Hale logistice

Hale logistice
TopVent TC
TopVent TH | TC

Debit de aer: 6000-9000 m³/h
Gama de putere: 76-141
Capacitate de răcire: până la 44-87
Înălțimea instalării: 5-25 m» Aflați mai multe

topvent-ch_2022-05_cut_hg-3.png
TopVent CH | CC

Debit de aer: 6000-900
Gama de putere: 78-145 kW
Capacitate de răcire (total): până la 34-68 kW
Înălțimea instalării: 5-25 m » Aflați mai multe

topvent-tp-m_2019_4c-1.png
TopVent TP

Debit de aer: 6000-9000 m3/h 
Gama de putere kW: până la 33,5/40-67
Capacitate de răcire (total): până la 33,5/40-67
Înălțimea instalării: 5-25 m» Aflați mai multe

topvent-cp-6_belaria-vrf-33_2023_cut_hg.jpg
TopVent CP

Debit de aer: 6000-9000 m3/h 
Gama de putere kW: până la 33,5/40-67
Capacitate de răcire (total): până la 33,5/40-67
Înălțimea instalării: 5-25 m » Aflați mai multe

UltraGas® 2 Cazan în condensație pe gaz de pardoseală
UltraGas® 2

Cazan în condensație cu schimbător de căldură patentat Hoval oferă eficiență maximă la costuri reduse.

Gama de putere: de la 125 kW la 1550 kW și de la 250kW la 3100 kW (ca și cazan dublu)
Eficiență: până la 109,9 %  
Reducerea CO2: până la 90 tone/an» Afla mai multe

belaria-fit-53-85_2022_kombi_hg_web.jpeg
Belaria® fit

Cu Belaria® fit, pot fi proiectate sisteme hibride eficiente care beneficiază de o proporție mare de energie regenerabilă. În sistem monovalent, se pot atinge puteri de până la 1,4 MW. Sistemele hibride bivalente pot furniza chiar și până la 4 MW - în funcție de proporția necesară de energii regenerabile. » Aflați mai multe

ultrasol2-1.png
UltraSol® 2

Panourile solare pot furniza nivelul de energie termica necesar chiar si proceselor industriale.

Solar Keymark: Da  
Eficienta η0: 85,1%  
Suprafata totala: 2,52 m2» Afla mai multe

combival_5282_hg_348.jpg
MultiVal

Boiler pentru prepararea apei calde.
  
Volum: de la 300 pana la 2000 l  
Izolatie termica: pana la 100 mm  
Pentru colectoare solare: pana la 36m2» Solicitati acest produs

Halele logistice reprezintă spații mari pentru depozitarea și manipularea mărfurilor. Menținerea unei temperaturi constante și adecvate, cu costuri minime de energie, joacă un rol crucial în afaceri. Hoval se concentrează pe dezvoltarea de soluții inteligente și eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzire și răcire, care să răspundă nevoilor specifice ale depozitelor logistice. Cu alte cuvinte, o soluție de sistem care include climatizare cu unități de acoperiș TopVent®, în combinație cu o sursă de energie descentralizată, cum ar fi o unitate de pompă de căldură sau un centru de energie centralizat cu o cazan în condensație ultra eficient - UltraGas®2 sau o pompă de căldură aer-apă Belaria® fit.

Spațiu suplimentar pentru mărfurile dvs. și condiții excelente de stocare.

grafik_durchfuehrung-von-regelgaengen-1.jpg
TopVent® este proiectat să fie integrat în structura acoperișului halei, permițând astfel utilizarea eficientă a întregului spațiu interior pentru distribuția mărfurilor. Prin intermediul distribuitorului de aer Air-Injector, se asigură o stratificare termică extrem de bună, indiferent dacă unitățile de climatizare sunt montate la o înălțime de 5 sau 25 de metri. Mărfurile sunt stocate în condiții uniforme, indiferent pe ce rafturi se află.

