7 motive pentru a alege un sistem de ventilație rezidențială

◄ Inapoi la articole

Cine nu stie cât de benefică poate fi o plimbare în natură, cât de plăcut este să respiri adânc aer proaspăt si să te simti grozav. Dar aerul proaspăt nu are doar un efect pozitiv asupra bunăstării noastre atunci când suntem în natură, ci și la interior. Este necesar pentru a ne simți în formă, să fim eficienți și să ne putem concentra bine. Dacă ventilați incorect sau insuficient locuința, riscați uneori efecte secundare neplăcute ale unei saturații crescute de CO2. Nu numai durerile de cap, concentrarea redusă și oboseala sunt o consecință tulburătoare a ventilației necorespunzătoare, ci și mirosurile neplăcute și riscul de apariție a mucegaiului. Mai mult, cu ajutorul ventilației rezidențiale vă puteți bucura de aer proaspăt, dar și filtrat – fără alergeni, murdărie, praf sau insecte!

1. Mucegaiul nu are nicio șansă.

mold_house-wall.jpg

În trecut, clădirile erau mult mai puțin etanșe decât sunt astăzi datorită materialelor folosite. Clădirile moderne sunt extrem de bine izolate pentru a minimiza pierderea de energie termică valoroasă. Aceasta înseamnă, totuși, că ele nu respiră. Ca rezultat, uneori poate fi atât de umed în spațiile de locuit bine izolate încât mucegaiul începe să se dezvolte. În plus, este nevoie de mult timp pentru ca vaporii nocivi din materialele de construcție să fie eliminați la exterior. Experiența a arătat că există o legătură directă între problemele de sănătate și daunele structurale din clădirile ventilate necorespunzător.

Un sistem de ventilație rezidențială automatizat, cunoscut și sub numele de ventilație de confort, oferă soluția ideală. Acest echipament asigură un schimb continuu de aer și astfel previne formarea mucegaiului.

2. Spuneți adio aerului prea uscat!

Aerul rece absoarbe mult mai puțină umiditate decât aerul cald – așa cum puteți observa iarna. Când mucoasele noastre sunt uscate, ele devin un teren propice pentru bacterii și virusuri.

Ventilația rezidențială Hoval previne uscarea aerului din încăpere. Umiditatea este echilibrată automat și menținută la un nivel constant – îmbunătățindu-vă sănătatea și nivelul de confort.

3. Fără mirosuri neplăcute.

Un sistem de ventilație rezidențială distribuie aer proaspăt în interiorul casei dvs. și transportă în mod fiabil aerul viciat afară - complet automat, non-stop și fără curent de aer.

Aceasta înseamnă că mirosurile neplăcute, cum ar fi mirosurile de la gătit, nu vor rămâne ore în șir în spațiile de locuit. Iar vaporii de la materialele de constructii proaspat montate, parchet, mobilier etc sunt transportati la exterior rapid.

„Sistemul de ventilație rezidențială a fost pus în funcțiune după ce ne-am mutat în noua noastră casă. Vopseaua proaspătă și mirosul de tencuială au dispărut și au fost înlocuite cu un miros proaspăt, plăcut. Am recomanda tuturor un astfel de echipament.” 

Florian Lemberger
Gunskirchen

4. Aer proaspăt oricând, fără oaspeți nedoriți.

sistem ventilatie rezidentiala HomeVent

Pe lângă asigurarea unui schimb sănătos de aer în casa dvs., sistemele de ventilație de înaltă calitate, cum ar fi seria HomeVent® de la Hoval, țin și anumiți oaspeții neinvitați la exterior.

Vizitatorii nedoriți precum păianjenii, țânțarii sau gândacii nu au nicio șansă să treacă de filtrele din sistemul de ventilație. Sistemul de ventilație rezidențială înseamnă că puteți ține ferestrele închise și beneficia de aer proaspăt în același timp.

5. Un real ajutor pentru persoanele cu alergii și astm.

Ochi care lăcrimează, nas care curge, față umflată – sezonul polenului poate fi un iad pentru cei care suferă de alergii.

Ventilația rezidențială HomeVent® este aici pentru a vă ajuta. Filtrează substanțele alergene precum polenul și particulele de praf constant și asigură un nivel optim de umiditate ambientală.

6. Un nivel redus de praf.

Menținerea unui nivel ideal de umiditate ambientală reduce particulele de praf din aer. Schimbul continuu de aer transportă o parte din praf afară în mod regulat. Schimbul de aer este atât de blând încât nu veți simți niciun curent de aer.

„Sistemul nostru de ventilație asigură în orice moment aer proaspăt. Am observat asta mai ales în dormitoare – dormim mult mai bine. Un alt efect secundar pozitiv este că se produce mai puțin praf ca înainte – este un vis devenit realitate pentru mine, ca suferind de alergii!”

7. Ventilarea naturală prin deschiderea ferestrelor nu este suficientă.

homevent-er-isi_wandschrank-2_2021.png

Știm cu toții că ar trebui să deschidem ferestrele în mod regulat pentru a lăsa să intre aer proaspăt.

De fapt, ar trebui să facem acest lucru la fiecare două ore pentru a asigura un schimb suficient de aer. Un sistem modern de ventilație rezidențială garantează schimbul de aer necesar, permițând totodată recuperarea căldurii. Dacă mai trebuie să deschideți geamurile, puteți face acest lucru oricând doriți, chiar și în timp ce sistemul de ventilație funcționează.

Autor
Alexandra Dragoi