Încă 7 motive pentru a alege un sistem de ventilație rezidențială, partea a II-a

◄ Inapoi la articole

Casele de astăzi sunt construite pentru a fi mai etanșe ca niciodată. Fără un schimb regulat de aer, ne trezim rapid în case sufocante. Acest lucru nu este nici plăcut, nici sănătos.
Mulți cred că schimbul de aer în casă se poate realiza pur și simplu folosind ferestrele deschise sau rabatate. Acesta este un obiectiv foarte ambițios și deosebit de dificil de realizat mai ales când ne confruntăm cu temperaturi extreme. Pentru a asigura schimbul igienic de aer, întreaga casă ar trebui să fie ventilată de trei ori pe zi, timp de 15 minute. 
Ventilația rezidențială ne oferă însă remediul. Continuăm articolul nostru cu încă 7 motive pentru a alege un sistem de ventilație rezidențială pentru clădirea dumneavostră.

1. Fără zgomot exterior.

Dacă locuiți pe un drum aglomerat sau într-o zonă cu multă poluare fonică, veți ști cât de zgomotos poate fi atunci când deschideți o fereastră. Cu tehnologia inovatoare de ventilație, totuși, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece nu va trebui să deschideți deloc ferestrele. Ventilația funcționează eficient și excepțional de silențios. Cu greu veți observa că este acolo.

2. Fără curenți de aer.

homevent-er-isi_wandschrank-2_2021.png

Cu un sistem de ventilație HomeVent®, aerul intră în cameră atât de încet și de silențios încât cu greu îl veți simți sau auzi. În plus, spre deosebire de ventilația prin deschiderea ferestrelor, aerul este deja la o temperatură plăcută atunci când este introdus în cameră. Pentru a asigura un confort optim, este important să acordați o atenție deosebită poziționării grilelor de evacuare a aerului atunci când proiectați sistemul.

„Deschiderea și închiderea tuturor ferestrelor era primul lucru pe care îl făceam dimineața și ultimul lucru pe care îl făceam noaptea. Abia când nu mai trebuie să o faci, îți dai seama ce disconfort a fost – mai ales iarna!” Daniela Gruber

3. În permanență aer cu o umiditate optimă, curat și igienic.

Unii oameni sunt îngrijorați de faptul că sistemele de ventilație rezidențiale prezintă un risc pentru igienă pe termen lung. Acest lucru nu este deloc adevărat – sistemele moderne de ventilație rezidențială sunt proiectate având în vedere viitorul.

Filtrele de înaltă calitate împiedică pătrunderea murdăriei din exterior. Aerul de alimentare este prefiltrat și, prin urmare, este deja curat când este introdus în încăperi. Atâta timp cât înlocuiți filtrele în mod regulat, nu este deloc nevoie să vă faceți griji cu privire la igienă.

4. Un sistem bine gândit.

Top Tronic E ventilatie HomeVent

Când vine vorba de ventilația rezidențială, ar trebui să vă asigurați că optați pentru o soluție de sistem, deoarece aceasta va însemna că toate componentele sunt perfect coordonate între ele.TopTronic® E de la Hoval este un sistem de operare intuitiv care controlează nu numai ventilația, ci și încălzirea și apa caldă menajeră.
Totul poate fi gestionat cu ușurință folosind ecranul tactil de pe panoul de control. De asemenea, aveți opțiunea de a controla tehnologia clădirii de la distanță prin aplicația pentru smartphone sau PC.

„Observam o diferență reală în calitatea aerului și apreciem foarte mult schimbul automat de aer în toate încăperile.Odată ce ați testat un sistem de ventilație rezidențială, nu vă veți putea imagina viața fără el.” Familia Helm Waldzell

5. Clasa de eficiență superioară are ca rezultat costuri reduse.

Un sistem de ventilație rezidențială este, în primul rând, o chestiune de confort, despre sănătatea și calitatea vieții și, prin urmare, nu se pretează la o evaluare simplă a eficienței costurilor. Cu o investiție care se ridică la aproximativ 2% din costul total al clădirii, veți crește valoarea proprietății dumneavoastră pe termen lung, iar familia dumneavoastră va beneficia de aer proaspăt zi și noapte. Un sistem de ventilație folosește doar jumătate din cantitatea de energie electrică pe care o utilizează un televizor modern de 55 de inchi.

6. Mai mult timp și confort.

Pe lângă îmbunătățirea tangibilă a calității aerului din încăpere de care familia dumneavoastră se va bucura pe tot parcursul anului, faptul că nu mai trebuie să mai deschideți și să închideți ferestrele în mod regulat va economisi timp prețios pe care îl puteți petrece cu familia. Bineînțeles că puteți în continuare să ventilați prin deschiderea ferestrelor, dacă doriți.

7. Reduce considerabil riscul de a contracta COVID-19

coronavirus Hoval

Îmbunătățirile în ceea ce privește ventilația interioară a spațiilor destinate de locuit pot contribui la reducerea riscului de transmitere a SARS-CoV-2 și a altor boli infecțioase, la îmbunătățirea sănătății generale și a capacității de concentrare. 

În ceea ce privește filtrarea, ASHRAE (o societate globală, fondată în 1894,  care promovează bunăstarea umană prin tehnologii durabile pentru mediul construit) recomandă selectarea unui nivel de filtrare care să fie maximizat pentru capacitățile echipamentelor, asigurând în același timp faptul că căderea de presiune este mai mică decât capacitatea ventilatorului. Nivelurile de filtrare sunt clasificate ca valori minime de raportare a eficienței sau MERV. În contextul pandemiei de COVID-19, ar trebui să se utilizeze filtre minim MERV 13.

Echipamentul de ventilație rezidențială de la Hoval utilizează pentru aerul introdus filtre F7 (clasa MERV 13, recomandată de către CDC pentru a reduce riscul de contaminare cu SARS-CoV-2) la care se poate adăuga suplimentar un filtru cu carbon activ, iar pentru aerul extras, filtre G4. Filtrul de tip panou plisat F7 este proiectat pentru utilizare în sistemele HVAC, oferind performanțe superioare și o eficiență energetică mai mare decât filtrele standard. Acest tip de filtru pentru aerul introdus, EN779 F7, este alcătuit din materiale filtrante sintetice plisate, care sunt laminate pe o rețea metalică expandată.

Autor
Alexandra Dragoi