De la vechiul sistem de încălzire pe combustibil lichid la sistemul modern de încălzire cu peleți - cum se face trecerea?

◄ Inapoi la articole

Sunt multe de spus despre o renovare a sistemului de încălzire, așa că am decis să abordăm acest articol pe baza motto-ului nostru „Responsabilitate pentru energie și mediu”. Când faceți tranziția la energii regenerabile, este adesea recomandat să luați în considerare varianta de a schimba încălzirea pe combustibil lichid cu un sistem de încălzire cu peleți. Ghidul nostru dezvăluie cum puteți realiza, pas cu pas, renovarea sistemului dumneavostră de încălzire.

Trecerea de la un combustibil fosil la biomasă este o contribuție importantă pentru protecția climei și realizează economii în gospodărie. Un sistem complet automat cu peleți poate înlocui vechiul sistem de încălzire pe combustibil lichid și va genera, în viitor, energie termică pentru întreaga casă în mod confortabil, eficient și ecologic. Infrastructura existentă de la camera tehnică pana la radiatoare poate continua sa fie folosită fără probleme. Prin urmare, sistemele cu peleți sunt ideale pentru renovarea unui sistem de încălzire pe combustibil lichid. Aici puteți afla cum să procedați, pas cu pas, pentru înlocuirea sistemului de încălzire.

Pasul 1: Aflați despre subvențiile pentru încălzirea pe peleți

Sistemele de încălzire cu peleți sunt promovate intens, deoarece biomasa, ca și combustibil neutru în CO2, contribuie la atingerea obiectivelor climatice. Este important să se utilizeze în mod optim diferitele programe subvenționate, deoarece acestea reduc semnificativ costurile de achiziție pentru un nou sistem de încălzire.

Pasul 2: Costurile înregistrate pentru încălzirea cu peleți

BioLyt cazan peleti eficient

Dacă transformați un sistem de încălzire pe combustibil lichid într-un sistem de încălzire cu peleți, optați pentru o materie primă naturală testată. Dar care sunt costurile unei renovări? Cu ajutorul unui inginer Hoval, contactând departamentul tehnic și comercial, puteți obține informațiile necesare în vederea evaluării unei astfel de tranziții. Pachetul complet pentru renovarea personalizată a încălzirii variază de la sfatul competent până la punerea în funcțiune a noului dumneavoastră sistem de încălzire cu peleți.

Pasul 3: Obțineți sfaturi înainte de a înlocui sistemul de încălzire

Achiziționarea unui sistem de încălzire este o chestiune de încredere. În cadrul unei consultanțe personale, specialistul vizitează spațiul disponibil în camera tehnică, condițiile structurale și utilitățile existente în clădire. Se discută multe aspecte, printre care:

  • Cine scoate și elimină vechile rezervoare pe combustibil lichid și instalează camera de depozitare pentru peleți?
  • Coșul de fum existent este adecvat sau trebuie înlocuit?
  • Cât de mare trebuie să fie vasul de acumulare pentru ca sistemul de încălzire pe peleți să poată funcționa în intervalul optim de performanță, mai ales în perioada de tranziție?
  • Apa caldă trebuie să fie preparată cu ajutorul energiei solare termice în timpul verii?

Pasul 4: Instalați sistemul de încălzire cu peleți

La data convenită, echipa de montaj de la compania dumneavoastră de instalații comandă piesele necesare. Sistemul de încălzire cu peleți Hoval BioLyt este furnizat în pachete individuale și, prin urmare, este potrivit și pentru transportul pe scări înguste sau prin ușile din clădiri vechi. Echipa de instalare coordonează dezafectarea rezervorului pe combustibil lichid și conectează noul cazan cu peleți, inclusiv sistemul de transport, vasul de acumulare și managementul sistemului. În funcție de cerințe, boilerul de preparare ACM necesită înlocuire pentru a fi adaptat noilor condiții create de utilizarea energiei solare, pentru integrarea energiei termice solare se înlocuiesc alte componente precum conductele, circuitele de amestec și pompele cu o tehnologie de ultimă generație economică și modernă.

Pasul 5: Familiarizați-vă cu încălzirea cu peleți

cazan peleti hoval biolyt

Înainte de punerea în funcțiune a cazanului cu peleți, departamentul de specialitate Hoval se va preocupa ca acest lucru să decurgă in cele mai bune conditii pentru ca dvs ca si client sa aveti satisfactia deplina a unei investitii reusite.

  • Sistemul hidraulic și electric îndeplinesc specificațiile?
  • Toate dispozitivele de siguranță sunt instalate corect?
  • Camera de depozitare a peleților și sistemul de alimentare sunt aliniate optim?

Abia apoi urmează punerea în funcțiune. Verificări meticuloase sunt efectuate și în timpul asistențelor tehnice acordate la montaj: valorile emisiilor se află în intervalul dorit și noul sistem de încălzire cu peleți funcționează așa cum ar trebui?

În calitate de proprietar al noului sistem de încălzire, veți primi o prezentare detaliată a tuturor funcțiilor importante la data punerii în funcțiune și vă veți familiariza cu noul dumneavoastră sistem de încălzire cu peleți.

Pasul 6: Bucurați-vă de energia termică durabilă care utilizează peleți

Bucurați-vă de temperaturi plăcute în cameră și apă caldă în orice moment, într-un mod ecologic prin intermediul unui sistem de încălzire cu peleți. Atunci când achiziționați peleții, primiți un combustibil natural din reziduuri de lemn, care se caracterizează prin prețuri stabile, standarde de calitate ridicate și valoare adăugată. Opțional, puteți opta pentru un contract de mentenanță Hoval pentru sistemul dumneavoastră de încălzire cu peleți – pentru  garanția faptului că sistemul va rămâne în condiții de funcționare optime.

Vă recomandăm și interviul cu Daniel Hegele, dezvoltator de echipamente pe biomasă la Hoval, despre motivele pentru care cazanele cu peleți se bucură de o reală revenire.
Autor
Alexandra Dragoi