acționeze în direcția sustenabilității. Și în sectorul construcțiilor, există încă un mare potențial care poate fi valorificat pentru reducerea gazelor cu efect de seră. Având în vedere acest lucru, proiectanții din domeniul construcțiilor industriale sunt deja provocați să dezvolte concepte de încălzire eficiente din punct de vedere energetic, care vor ajuta industria să atingă neutralitatea climatică.

Soluții industriale: proiectare pentru un viitor sustenabil

Potrivit experților, primul pas pe calea către atingerea neutralității climatice este o reducere cât mai substanțială a consumului de energie din domeniul industrial. Al doilea pas este tranziția pe scară largă la surse de energie regenerabilă, cum ar fi sistemele solare, pompele de căldură sau biomasa. În sectorul industrial și domeniile conexe, totuși, nu există nicio alternativă la gaz pentru a genera energia termică necesară procesului de producție. Există însă o veste bună: cea mai nouă generație de cazane în condensație, precum cea pe care Hoval a lansat-o recent pe piață, beneficiază de cea cea mai ecologică și inovatoare tehnologie. Rezultatul este că – în ceea ce privește nevoile energetice și tehnologice ale companiilor din sectorul industrial – gazul poate aduce o contribuție valoroasă pentru o funcționare sustenabilă.

Tehnologia încălzirii prin condensare: pregătită pentru energii regenerabile

Proiectele din sectorul industrial sunt planificate ca investiții pe termen lung. Atunci când este utilizat împreună cu tehnologia de condensare extrem de eficientă și mixat cu biometan, gazul natural devine o sursă durabilă de energie – așa cum a demonstrat cazanul în condensație UltraGas®2 de la Hoval. Cazanele în condensație UltraGas sunt cunoscute de peste două decenii pentru fiabilitatea lor în exploatare și eficiența costurilor. Pentru cea mai recentă generație de cazane de mare putere, Hoval a perfecționat din nou fiecare componentă și a maximizat eficiența în exploatare și a perfecționat automatizarea. Drept urmare, proprietarii beneficiază de un sistem high-tech fiabil și costuri de operare reduse. La fel de important este aspectul că UltraGas 2 este pregătit pentru utilizarea energiilor regenerabile, ceea ce înseamnă că nu vor fi necesare alte costuri de investiție pentru a obține un viitor cu o amprentă neutră de carbon, în ciuda utilizării unui sistem de încălzire pe gaz.

Sisteme hibride durabile dintr-o singură sursă

Pentru a satisface cerințele din sectorul industrial, sistemele hibride – adică combinarea tehnologiei de condensare cu pompele de căldură, cazane pe biomasă (peleți) sau sisteme solare – sunt adesea soluția propusă. Proiectata pe baza nevoilor individuale ale beneficiarului și implementata profesional, soluția de sistem este mai rentabilă și eficientă decât orice modul individual. O proporție mare de surse de energie regenerabilă sunt mai ușor de implementat – fără compromisuri în ceea ce privește performanța, fiabilitatea operațională sau confortul. Controlerul de sistem TopTronic E asigură că fiecare echipament funcționează perfect în cadrul sistemului, în timp ce HovalConnect permite echipei de mentenanță a clădirii să monitorizeze sistemul online. În plus, software-ul de control HovalSupervisor ajută la monitorizarea diferitelor sisteme, precum și la optimizarea modului în care acestea funcționează.

Performanță maximă, spațiu minim

Caracteristicile UltraGas®2 înseamnă că este perfect pentru o serie întreagă de aplicații industriale – fie pentru încălzirea clădirilor, fie pentru a genera energia termică necesară în procesul industrial, de exemplu. Acest lucru este posibil prin schimbătorul de căldură inovator TurboFer și eficiența sa optimizată a transferului de căldură, care atinge temperaturi de funcționare de până la 95 de grade. Volumul mare de apă al cazanului ajută, de asemenea, la creșterea eficienței. Acest sistem de încălzire pe gaz, de ultimă generație, necesită foarte puțin spațiu datorită designului său extrem de compact și proiectării pe verticală. Detaliile bine gândite ajuta să înlocuiți vechiul cazan si să-l încorporați în sistemele existente pe cel nou. Dacă sunt necesare puteri foarte mari, Hoval oferă și UltraGas 2 ca și cazan dublu sau în configurație de tip cascadă. Ca și alternativă, în lipsa spațiului necesar unei camere tehnice, poate fi utilizată o soluție de tip container de la Yados: în astfel de cazuri, sistemul este pur și simplu instalat în afara clădirii industriale.

Autor
Alexandra Dragoi