Costuri reduse de încălzire și prețuri competitive pentru mărfurile și serviciile dvs."

at_wien_del-fabro-kolarik-dfk_2019_177_auswahl.jpg

TopVent® este conceput pentru a reduce pierderile de energie și costurile de încălzire și răcire, asigurând astfel economii de energie și costuri operaționale pentru hala dvs. Acest lucru este deosebit de important pentru halele logistice, unde încălzirea joacă un rol cheie în funcționarea facilității.

Reducerea costurilor este rezultatul:

 • Stratificării minime a aerului pe verticală.
 • Utilizării unei surse de energie eficiente și economice, cum ar fi pompele de căldură aer-apă sau cazanele în condensație pe gaz.

Trebuie să menționăm că trei dintre caracteristicile cheie ale Air-Injector sunt de o importanță crucială.

Distribuție: Tehnologia patentată a Air-Injector permite acoperirea nu numai a unei suprafețe mari, ci și a întregului volum adiacent, indiferent de înălțimea halei, ceea ce necesită un debit cu aproximativ 25% mai mic. Acest lucru nu numai că economisește costurile de investiție, ci și costurile curente de energia.

 

Stratificare: În spații mari și înalte există diferențe semnificative de temperatură între zona de lucru și zona de sub tavan din cauza condițiilor fizice care fac ca aerul cald să se ridice. Air-Injectorul descompune sistematic stratul de aer cald de sub tavan, prevenind astfel pierderea de căldură valoroasă prin tavan. În schimb, aerul cald revine în jos. Se realizează un nivel extrem de scăzut de stratificare termică, doar 1°C la fiecare 10 metri înălțime.

 

Debit: În plus față de beneficiile sale de economisire a energiei, Air-Injector răspunde și celor mai înalte cerințe de confort termic datorită vitezelor sale constante și scăzute ale aerului în zona locuibilă. Prin intermediul unui algoritm de control, se monitorizează constant parametrii și se ajustează unghiul de distribuție prin paletele Air-Injector, astfel încât să se asigure un debit maxim al aerului de 0,2 m/s în zona locuibilă, chiar și în condiții variabile.

O soluție flexibilă care crește odată cu afacerea dvs.

logistic-hall-looking-for-the-future-adobestock_447641729.jpg

Flexibilitatea este extrem de importantă în proiectarea unei clădiri industriale. Pe de o parte, trebuie să fie concepută astfel încât suprafața de depozitare să poată fi extinsă sau restrânsă rapid în funcție de nevoile operaționale, iar pe de altă parte, sistemul de ventilație ales trebuie să poată fi adaptat cu ușurință la condițiile schimbătoare din hală, menținând în același timp confortul pentru noile zone.

 

Spațiile de depozitare deseori își schimbă destinația sau necesită condiții diferite pentru stocarea de mărfuri specifice, în special produse alimentare și farmaceutice. Sistemele HVAC trebuie, de asemenea, să fie flexibile în acest sens și să furnizeze rapid condițiile optime de stocare. Acest lucru este posibil cu echipamentele de climatizare TopVent®, deoarece acestea sunt autonome și independente. Ele pot funcționa atât individual pentru zone specifice, cât și împreună pentru întregul volum.

Soluție de sistem cu sursă centralizată de energie

Soluția de sistem cu sursă centralizată de energie implică unitățile de acoperiș TopVent® TC / TH / CC / CH conectate printr-un sistem de conducte de apă la un cazan în condensație pe gaz UltraGas® 2 sau o pompă de căldură Belaria® fit. De asemenea, este posibilă utilizarea unui sistem hibrid cu un cazan în condensație și o pompă de căldură care funcționează sincronizat, datorită sistemului de control TopTronic® E.

 

Unitățile de acoperiș sunt amplasate pe acoperiș, iar rețeaua de conducte trece pe sub acoperiș și ajunge la spațiul tehnic cu sursele de energie, amplasat în clădire. Pentru clădirile renovate sau noile depozite care economisesc spațiul interior, este posibil să se construiască o instalație exterioară CabinSlim, tip container, care să fie plasată lângă clădire sau pe acoperiș.

