Economisirea energiei – un element esențial pentru companiile din industrie

◄ Inapoi la articole

Astăzi, multe companii pun o valoare deosebită pe metodele de producție eficiente din punct de vedere energetic cât și ecologice - atât ca principiu, cât și pentru a îndeplini cerințele legale în ceea ce privește compatibilitatea cu mediul înconjurător și asigurarea unor condiții de muncă sănătoase.

Prin utilizarea soluțiilor de sistem, ProcessVent oferă un impact pozitiv enorm în acest sens: atunci când este combinat cu un sistem de filtrare a aerului extras, nu numai că realizeaza o curățare a aerului evacuat, care devine viciat în urma proceselor industriale, ci și transferă energia recuperată din aerul evacuat în aerul introdus. Drept urmare, unitatea ProcessVent de la Hoval, împreună cu un sistem de filtrare a aerului extras, reduc emisiile, creează un climat de muncă interior sănătos și, în același timp, reduc semnificativ costurile de exploatare (sunt posibile economii de până la 98% la facturile de încălzire).
Protecția mediului oferă beneficii importante companiilor care folosesc ProcessVent. De exemplu, în Germania, este posibilă o finanțare de la BAFA (finanțare pentru tehnologiile reprezentative). Oficiul Federal de Economie și Control al Exporturilor (BAFA) oferă subvenții pentru consultanță energetică sub formă de audituri energetice de înaltă calitate, așa cum sunt definite în Directiva UE, privind eficiența energetică și vizând identificarea potențialului de economisire energetică, atât referitor la clădirea în sine, cât și al tehnologiilor utilizate sau prin optimizarea obiceiurilor utilizatorilor.

Unitatea ProcessVent este utilizată pentru recuperarea căldurii din surse precum aerul de proces și furnizarea de aer proaspăt, curat în halele care conțin mașini-unelte sau instalații de sudură. Aerul extras de la mașinile unelte este evacuat printr-o instalație de purificare a aerului extras. Acest aer cald și umed este evacuat, ca aer exhaustat după ce a fost filtrat,  prin schimbătorul de căldură; energia termică din acest aer evacuat este apoi transferată aerului introdus. Ca opțiune, unitățile pot fi echipate și cu baterii de încălzire / răcire pentru încălzirea suplimentară sau răcirea aerului introdus. Deoarece ambele componente (ProcessVent și partea de filtrare a aerului extras) sunt perfect coordonate între ele, se asigură un echilibru uniform al aerului în hală, însoțit de condiții plăcute în zona de lucru și niveluri ridicate de eficiență energetică.
Rezultatele acestei tehnologii se concretizeaza in medii de lucru curate, spre satisfactia personalului muncitor, economii privind costurile de operare a spatiilor industriale și o contribuție activă la protecția mediului - toate prin utilizarea unui singur sistem complet.

diagrama

Potential privind economiile

Economii realizate la un prestigios producător de aparate de inginerie medicală folosind recuperare de căldură (HR) cu ProcessVent (debit de aer 10 000 m³ / h):

Necesarul de căldură de ventilație fără recuperare

96 808 kWh/a

Necesarul de căldură de ventilație cu recuparare   de căldură din aerul de   proces

11 613 kWh/a

Economie de energie

88%

Economii anuale costuri

€ 5 112

Amortizare

3 years

Beneficiul financiar pentru 15 ani de functionare

€ 67 622

Compania a renovat sistemul de ventilație într-o zonă de producție, care conține șlefuitoare cu bandă:

2 separatoare umede cu un debit de aer de 5 000 m³ / ora filtrează fiecare aerul evacuat din utilaj.

1 Unitatea ProcessVent ventilează sala de producție, recuperează căldura din aerul extras, încălzește și răcește - în funcție de necesități. Cantitatea de aer este reglată în acord cu starea de funcționare a celor două separatoare umede. Dacă sistemul de filtrare a aerului extras este oprit, unitatea funcționează în modul de recirculare.

Autor
Stefan Kuch