5 sfaturi pentru o încălzire economică

◄ Inapoi la articole

Cu câteva sfaturi ușoare, vă puteți reduce în mod durabil atât consumul de energie, cât și costurile de încălzire. Așa că faceți ceva bun pentru mediu, dar și pentru portofelul dumneavostră.

Utilizăm zilnic cantități uriașe de resurse energetice, de cele mai multe ori fără să conștientizăm efectele. S-ar putea să vă surprindă, dar costurile de încălzire ale unei gospodării medii se ridică la aproximativ 70 la sută din întregul consum de energie - aici există un potențial enorm de economii.

Iată un rezumat al sfaturilor noastre de încălzire pentru economisirea energiei:

• Reduceți temperatura camerei cu un grad

• Aerisiți caloriferele

• În timpul iernii, aerisiți o cameră prin utilizarea debitelor mari de aer timp de 5 minute, în loc să lăsați o fereastră crăpată

• Verificați izolarea termică

• Alegeți sursele de încălzire în mod inteligent, documentându-vă referitor la eficiența energetică

1) Reduceți temperatura cu un grad

În multe gospodării, camerele sunt supraîncălzite. Scăderea temperaturii camerei cu doar un grad reduce consumul de energie cu cinci până la șase procente. Temperatura ideală în camerele de zi este de 20 până la 23 de grade Celsius. Cu toate acestea, 17 până la 20 de grade este suficient pentru dormitoare. Termostatele programabile pot fi utilizate pentru a ajuta la monitorizarea temperaturilor. Acestea fac posibilă scăderea automată a temperaturii peste noapte. Dacă un termostat este deja atașat, nu-l ridicați până la capăt.

2) Aerisiți regulat caloriferele

Caloriferul dvs. are nevoie de întreținere constantă. Acesta este singurul mod de a vă asigura că toată căldura este emisă în cameră. Cel mai târziu, atunci când caloriferul nu mai este cald, chiar dacă termostatul este rotit până la capăt, este timpul să îl aerisiți. Tot ce aveți nevoie este o cheie de ventilație (disponibilă în magazinele de profil), o găleată și un prosop. Acest proces nu este la fel de simplu cu încălzirea în pardoseală. Acest tip de încălzire trebuie, de asemenea, să fie ventilată regulat. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă realizați mentenanța încălzirii cu ajutorul unui instalator cu experiență.

3) Păstrați prospețimea: aerisiți o cameră în rafale scurte și intense în loc să crăpați o fereastră

fenster-1.jpg

Aerul proaspăt este deosebit de important în casă sau în apartament iarna, deoarece aerul din camere este de obicei uscat. Din cauza temperaturilor scăzute, aerisirea trebuie făcută cât mai repede posibil prin deschiderea completă a ferestrei. Întredeschiderea unei ferestre determină pierderea căldurii în timp. Prin urmare, în timpul iernii este recomandat să aerisiți o cameră de 2-3 ori pe zi timp de câteva minute. Regula importantă: cu cât este mai caldă afară, cu atât mai mult fereastră poate fi ținută deschisă după ieșirea din cameră.

4) Păstrați căldura: izolație și încălzire

haus_wearmekamera_istock-842624298-1.jpg

Este necesară o izolație bună pentru a încălzi mai întâi o casă, apoi pentru a menține căldura în interior. Testele cu camere de imagistică termică arată exact unde se pierde căldura și unde este nevoie de muncă. Puteți testa și înlocui etanșările pentru geamuri - este simplu. Pentru aceasta, așezați o bucată de hârtie în cadrul inferior când fereastra este deschisă. Apoi închideți fereastra. Dacă puteți scoate foaia fără rezistență, este posibil ca fereastra să nu fie etanșă. Pentru rezolvarea acestui lucru se pot folosi benzi de etanșare noi.

5) Alegeți inteligent atunci când cumpărați un sistem de încălzire

Un sistem de încălzire vechi se dovedește adesea un consumator de energie și bani. Prin urmare, investiția în modernizarea sistemului dvs. de încălzire poate proteja mediul și portofelul. Un sistem modern este bun atât pentru mediu, cât și pentru costuri mai mici dacă sistemul de încălzire este perfect adaptat casei și obiceiurilor specifice. O familie are nevoi diferite de încălzire decât un cuplu fără copii. Hoval are o gamă largă de soluții de încălzire și ar fi bucuros să vă ajute să cumpărați următorul sistem de încălzire.

Autor
Patrik Woerz