Cazan în condensație pe gaz pregătit pentru viitor: UltraGas® 2 obține certificarea H2-ready (pentru încălzirea cu hidrogen)

◄ Inapoi la articole

UltraGas® 2 este noua generație de cazane în condensație pe gaz de la Hoval. În plus față de beneficiile sale dovedite, cazanul este acum certificat oficial pentru a funcționa cu până la 20% pe hidrogen (H2) în amestec cu gaz natural, în conformitate cu viitoarea legislație la nivelul UE privind încălzirea durabilă, care să satisfacă cerințele unui viitor cât mai ecologic. Designul compact al cazanului în condensație și instalarea din mai multe părți componente îl fac, de asemenea, ideal pentru proiectele de renovare, cât și pentru construcțiile noi.

Koeb-Guenther_760A8146_sRGB

UltraGas® 2 a fost proiectat pentru a fi pregătit pentru tranziția energetică în curs, respectând motto-ul „pregătit pentru viitor”. Cea mai recentă generație de cazane în condensație a obținut certificarea pentru funcționarea cu până la 20% hidrogen de la Asociația Tehnică și Științifică Germană pentru Gaz și Apă (Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches sau DVGW pe scurt) în iunie 2022. Toate cazanele în condensație pe gaz de la Hoval pot fi deja operate cu până la 100% biometan. Ca atare, cazanul pe gaz îndeplinește deja cerințele viitoarei legislații. „Prin abordarea sa flexibilă a combustibilului, UltraGas® 2 este atât o investiție sigură, cât și un angajament pentru furnizarea de energie termică sustenabilă”, explică Günther Köb, manager de produs pentru combustibili gazoși și lichizi la Hoval, adăugând: „Pentru energie regenerabilă, sursa de combustibil gazoasă, precum hidrogenul, infrastructura deja existentă poate fi utilizată sau adaptată relativ ușor.” Prin urmare, vom continua să ne bazăm pe gaz pentru a furniza energie termică pentru locuințe și preparare apă caldă menajeră chiar și în viitor.

Un sistem hibrid pentru încălzire durabilă cu hidrogen

UltraGas2 cazan in condensatie-H2 ready

Cea mai recentă generație de cazane în condensație pe gaz este mai ecologică decât oricând. Pe lângă faptul că poate funcționa pe surse energetice alternative la gaz, UltraGas® 2 de la Hoval este, de asemenea, ideal pentru utilizare ca sistem hibrid cu surse de căldură regenerabile. „Sursele de energie durabilă precum energia solară, cazanele pe peleți și pompele de căldură sunt foarte ușor de integrat în sisteme cu noua generație de cazane. Acest lucru face UltraGas® 2 și mai ecologic”, explică domnul Köb. Sistemele hibride utilizează o proporție mare de surse de energie regenerabilă pentru a facilita o funcționare economică și, cel mai important, fiabilă, cu emisii minime de carbon.

Designul compact este ideal pentru proiectele de renovare

La proiectarea noii generații de cazane, un design cât mai compact posibil a fost pe ordinea de zi. Modelele de cazane cu puteri de până la 500 kW au o lățime mai mică de 800 mm – suficient de compacte pentru a trece prin orice ușă standard. Acest lucru le face, de asemenea, mai ușor de instalat, deoarece cazanul poate fi transportat la destinație și pe componente individuale. „Cazanul este ușor de transportat și ocupă mult mai puțin spațiu. De asemenea, este simplu de instalat și pus în funcțiune, iar service-ul și întreținerea sunt, de asemenea, faciale”, explică Günther Köb. Acest lucru face ca UltraGas® 2 să fie alegerea perfectă pentru renovările la scară largă, cât și pentru clădirile noi.

Cea mai recentă generație de cazane în condensație de la Hoval cu certificare pentru funcționare cu până la 20% hidrogen va fi disponibilă pentru livrare începând cu 1 iulie 2022.

Comunicat de presă oficial Hoval, 17 Mai 2022.

Autor
Alexandra Dragoi