Hoval crește nivelul investițiilor în producția de pompe de căldură

◄ Inapoi la articole

Grupul corporativ își consolidează poziția în domeniul energiilor regenerabile și își extinde semnificativ capacitatea de producție prin construirea de noi facilități de producție a pompelor de căldură la sediul din Vaduz (Liechtenstein) și Istebné (Slovacia). Investiția necesară pentru aceasta se va ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Vaduz – Echipamentele Hoval sunt la mare căutare, compania bucurându-se de o poziție deosebit de puternică pe piața pompelor de căldură premium. Deoarece cererea de pompe de căldură a crescut exponențial în ultima vreme, lucrăm la extinderea capacității și construim noi instalații de producție a pompelor de căldură la sediul din Vaduz și Istebné. Fabrica existentă de pe amplasamentul Istebné va fi, de asemenea, extinsă ca parte a acestei lucrări.

„Prin angajamentul nostru clar față de pompele de căldură și prin extinderea rezultată a unităților noastre de producție din Vaduz și Istebné, ne consolidăm poziția în domeniul energiilor regenerabile”, spune Fabian Frick, co-CEO al Grupului Hoval.

Un parcurs pentru un viitor mai ecologic

Productie pompe de caldura 1

Noua unitate de producție a pompelor de căldură de la fabrica din Vaduz a început să funcționeze în septembrie, iar primele pompe de căldură produse aici au intrat deja în distribuție. O altă instalație de producție a pompelor de căldură din uzina existentă la Istebné este programată să înceapă lucrările în primăvara anului 2023. Lângă sediul existent, Hoval construiește o nouă fabrică de ultimă generație destinată pompelor de căldură, care este programată să înceapă funcționarea la începutul anului 2024 și va angaja peste 500 de oameni când va fi finalizată. Investiția totală se va ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Ca parte a acestui proiect de extindere, grupul Hoval va face investiții suplimentare în logistică și va crește semnificativ nivelul de personal în domeniile dezvoltării pompelor de căldură și tehnologiei de control, ca parte a automatizării – prin dispozitive care controlează, reglează, monitorizează, colectează date, comunică și diagnostichează.

Furnizor tradițional de servicii complete

productie pompe de caldura 2

La Hoval am realizat încă de la început faptul că numai echipamentele nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile pieței sau pentru a face față crizei climatice. „Ca furnizor de servicii complete, trebuie să ne înțelegem clienții și să dezvoltăm soluții inteligente care să le satisfacă nevoile individuale”, spune co-CEO Peter Gerner. „Combinând produsele, sistemele și serviciile noastre și sporind nivelul de integrare a Internetului lucrurilor, compania este pe deplin pregătită pentru provocările viitorului.”

Hoval produce pompe de căldură de mai bine de 40 de ani și oferă acum pompe de căldură în categoriile aer/apă, sol/apă și apă/apă sub mărcile Belaria®, Thermalia® și UltraSource®.

Autor
Alexandra Dragoi