 

Principalele avantaje ale soluției centralizate includ:

 • Flexibilitate în alegerea sursei de energie și ușurința de înlocuire sau extindere în viitor
 • În cazul unui sistem hibrid, utilizarea a două surse de încălzire

Moduri de funcționare:

 • Încălzire
 • Răcire (cu o pompă de căldură în sistem)
 • Recirculare

  Debit   

  6 000 m3/h

  9 000 m3/h

  Capacitate de încălzire

   Până la  33.5 / 40 kW 

   Până la  33.5 / 40 kW 

  Capacitate de răcire

   Până la 33.5 / 40 kW 

   Până la 33.5 / 40 kW 

  Înălțime de montaj 

  5 - 25 m 

  5 - 25 m 

Soluție de sistem cu sursă de energie descentralizată

Soluția de sistem este construită din unități de acoperiș complet autonome TopVent®, fiecare conectat la o pompă de căldură de înaltă eficiență, montată în imediata apropiere a acoperișului. Rețeaua de conducte de la fiecare unitate iese direct prin acoperiș, eliberând spațiul sub acoperiș de conducte orizontale. Macaralele pot astfel să se miște fără obstacole.

 

Soluția HVAC descentralizată de la Hoval permite o extindere și mai ușoară a sistemului HVAC atunci când suprafața depozitelor crește, prin adăugarea de noi sisteme autonome TopVent® cu pompe de căldură. Deși sunt sisteme separate, unitățile de acoperiș TopVent® pot fi ușor grupate în zone și pot menține temperaturi diferite în zonele adiacente, fără a fi necesare bariere, datorită sistemului comun de control TopTronic® C.

 

Principalele avantaje ale soluției descentralizate includ:

 • Unități de climatizare care funcționează independent (dar într-un sistem de control comun)
 • Economie de spațiu sub acoperiș (fără conducte)
 • Economie de spațiu în camera tehnică

Moduri de funcționare:

 • Încălzire
 • Răcire
 • Recirculare

Debit     

   6 000 m3/h    

   9 000 m3/h          

Capacitate de încălzire

 Până la 76 kW 

 Până la 144 kW 

Capacitate de răcire

 Până la 44 kW 

 Până la 87 kW 

Înălțime de montaj 

5 - 25 m 

5 - 25 m 

Un sistem proiectat inteligent poate economisi resurse importante.

decentralization-system-by-hoval-1.png

Proiectarea este ușoară cu sprijinul inginerilor Hoval. Consultați experții noștri și veți primi o soluție adaptată nevoilor dvs. Aceștia vor colabora cu echipa dvs. de proiectare, vor furniza scheme hidraulice și vor oferi asistență în realizarea calculelor cu ajutorul software-ului special dezvoltat în acest scop, HK-Select.

Dvs. cunoașteți cel mai bine afacerea și nevoile dvs., iar noi vom selecta soluția HVAC cea mai potrivită pentru a stoca la temperaturi optime și costuri avantajoase.

Garanție de la Hoval

spitz_hallenklima_7_-c--hoval-1.jpg

Hoval este un producător de sisteme de încălzire, răcire și ventilație de înaltă eficiență și oferă calitate fără compromis pentru fiecare produs. Economia de energie și protejarea mediului înconjurător sunt priorități majore în dezvoltarea noilor tehnologii.

Hoval furnizează servicii de garanție și post-garanție prin propriul lor personal de service, precum și printr-o rețea extinsă de parteneri în toată România.

Referinte

Va prezentam o scurta lista cu clientii multumiti de solutiile noastre din Romania sau din alte tari din Europa.

Documentatie

toptronic.jpg Acces nelimitat la scheme AutoCAD, scheme hidraulice si alte documente care va vor fi de ajutor in munca dvs.

Studii de caz

fotolia_75735104_s_3.jpg Aflati cum puteti reduce costurile cu ajutorul solutiilor de sistem special concepute pentru depozite.
1/15
 
« Inapoi

test