Hoval asigură temperaturi perfecte în seră - cazan în condensație și sistem de ventilație

◄ Inapoi la articole

Artă în pepiniera Doll, Nonntal lângă Salzburg

Din 1929, Kunstgärtnerei Doll proiectează lucrări de artă utilizând plante. Serele istorice necesită cerințe speciale de la un sistem de încălzire. Pentru a satisface cele mai stricte reglementări și necesități, Hoval a fost ales pentru a dota serele cu cazanul în condensație pe gaz UltraGas și sistemul de ventilație TopVent.

sera referinta Hoval

Pepiniera artistică Doll livrează, la cele mai înalte standarde, flori și plante în toată lumea. Nu numai că a fost decoratorul oficial al Balului Operei din Viena timp de 20 de ani, dar a organizat și evenimente UEFA și diverse festivități pe Coasta de Azur.

Lucrările de artă sunt create din flori naturale în sediul companiei din Nonntal, lângă Salzburg. După 30 de ani, încălzirea inițială nu mai îndeplinea cerințele tehnologice de astăzi.
Din acest motiv, proprietarul Jörg Doll a decis să opteze pentru o soluție de sistem modernă de la Hoval.
La recomandarea tehnicianului nostru de la Matousch GmbH, am susținut integrarea unui sistem de încălzire ultra performant și am ales un echipament de ultimă generație de la Hoval, cazanul în condensație UltraGas și un echipament de ventilație, TopVent, pentru sistemul de climatizare interioară.

În ceea ce privește decizia, proprietarul s-a bazat pe opinia profesională a tehnicianului său. Sistemul de recirculare și cel de încălzire cu gaz, care utilizează tehnologia de condensare de ultimă generație, deservesc obiectivul încă din septembrie 2018.


Seră cu cerințe speciale

sera Doll Salzburg

Cazanul în condensație UltraGas încălzește cei aproximativ 2.500 m2 ai serei. Particularitatea proiectului constă în faptul că întreagul spațiu este o seră, iar sălile elegante de sticlă au o înălțime de 4,5 metri. Inima pepinierei - Palm House - măsoară chiar 7 metri înălțime. Aceste circumstanțe reprezintă o provocare autentică pentru orice sistem de încălzire.

Serele din sticlă nu beneficiază de niciun fel de izolație. Prin urmare, este nevoie de un cazan deosebit de puternic, care să facă față acestor cerințe și să păstreze spațiile încălzite, chiar și în timpul celor mai friguroase ierni.

Domnul Doll rezumă cererea specială de încălzire pentru o afacere ca a sa și adaugă:

Marea varietate de plante din pepiniera noastră crește complexitatea sistemului de încălzire. Pentru că, în funcție de plante, diferite zone necesită temperaturi diferite.

Pe baza sistemului de automatizare intuitiv, TopTronic, Mr. Doll poate controla el însuși cazanul în condensație UltraGas. În total, cele 19 echipamente de ventilație TopVent transportă căldura produsă acolo unde este necesară. Acest lucru îi permite domnului Doll să aibă temperaturi diferite în seră, totul adaptat nevoilor speciale ale zonelor individuale.

Abilitatea de a avea un control facil a fost un punct crucial în alegerea sistemului de încălzire.

sera cazan in condensatie Hoval

Sistem de încălzire fiabil prin cazan în condensație dublu

Perioada de încălzire se desfășoară din septembrie până în aproximativ mai. În funcție de cerințe, serele sunt încălzite iarna între 3 și 17 grade Celsius. Conceptul de cazan dublu în condensație, UltraGas, oferă o siguranță funcțională mai mare. În cazul unei eventuale defecțiuni a unui cazan, al doilea preia sarcina fără probleme. Domnul Doll susține că buna funcționare a sistemului său de încălzire și climatizare interioară asigură temperaturi perfecte, un mediu sănătos pentru plantele și clienții săi, cât și costuri reduse de operare.

Autor
Alexandra Dragoi