Încălzire centralizată: totul de la o singură sursă, cu un singur sistem de control

◄ Inapoi la articole

Un sistem complet cu un punct central de producere a energiei și substații cu echipamente de la un singur furnizor. O întreagă rețea de termoficare care poate fi controlată ca un singur sistem: absolut realizabil. O dovadă în acest sens poate fi găsită în Eschen, în Principatul Liechtenstein. Hoval este în măsură să ofere întreaga soluție tehnologică? Un singur răspuns posibil, DA!

incalzire centralizata UltraGas

Inima orașului Eschen se află în subsolul centrului comunitar al orașului - sistemul de încălzire de tip retea de termoficare recent dezvoltat. Sistemul de încălzire generează energie termică în două cazane pe peleți Hoval BioLyt (160), care produc aproximativ 320 kW. În funcție de cerințele de încălzire, doar unul sau ambele cazane pot funcționa prin rotație. Un cazan în condensație Hoval UltraGas® (900 D) acoperă încărcările maxime pe timpul iernii. Prin urmare, sistemul bivalent generează majoritatea căldurii anuale necesare fără a produce emisii de CO2. Acest lucru va fi și mai ecologic, odată ce cazanul pe lemn din sistemul inițial va fi conectat la noul sistem de încălzire într-o etapă planificată ulterior.


Puteți vizualiza 3D camera tehnică aici.  

incalzire centralizata BioLyt

Apa caldă este stocată într-un stocator Hoval cu o capacitate de 9000 litri. Stațiile de transfer Hoval TransTherm transferă energia termică produsă de către sistemul de încălzire prin sistemul de distribuție către clienții individuali. Aceasta include un Pro TransTherm cu o putere de 280 kW pentru consiliul local, biserica din apropiere și primărie, un Pro TransTherm cu o putere de 100 kW pentru supermarketul de pe cealaltă parte a drumului și un TransTherm giro cu o putere de 60 kW pentru un centru medical.

Compatibil cu mediul și de încredere

incalzire centralizata eschen

Autoritatea de furnizare a gazelor Liechtenstein Gasversorgung (LGV) a inițiat și operează rețeaua de încălzire urbană.

„În etapele de proiectare și planificare, am fost ghidați de două cerințe - compatibilitatea cu mediul și fiabilitatea aprovizionării”, spune Michael Baumgärtner.

El este responsabil pentru departamentul de energie termică / energii regenerabile la LGV. De asemenea, a fost o concluzie anterioară că „sistemul de încălzire primar” va fi conectat la noul „sistem comunitar de încălzire”. „Vom construi linia necesară pentru asta în anul următor”, spune Michael Baumgärtner.

Odată ce acest lucru va fi finalizat, numărul de consumatori de căldură va crește: „Ne așteptăm să avem 30 de clienți pe termen lung, inclusiv proiecte planificate de construcții noi.”

Un singur sistem de control pentru întreaga rețea

Tehnologia de control Hoval acționează ca și creier pentru sistemul de încălzire centralizată - inima rețelei de termoficare - și ramificările sale prezente și viitoare.

Toate componentele rețelei Hoval sunt echipate cu software-ul de control Hoval TopTronic®. Aceasta comunică cu sistemul de control HovalSupervisor fără a fi necesară programarea specifică a componentelor individuale.

Sistemul de control HovalSupervisor se conectează automat și vizualizează sistemul pe un ecran de PC. Tehnicienii Liechtenstein Gasversorgung (LGV), care administrează rețeaua de termoficare din Eschen, o pot monitoriza direct pe ecran și pot coordona funcționarea sistemului de încălzire și a stațiilor, ceea ce permite optimizări continue.

 Managerul de proiect Marc Good cunoaște numeroasele opțiuni oferite de sistemul de control HovalSupervisor: „Interfața simplă de utilizator înseamnă că funcțiile legate de sistem pot fi gestionate rapid și utilizate cu succes.”

Marc Good știe, de asemenea, că se poate baza oricând pe sprijinul specialiștilor Hoval.

Zeci de puncte de măsurare permit, de asemenea, ca întregul sistem să fie atent monitorizat și analizat. Aceasta nu permite doar optimizarea la un moment dat, ci oferă o privire de ansamblu constantă a întregului sistem. Sistemul de control HovalSupervisor face ca întreaga rețea de termoficare să fie și mai eficientă, mai ecologică și mai economică.

Reducerea complexității

„Achiziționarea tuturor componentelor pentru noua rețea de încălzire centralizată pentru proiectul de la Hoval și încorporarea acestora într-un sistem complet prezintă avantaje considerabile. Există mai puțini participanți la proiect atât în planificarea proiectului, cât și în construcții, coordonarea devine mai ușoară, iar numărul de interfețe este gestionabil - și în timpul funcționării. ”Michael Baumgärtner, membru al Comitetului executiv al Liechtenstein Gasversorgung (LGV)

Acest aspect face diferența

eschen

Un procesor programabil (PLC) de la Hoval stabilește temperatura optimă a apei în sistemul de distribuție, ceea ce reduce la minimum pierderile de energie termică în instalație. Prin măsurarea punctelor negative de presiune din rețeaua de încălzire centralizată, PLC poate acționa pompele de încălzire de la distanță la sarcina optima prin reglajul turației. Acest lucru economisește energie electrică și asigură că fiecare beneficiază de suficientă energie termică. Echipamentul de supraveghere vizualizează datele de control ale sistemului centralizat.

Articol publicat inițial în revista grupului Hoval, Insights.
Autor
Alexandra Dragoi