Prețul gazelor și al energiei electrice crește dinamic. Care este soluția pentru a reduce facturile la încălzire și ce spun cifrele.

Modernizați sistemul de încălzire cu un cazan în condensație modern și pompă de căldură. Economisiți 10-25% la costurile cu energia, investiția se va amortiza după 1- 4 ani.

Odată cu creșterea prețurilor la sursele de energie precum gazul, electricitatea, biomasa și altele, consumul este un factor important care influențează costurile în comerț și industrie. Pe de altă parte: cu consumurile mari, reduceri de doar câteva procente duc la economii semnificative. Un mare potențial pentru astfel de reduceri este în strânsă legătură cu sistemul de încălzire utilizat. Chiar și cu echipamente care au doar 5 sau 10 ani vechime, o modernizare poate duce la economii echivalente cu valoarea achiziției unei mașini - anual!

Realizați economii la costurile de încălzire. Întrebați acum experții Hoval care este soluția optimă pentru dvs.


foerderung_fuer_heizung-1.png

Consumul de gaz este de departe cel mai important element care contribuie la costurile cu încălzirea clădirilor de mari dimensiuni. Costurile de achiziție pentru un nou echipament de încălzire, pe de altă parte, sunt relativ mici. Un nou sistem de încălzire care realizează economii energetice costă doar aproximativ 25-50% din costurile anuale de consum, în funcție de puterea și gradul de utilizare.

Investiția într-un generator de căldură eficient cu un consum redus de energie se amortizează adesea după 1-4 ani.

Calcul: Ce spun cifrele despre economiile realizate cu cazanul în condensație UltraGas

Nu putem influența creșterea prețurilor gazelor, dar putem influența economiile și reducerea consumului prin alegerea unui sistem adecvat și economic, cum este UltraGas® 2.

ultragas_roi_medium-buidling.jpg
Constructii de dimensiuni medii cu putere de incalzire 300 kW
consum: 45 000 m³/an
costuri: 60 450 €/an
posibilă economisire: 5 850 - 15 175 € / an
ultragas_roi_big-building.jpg

Clădiri de dimensiuni mari cu capacitate de încălzire 1 550 kW
consum: 232 000 m³/an
costuri: 302 250 € / an
posibilă economisire: 30 225 - 75 563 € / an

Reducerea costurilor cu 10-25% prin modernizarea sistemului de încălzire

Cazanele în condensație moderne sunt semnificativ mai eficiente și consumă mai puțină energie:

■ Comparativ cu cazanele mai vechi, realizarea unor economii de până la 15% este ușor de atins.

■ Pentru sistemele de încălzire cu temperaturi înalte și joase (de exemplu, încălzire prin pardoseală) sunt posibile chiar și economii de până la 25%.

■ Și chiar și în comparație cu cazanele în condensație mai vechi, se poate economisi până la 10% cu ajutorul soluțiilor moderne de sistem.

Exemplul 1 – clădire de dimensiuni medii: amortizare după 1,4 - 4 ani

office-building-1026492_pixabay.jpg

Încălzire veche: cazan pe gaz de joasă temperatură 300 kW
Sistem nou: sistem cu cazan în condensație cu Hoval UltraGas® 2
Suma investitiei aprox. 23 000 €
Economii realizate cu cazanul în condensație UltraGas® 2:
5 850 - 15 175 € / an

cladire dimensiuni medii

Economii în detaliu:
Ore de funcționare: 1 500 h/a
Înainte de renovare: consum anual de gaz 45 000 m³ = 58 500
După modernizare cu cazan în condensație UltraGas® 2:
Reducerea consumului de gaz: 10 - 25%
Economii anuale: 5 850 - 15 175 €
Recuperarea investiției: 1,5 - 4 ani

Exemplul 2 – clădire de dimensiuni mari: amortizare după 1-3 ani.

shutterstock_304683101_industrial-building-2.jpg

Incalzire veche: cazan de joasă temperatură 1500 kW
Sistem nou: sistem cu cazan în condensație cu Hoval UltraGas® 2
Suma investitiei aprox. 78 000 €
Economii realizate cu sistemul cu cazan în condensație UltraGas® 2:
30 225 - 75 563 € / an
Costurile se bazează pe un preț mediu al gazului de 1,30 €/m³

cladire de dimensiuni mari

Economii în detaliu:
Ore de funcționare: 1 500 h/a
Înainte de modernizarea sistemului: consum anual de gaz: 232 000 m³ = 302 250 €
După modernizarea cu cazan în condensație UltraGas® 2:
Reducerea consumului de gaz: 10-25%
Economii anuale: 30 225 - 75 563 €
Recuperarea investitiei: 1 - 2,8 ani

Descoperiți soluția dvs. pentru economisire. Experții noștri HVAC vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune.


Hoval UltraGas® 2: Economii mari prin sisteme eficiente

Tehnologie de condensare de ultimă generație. Hoval UltraGas® 2 este proiectat pentru performanțe de excepție. A fost proiectat și optimizat în mod constant de-a lungul a 25 de ani. Deci banii dumneavoastră merg în sistemul de încălzire și nu pe coș.

