Toate articolele despre: Ventilatie Resetare filtru

Soluții de climatizare interioară – Ventilație, încălzire și răcire pentru o hală de producție tip cramă

28 ianuarie 2024
În complexul nou construit de la Winzer Krems, o soluție de climatizare interioară de la Hoval creează condițiile ideale de producție și depozitare pentru vinul produs de companie, menținând temperaturi constante și o umiditate optimă. Fondată în urmă cu peste 80 de ani, Winzer Krems...
Cititi mai mult

Încă 7 motive pentru a alege un sistem de ventilație rezidențială, partea a II-a

30 iunie 2022
Casele de astăzi sunt construite pentru a fi mai etanșe ca niciodată. Fără un schimb regulat de aer, ne trezim rapid în case sufocante. Acest lucru nu este nici plăcut, nici sănătos.Mulți cred că schimbul de aer în casă se poate realiza pur și simplu folosind ferestrele deschise sau rabatate....
Cititi mai mult

Modul în care concentrația de CO2 din aerul ambiental influențează performanța și nivelul de confort

16 iunie 2021
Cea mai mare parte a vieții noastre se petrece la interior. O concentrație prea mare de CO2 în aerul ambiental ne afectează gradul de confort și performanța scade. Ventilația modernă a spațiului de locuit aduce, în mod permanent, aer proaspăt la interior.
Cititi mai mult

Sisteme de ventilație industrială și climatizare pentru hale – simbioza ventilației cu tehnologia

25 august 2020
Când vine vorba de proiectarea sistemelor de ventilație și climatizare pentru halele industriale, principiile de bază ale mecanicii de curgere se aplică întotdeauna - indiferent de cerințele specifice pentru temperatura halei. Aceste principii au impact asupra proiectării și instalării tehnologiei de ventilație, ceea ce înseamnă că, la rândul lor, influențează și costurile (de funcționare).
Cititi mai mult

Răspândește ventilația rezidențială virusul SARS-CoV-2?

3 august 2020
Ultimele luni au fost dificile la nivel mondial din cauza pandemiei de COVID-19. Chiar și astăzi, autoritățile recomandă igiena riguroasă și distanțarea socială pentru a diminua răspândirea virusului SARS-CoV-2. Dar care este riscul de a contracta o infecție la interior?
Cititi mai mult

Cauzele mucegaiului și cum luptăm împotriva lui.

7 februarie 2018
Colțul camerei începe să se întunece și pata crește rapid. Miroase neplăcut, irită tractul respirator, este otrăvitor și pune în pericol sănătatea. De asemenea, materialul de construcție suferă: Mucegaiul poate provoca daune mari. A cui e vina?
Cititi mai mult

Cum va puteti proteja locuinta de incalzirea excesiva si raci in mod ecologic

17 august 2017
In august 2017 intreaga Europa s-a confruntat cu val de caldura extrem, al 4-lea din acest an, supranumit foarte sugestiv de catre italieni - “Lucifer”. In vestul Romaniei s-au inregistrat temperaturi record de 42° C la umbra, iar in acest context, este important sa ne concentram asupra unor solutii ecologice eficiente, prietenoase atat cu sanatatea noastra, cat si cu casa noastra, a tuturor – planeta.
Cititi mai mult

Calcularea debitului de aer introdus cu ajutorul calculului sarcinii. Ce trebuie sa ştiţi.

26 iulie 2017
Scopul unui sistem de ventilație în hală este de a distribui aerul introdus prin intermediul unui debit de aer interior controlat și, prin urmare, calculat, pentru a disipa încărcăturile termice și încărcăturile poluante. Există diferite tipuri de sisteme de ghidare a aerului care pot îndeplini această sarcină. Prin urmare, este necesară o procedură de proiectare care să permită evaluarea potențialelor sisteme de ghidare a aerului și selectarea celei mai bune soluţii pentru cerințele respective.
Cititi mai mult

Poluarea la locul de munca - ce trebuie sa stiti.

6 aprilie 2017
Nivelul de noxe din zona de lucru depinde de metoda de asigurare a debitului de aer proaspat, precum si de tipul, dispunerea si amplasarea sursei de poluare. In afara de aceste aspecte, depinde si de tipul si dispunerea grilelor de evacuare a aerului. De exemplu, un nivel de 100% debit de aer in sistem mixat / amestecat poate fi redus sub 10% utilizand un sistem de directionare al fluxului de aer.
Cititi mai mult

Concept si tip de ventilatie pentru suprafete mari. Cel mai bun ghid pentru proiectanti si investitori.

29 aprilie 2016
Fabricile, depozitele, hypermarket-urile si alte suprafete mari reprezinta o provocare pentru sistemele HVAC. Ce concept si tip de ventilatie sa alegem?
Cititi mai mult