Datorită Hoval: economii de 30% la costurile cu încălzirea pentru două hoteluri cu centre wellness

◄ Inapoi la articole

Hotelurile cu centre wellness Valavier și Sarotla din orașul Brand, Vorarlberg utilizează împreună un sistem de încălzire ultra eficient și durabil. Piesa centrală a sistemului de încălzire este cazanul de pardoseală în condensație pe gaz UltraGas (350) de la Hoval.

În cadrul proiectului de extindere a clădirilor, administratorii hotelurilor Eduard „Eddy” Meyer și Lothar Schedler au optat pentru un sistem comun de încălzire. Împreună cu Entechma GmbH, care dezvoltă concepte energetice, au conceput o soluție de sistem a cărei componentă centrală este cazanul în condensație pe gaz UltraGas® (350).

Implementarea unui sistem de încălzire prietenos cu mediul

incalzire centru wellness HotelValavierSarotla_007

Noul cazan în condensație pe gaz UltraGas® este mult mai durabil decât vechile cazane pe combustibil lichid ale hotelurilor. Mai mult, Eddy Meyer vrea chiar să poată utiliza, în viitor, sistemul de încălzire cu BIO-GPL. Pe lângă economiile de costuri, aspectul de sustenabilitate a fost un argument central pentru alegerea unui sistem de încălzire de la Hoval. Primele luni de la punerea în funcțiune din decembrie le confirmă capacitatea crescută de amortizare a investiției celor doi administratori: economisesc deja cel puțin 30 la sută din costurile cu energia.

Am fost impresionat de implementarea simplă a cazanului în sistemul existent și de buna colaborare cu tehnicianul nostru de service de la Hoval.
Eddie Meyer

Eficiență crescută datorită raportului de modulare automată

incalzire piscina BrandBludenz_HotelValavierSarotla_026

Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® impresionează prin tehnologie de ultimă oră și materiale de cea mai bună calitate. Un mare avantaj: tehnologia de control integrată modulează automat puterea cazanului. Arzătorul cu preamestec dezvoltat de Hoval ajustează continuu puterea de încălzire în funcție de necesarul termic. Acest lucru crește eficiența evitând pornirile și opririle repetate, care generează consum electric suplimentar. Astfel, cazanul funcționează la capacitate maximă numai atunci când sistemul de încălzire trebuie să satisfacă sarcinile de vârf. De exemplu, atunci când într-o dimineață geroasă de iarnă piscinele exterioare sunt încălzite la 30° și majoritatea oaspeților folosesc concomitent instalațiile sanitare. Chiar şi după-amiaza, când turiştii se întorc de pe pârtia de schi, se foloseşte performanţa crescută a sistemului de încălzire.

Unul dintre cele mai importante materiale ale cazanului în condensație pe gaz de la Hoval este oțelul inoxidabil de înaltă calitate, rezistent la coroziune, pe partea de apă a schimbătorului de căldură. Acesta asigură o durată de viață extrem de lungă, deoarece poate rezista la tensiunile fluctuante ale temperaturii și calității apei.

Instalare facilă

incalzire sustenabila HotelValavierSarotla_001

Instalarea noului cazan le-a confirmat administratorilor hotelurilor Schedler și Meyer că decizia de a opta pentru un echipament de la Hoval a fost una inspirată. Deoarece cazanul poate fi livrat în subansamble, nu a fost nevoie de o instalare costisitoare.

Timp de un an, am analizat date și am evaluat mulți parametri. Apoi am conceput un plan anual de economisire pentru a profita de potențialul enorm al sistemului.

explică Andreas Bitschi, director general al Entechma GmbH. Meyer și Schedler le pot oferi acum oaspeților o experiență la centrul de wellness, asigurată printr-un sistem de încălzire centrală durabil și eficient.

Autor
Alexandra Dragoi