5 factori care influențează decisiv climatul ambiental interior

◄ Inapoi la articole

Tot mai mult timp este petrecut acasă. Este cu atât mai important să vă simțiți confortabil și să aveți un climat ambiental sănătos. Acesta este decisiv pentru starea de bine. Prin urmare, am decis să vă oferim o imagine de ansamblu a factorilor care influențează climatul ambiental.

Climatul ambiental ideal este o problemă extrem de subiectivă: toată lumea experimentează căldura diferit și, de exemplu, preferă un nivel foarte specific de umiditate în spațiile interioare, care are o influență mare asupra confortului personal și a sănătății fizice. În afara celor patru pereți ai noștri, climatul natural de mediu determină atât temperatura, cât și umiditatea, care la rândul său influențează climatul ambiental de interior. Această influență nu corespunde întotdeauna dorințelor și nevoilor noastre - mai ales în zilele deosebit de reci sau calde. Cu următoarele sfaturi și propuneri de echipamente de la Hoval, puteți adapta conditiile de climat ambiental pentru fiecare camera, în funcție de nevoile dvs.

Temperatura ambientală: aceasta variază considerabil în funcție de destinația camerei

haus_wearmekamera_istock-842624298-1.jpg

Temperatura ideală a camerei este, de obicei, între 18 și 24 de grade. Unora le place să fie mai răcoare în dormitor, deoarece acest lucru contribuie la un somn sănătos. În sufragerie, pe de altă parte, vă recomandăm între 20 și 22 de grade, în timp ce baia poate avea chiar și 23 de grade.

Temperaturile excesiv de ridicate ale camerei pot deveni rapid o problemă, mai ales în zilele toride: în acest sens, o pompă de căldură Hoval care are funcția CleverCool vă poate ajuta. Deoarece cu această funcție suplimentară vă puteți răci interiorul casei cu pompa de căldură si în timpul verii! Încă o grijă în minus atunci când alegeți produsul potrivit.

Umiditatea optimă variază între 40% și 60%

În plus față de temperatură, așa cum am menționat, umiditatea joacă și ea un rol major: în încăperile supraîncălzite aerul poate deveni rapid prea uscat. Acest lucru usucă rapid mucoasele, ceea ce la rândul său crește disconfortul și riscul de a răci. Cu toate acestea, nu e recomandat  să fie nicio umiditate prea crescută în cameră, deoarece veți obosi rapid și vă veți simți inconfortabil. Umiditatea interioară între 40 și 60% este ideală și contribuie la o stare de bine și vă crește performanța.

Nivelul de CO2 în aerul din cameră: dureri de cap la valori de peste 1400 ppm

wohnraumlueftung_istock-917892458--1-.jpg

Dacă umiditatea este prea ridicată, acest lucru poate să contribuie la formarea mucegaiului, creând spori de mucegai în aerul interior. De asemenea, materialele de construcție, lumânările parfumate, agenții de curățare și multe altele pot emite substanțe nocive.

Chiar și oamenii pot influența în mod negativ climatul ambiental interior: de fiecare dată când expirăm emitem CO2. Conținutul de CO2 poate fi măsurat; valoarea limită este adesea de 1.400 ppm. „Ppm” înseamnă „Particule pe milion”. Acest lucru este echivalent cu 1,4% CO2 în aer. Dacă valoarea este mai mare, poate duce la dureri de cap sau dificultăți de concentrare.

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să vă bazați pe tehnologia ventilatiei rezidentiale de confort de la Hoval. Echipamentul de ventilație filtrează permanent aerul din spatiile interioare, elimină substanțele poluante, introduce continuu aer proaspăt și umidifică aerul din spatiile interioare la o valoare cuprinsă între 40 - 60%. Deci, un echipament de ventilație, cum ar fi HomeVent de la Hoval oferă o ventilație controlată a spațiului de locuit, contribuind în mod decisiv la creșterea calității vieții pentru proprietarii imobilelor, care le utilizează.

Curenții de aer sunt un factor decisiv pentru climatul interior

Indiferent cât de cald este, este inconfortabil atunci când se creează curenți de aer. De aceea, viteza aerului într-o cameră este decisivă și pentru climatul ambiental. Pentru a menține curenții de aer la valori cât mai mici posibile, este necesară o bună izolare a ferestrelor și a pereților casei. Nu numai că protejează împotriva bolilor, dar și reduce costurile de încălzire și crește calitatea climatului ambiental al locuinței.

Cantitatea de lumină de la interior

iluminat interior

Lumina contribuie, de asemenea, la un mediu plăcut și productiv; Studiile arată că performanța scade atunci când amplasarea biroului este departe de fereastră. Radiația directă a căldurii de la soare, pe de altă parte, este percepută ca neplăcută. Deci, este important să găsiți compromisul potrivit. Și, dacă este necesar, temperatura corectă a iluminatului artificial influențează considerabil gradul de confort resimțit, fiind recomandată lumina rece pentru baie, birou și bucătărie, iar lumina caldă pentru dormitor, hol și sufragerie.

Climatul ambiental ideal - sumarul celor 5 factori decisivi

homevent_kombi_web.jpg
  • Pentru a obține temperatura ideală în fiecare cameră, este necesar să reglați puterea încălzirii individual.
  • Este necesar să eliminați curenții de aer pentru un confort crescut.
  • Mai ales atunci când aveloparea clădirii este foarte etanșă, clădirea trebuie să poată respire, iar poluanții și umezeala trebuie eliminate. Prin urmare, se recomandă instalarea unui sistem de ventilație rezidențială, cum ar fi HomeVent comfort de la Hoval.
  • Acordați atenție umidității ideale a aerului, care trebuie să fie de 40-60% pentru a proteja sănătatea și confortul.
  • Nu neglijați iluminatul interior : atmosfera creată de lumină joacă, de asemenea, un rol major în crearea unui climat ambiental plăcut!
Autor
Alexandra Dragoi