De ce să alegem un sistem de încălzire centralizat - 10 avantaje pentru utilizatorii finali

◄ Inapoi la articole

Încălzirea centralizată autonomă are toate beneficiile încălzirii individuale, dar este mai eficientă atât din punct de vedere economic, cât și energetic. Acest lucru presupune existența unui punct termic în blocul locativ, unde fiecare consumator este conectat direct la sistemul de încălzire centralizată și consumă în funcție de necesarul locuinței și confortul dorit, fiind instalat inclusiv un contor care înregistrează consumul.

Un avantaj esențial pentru protejarea mediului este că reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea problemelor globale legate de insuficiența combustibililor fosili, costurile crescânde ale acestora și rolul important pe care îl au în ecuația poluării.

Soluția propusă de Hoval?

britsk-----tvr---2.jpg

UltraGas®, cazanul în condensație cu o eficiență de până la 109,9% raportat la PCI (Putere Calorifica Inferioara)!
Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® garantează o rentabilitate excelentă și o amortizare rapidă și permite realizarea de economii semnificative datorită:

  • tehnologiei de combustie și a eficienței de neegalat, care vor economisi cantități importante de energie,
  • eficienței ridicate datorită capacității mari de apă,
  • tehnologiei de condensare, care este cu până la 6% mai mare datorită retururilor separate de temperatură înaltă și scăzută.

Gama sa mare de puteri vă permite să vă planificați sistemul de încălzire cât mai eficient posibil, vă prezentăm mai jos cele mai importante avantaje de care pot beneficia utilizatorii finali atunci când aleg un sistem de încălzire centralizat.

1. Siguranță în exploatare

Aceasta este oferită de lipsa utilizării instalației de gaz în apartament pentru încălzire și apa caldă menajeră. Printre temerile cele mai importante ale utilizatorilor de centrală de apartament se află riscul de explozie și riscul de intoxicare cu monoxid de carbon în urma unor posibile emisii necontrolate de la centrala termică sau pierderi de gaz. Siguranța în exploatare este vitală, iar acest lucru poate fi gestionat la nivel central și cu mai mare ușurință în cazul unui sistem de încălzire centralizat și asigură un plus de confort pentru client.

2. Economic: Controlul costurilor este superior

Un avantaj considerabil este faptul că utilizatorul final plătește doar agentul termic consumat prin montarea de contoare individuale per locuință.

3. Confort ridicat: Agent termic și ACM cu debit și temperatură constante

Atunci când se utilizează simultan apa la mai mulți consumatori, cu o centrală murală de apartament există diferențe de debit și temperatură. Prin intermediul unui sistem centralizat se elimină acest efect neplăcut de “duș scoțian”.

4. Silențios: Fară poluare fonică în apartament

În cazul centralelor termice murale individuale, ventilatorul emite zgomot considerabil atunci când pornește și se oprește arzatorul sau pompa de circulație. O soluție centralizată elimină această problemă, fiind mult mai silențioasă și asigurând un confort sporit.

5. Aer curat în locuință: Fără noxe

Coșurile de fum ale centralelor individuale evacuează cantitați importante de gaze arse în zona ferestrelor, iar în momentul aerisiri se pot introduce valori deloc neglijabile de noxe, cumulate de la centralele de apartament, direct în locuință.

6. Design: Optimizarea spațiului interior

Centrala murală ocupă spațiu, fiind necesară mascarea acesteia prin încastrarea în mobilier sau spațiu dedicat în cadrul locuinței. O soluție centralizată economisește spațiul interior al apartamentului, acesta putând fi utilizat în alte scopuri.

7. Inteligent: Adaptarea funcționării bazată pe prognoza meteo

incalzire centralizata control

Automatizarea cazanelor utilizează prognoza meteo în timp real pentru a pregăti în avans sistemul de încălzire în diminețile reci sau pentru a reduce puterea într-o dupa-amiază caldă.  Mai mult, HovalConnect, noua platformă îmbunătățită de servicii permite utilizatorilor finali să opereze sistemele de încălzire și ventilație rezidențială Hoval folosind un browser sau o aplicație. Există, de asemenea, ceva care este cu adevărat unic pentru HovalConnect, și anume faptul că prelucrează date precise despre locații din prognoza meteo și controlează proactiv sistemul. Dacă soarele va ieși peste câteva ore, atunci sistemul de încălzire va ceda încălzirea apei către instalația solară, de exemplu. Acest lucru face, de asemenea, posibilă protejarea mai eficientă a clădirilor moderne, al căror design utilizează multă sticlă, împotriva supraîncălzirii.

8. Sistem dublu: Funcționare în regim de cascadă și Back-up

Prin comparație cu o centrală de apartament, în caz de avarie la una din cele doua cazane în condensație UltraGas® ale sistemului centralizat în cascadă, furnizarea de agent termic NU se va opri, pentru că celălalt cazan preia sarcina. Funcționarea în regim de cascadă permite să se asigure creșterea siguranței în funcționare și a eficienței, deoarece cazanele se pot adapta mai bine la cerințele de putere și pot oferi o distribuție optimizată a sarcinii. Un avantaj suplimentar este colectorul comun pentru gazele de ardere care facilitează montarea unui singur coș de fum.

9. Autorizare de funcționare este gestionată la nivel central și cu costuri reduse

Autorizația de funcționare, care se reînnoiește la fiecare 2 ani, nu mai este în sarcina utilizatorului final, ci este realizată de administrația clădirii pentru un singur echipament. Costurile sunt reduse, fiind divizate la numărul total de locatari. Este necesară o singură intervenție anuală care nu intră în atribuția utilizatorului final. Se realizează astfel importante economii de resurse financiare, timp și efort.

10. Service și mentenanță pentru o singură locație

hoval-service_main-picture.jpg

Hoval oferă servicii de service și mentenanță de cea mai bună calitate pentru a asigura funcționarea în condiții de maximă siguranță și costuri reduse de operare, iar pentru locațiile care beneficiază de sistem de încălzire centralizat, acesta lucru este asigurat pentru o singură locație, fiind gestionate centralizat de către administratorul dedicat, ceea ce reprezintă un avantaj substanțial pentru clientul final. Inginerii Hoval stau la dispoziția proiectelor din întreaga țară.

Prin alegerea unui sistem de încălzire centralizat clientul final se poate bucura de numeroase avantaje personale, cum ar fi economiile financiare, energetice, de timp –poate și contribui în mod activ la un viitor mai ecologic și la eforturile de a transforma orașele mari, unde cererea de căldură este foarte ridicată și poluarea crescută, în unele mai sănătoase, mai curate și mai sustenabile.

 

Urmăriți și videoclipul nostru despre cele 10 avantaje ale sistemului de încălzire centralizat pentru clienți finali.

Autor
Alexandra Dragoi