Cazanul pe gaz: Economisiți energie printr-o verificare tehnică anuală

◄ Inapoi la articole

Programați o verificare tehnică anuală a cazanului pe gaz de către profesioniști atestați – ideal ar fi ca aceasta să aibă loc înainte de instalarea sezonului rece. Un cazan pe gaz curat și bine reglat nu dă rateuri și economisește energie.

În condițiile climatice locale, sistemul de încălzire poate funcționa pe puțin opt luni. Efectuarea mentenanței anuale la cazanul pe gaz de către un specialist prelungește durata de viață a acestuia. Cazanul pe gaz va funcționa mult mai lin și va arde mai puțin gaz. După o perioadă de inactivitate de câteva luni, ar fi bine ca acesta să fie verificat de un tehnician care a fost autorizat de producătorul cazanului – ideal înainte de instalarea sezonului rece.

Identificând din timp defecțiunile la cazanul pe gaz economisiți bani

Un sistem de încălzire defect este un pericol pentru siguranța omului și emite cantități mari de poluanți. Anii de neglijență pot provoca scurgeri sau depuneri de reziduuri în interiorul cazanului. Cu cât identificați mai repede defectele minore, cu atât mai ieftin este să-l reparați.

strom-wasser-heizkosten_de.jpg

Economisiți energie programând o revizie tehnică anuală a cazanului de către un specialist.

Inspectarea cazanului pe gaz: o sarcină doar pentru tehnicienii autorizați

Cazanele pe gaz sunt echipamente complexe cu componente specifice, reglate cu precizie. Recomandăm ca de inspectarea acestora să se ocupe un profesionist – fie un specialist atestat, fie un tehnician de service autorizat de producător. Prin încheierea unui contract de prestări servicii puteți beneficia de o prelungire a perioadei de garanție sau de reduceri la intervențiile de întreținere efectuate în perioada post-garanție.

Cei mai importanți șapte pași în întreținerea unui cazan pe gaz

1.   Fișa de garanție și procesele-verbale anterioare: Puneți la dispoziția tehnicianului întreaga documentație referitoare la cazan și informați-l cu privire la neregulile și problemele existente.
2.   Curățați filtrele pentru apă și filtrul de gaz: tehnicianul trebuie să verifice filtrele de apă și filtrul de gaz și să le curețe dacă este cazul.
3.   Schimbătorul de căldură: este foarte important să se curețe schimbătorul de căldură. La acesta se acumulează de obicei sedimente, combustibil sinterizat și gudron care trebuie înlăturate cu atenție.
4.   Arzătorul de gaz: arzătorul trebuie demontat, curățat și remontat în poziția corectă; de asemenea, se vor verifica electrozii de aprindere și ionizarea.
5.   Pompa de circulare: Dacă această pompă este blocată, tehnicianul va desface rotorul. Alternativ, poate curăța sau înlocui pompa de circulare.
6.   Vasul de expansiune: Se va verifica presiunea păturii intermediare de gaz între vasul de expansiune și instalație.
7.   Senzorii și conectorii de cablu: Tehnicianul trebuie să verifice toți senzorii, precum și etanșeitatea conectorilor de cablu în carcasă. La cazanele pe gaz cu cameră de ardere deschisă se va controla senzorul de protecție împotriva tirajului invers al gazelor de evacuare.
8.   Procesul-verbal: Solicitați procesul-verbal de inspecție în care sunt trecute toate intervențiile efectuate de tehnician.

Contactarea unui hornar pentru verificarea anuală a canalului de gaze

Indiferent dacă aveți un sistem de încălzire pe cărbune, ulei sau un cazan pe gaz cu o cameră de ardere închisă, aveți nevoie de un hornar care să verifice anual canalele de fum, de gaze și de aerisire. Această verificare este obligatorie și nu aveți voie să o faceți singuri. Nu uitați să cereți încheierea unui proces-verbal de inspecție și curățare.

Cazanele în condensație pe gaz UltraGas®

Descoperiți cazanele noastre pe gaz foarte eficiente și cu emisie joasă, cu configurare flexibilă.  

Totul despre cazanele noastre pe gaz

Autor
Stefan Müller