■Suprafaţa foarte mare de transfer de căldură grație schimbătorului de căldură TurboFer®

■Conținutul mare de apă poate absorbi multă energie termică valoroasă din procesul de ardere.

■Reglarea flexibilă a puterii prin modulare permite o funcționare continuă fără un număr mare de porniri consumatoare de energie.

■Construcția verticală folosește stratificarea naturală a temperaturii.

■Arzătorul premix foarte eficient și absența pompelor de circulație facilitează economii suplimentare de energie electrică.

Eficiența cazanului în condensație este doar un factor. În practică, eficiența întregului sistem de încălzire este decisivă. UltraGas® 2 permite sisteme mai eficiente prin avantajele de proiectare:

 

■Retururile separate măresc eficiența sistemelor cu circuite de încălzire de temperatură joasă (de exemplu, încălzire prin pardoseală).

■Lipsa restricțiilor pentru temperaturile de retur permite sisteme hidraulice mai simple și mai economice.

■Opțiunile speciale de control permit funcționarea optimizată în funcție de consum a cascadelor, realizate din conectarea mai multor cazane în condensație UltraGas® 2 sau sisteme bivalente.

ultragas2-230_2022_schnitt_with-gas-types.jpg

Doriți să investiți acum într-un echipament de încălzire pe gaz? Situația aprovizionării cu gaze naturale este uneori dificilă, iar presiunea tranziției energetice crește. Cu toate acestea, în multe cazuri nu există încă o alternativă la echipamentele de încălzire pe gaz. Din fericire, există deja combustibili alternativi pentru a înlocui gazele naturale. Unele dintre ele sunt chiar energii regenerabile. Iar Hoval UltraGas® 2 oferă securitate pentru viitor, deoarece poate fi operat cu gaz natural, precum și cu combustibili alternativi.
În funcție de situația de alimentare și condițiile existente, puteți alege dintre următorii combustibili gazoși:

  • Gaze naturale
  • Hidrogen H2 (amestec de până la 20% la gazul natural)
  • Biometan
  • Propan

Economii suplimentare cu sisteme hibride. Un bun exemplu de creștere a ponderii energiei regenerabile în sistemele de încălzire, de menținere a costurilor și a investițiilor la un nivel scăzut.

sisteme hibride

Alegeți o pompă de căldură Belaria® fit cu o putere egală cu 50% din puterea termică necesară calculată a clădirii, iar aceasta va asigura aproximativ 80% din consumul anual de energie termică. Pentru restul de 20%, o soluție eficientă ar fi construirea unui sistem hibrid cu un cazan în condensație pe gaz UltraGas®2, care va asigura necesarul de căldură în perioadele cu consum ridicat din zilele geroase. Un sistem astfel construit, care utilizează o pompă de căldură aer-apă și un cazan în condensație pe gaz îndeplinește cerințele actuale care prevăd ca o mare parte a surselor de energie utilizate de sistemele de încălzire să provină din surse regenerabile. În acest fel, chiar și sistemele de încălzire de dimensiuni mari pot fi implementate astfel încât să puteți crește rentabilitatea.

O investiție valoroasă pentru proiectul dvs.

belaria-fit-85_bivalent-m-ultragas_2022_hg_press_-c-hoval-1.jpg

Pompele de căldură aer-apă Belaria® fit sunt proiectate pentru sisteme de mare capacitate, care pot fi sisteme monovalente sau hibride cu o pondere crescută de energie regenerabilă. Producție eficientă de încălzire, răcire și preparare apă caldă.

 

■ Datorită tehnologiei cu inverter modulant, acesta își reglează continuu puterea pe o gamă foarte largă de 40 – 100%, astfel încât funcționează întotdeauna la o eficiență optimă.

■ Aripioarele evaporatorului sunt protejate cu un strat hidrofil. Acest lucru asigură o eficiență ridicată constantă și timpi de dezghețare mai scurti.

■ Agentul frigorific R32 are o capacitate de refrigerare volumetrică mare. Acest lucru permite o eficiență ridicată - atât în modul de încălzire, cât și în modul de răcire.

Solicitați acum o ofertă pentru soluția dvs. de economisire. Experții noștri HVAC vă vor ajuta să alegeți cea mai bună variantă.

Sisteme hibride în detaliu

Generatorul principal de căldură asigură cererea de bază pe tot parcursul anului. Generatorul alternativ de căldură de obicei mai mic este utilizat doar pentru vârfurile de consum. Pe parcursul anului, acest lucru are ca rezultat o pondere disproporționat de mare a utilizării alternativei în cadrul consumului total. Sistemele hibride bivalente pot furniza până la 4 MW de energie – în funcție de raportul necesar de energie regenerabilă.

 

Datorită sistemului de control inteligent TopTronic® E, toate echipamentele funcționează sincronizat și sunt gestionate dintr-un singur loc. În plus, TopTronic® E monitorizează prognoza meteo cu 3 zile înainte și are acces complet, pentru diagnosticare și service de la distanță prin modulul gateway.

Aveți nevoie de mai multe informații despre cazanele în condensație pe gaz și exemple de economii? Citiți mai multe aici:

Cât veți economisi la încălzire dacă investiți în cazane în condensație? | Hoval