Universitatea Româno-Americană, București

IMG_6196

Acest proiect dezvoltat în parteneriat cu Hoval a fost conceput pentru a deservi cerințele complexe a trei corpuri de clădire, cu o suprafață totală de 35.000 mp, incluzând o universitate, un cămin studențesc, cantina, o sală de fitness și un etaj de protocol.

Complexul include căminul cu 140 de camere și grupuri sanitare dispuse pe 10 nivele, cat și un corp de învățământ și administrativ.

Universitatea Româno-Americană a fost fondată în 1991, având ca scop promovarea valorilor educaționale ale învățământului superior american, combinându-le cu tradițiile bogate ale învățământului românesc.

Inaugurarea Campusului actual a avut loc în octombrie 2003, iar pentru a menține standardele de performanță și a optimiza consumul de resurse, trecerea anilor a impus modernizarea vechiului sistem de încălzire. În ceea ce privește realizarea acestui obiectiv care urmărește atingerea unui grad cât mai înalt de sustenabilitate, am fost deosebit de entuziasmați când Universitatea ne-a ales ca partener de încredere.

Componentele sistemului de încălzire și preparare ACM

1. Cazane în Condensație UltraGas®2 (700 kW): Sunt utilizate patru astfel de unități pentru a asigura eficiența ridicată în încălzirea spațiilor și prepararea apei calde.

2. Sistemul de Control TopTronic® Supervisor: Acest sistem gestionează și optimizează funcționarea cazanelor și a întregului sistem de încălzire.

Implementarea proiectului

Pentru implementarea acestui proiect, a fost necesară o analiză detaliată a cerințelor de încălzire și de apă caldă ale fiecărui corp de clădire. Sistemul a fost configurat pentru a asigura eficiența maximă, ținând cont de variațiile de utilizare ale spațiilor, cum ar fi diferențele dintre nevoile căminului studențesc și cele ale sălilor de clasă sau ale spațiilor comune.

Cazanul în condensație UltraGas® 2 - beneficii inegalabile pentru proiecte de dimensiuni mari

incalzire cazane in condensatie facultatea romano-americana

1. Eficiență energetică la superlativ: Cazanul UltraGas® 2 oferă un nivel ridicat de eficiență energetică și rentabilitate, reducând consumul de gaz. Mai mult, acesta are o suprafață de încălzire special dezvoltată, care transferă energia termică chiar mai eficient decât alte modele.

2. Schimbător de căldură TurboFer®: Acesta are o suprafață de încălzire special dezvoltată pentru un transfer maxim de căldură și o economie sporită.

3. Flexibilitate și putere: Disponibil cu puteri nominale între 125 kW și 3100 kW, cazanul este adecvat pentru o varietate de aplicații.

4. Senzor de temperatură: Un senzor de tur optimizează și mai mult funcționarea, asigurând un debit constant și o temperatură de retur mai mică, ceea ce duce la economii de energie de până la 20%.

5. Durabilitate: Construit din oțel inoxidabil de înaltă calitate, cazanul UltraGas® 2 este durabil și rezistent, capabil să gestioneze, fără nicio problemă, chiar și diferențe mari între temperaturile de tur și cele de retur.

6. Design compact: Dimensiunile compacte facilitează transportul și instalarea, fără a necesita componente auxiliare, cum ar fi o pompă de circulație sau un separator hidraulic; instalarea este mai simplă și cazanul ocupă mai puțin spațiu. UltraGas® 2 are dimensiuni care permit trecerea prin orice ușă standard de acces. De asemenea, are un scor înalt atunci când vine vorba de integrarea în sistemul de încălzire, deoarece are un volum mare de apă și cele două tururi separate pentru temperatură înaltă și joasă

7. Compatibilitate cu biometan: UltraGas® 2 poate funcționa cu biometan, fiind echipat pentru tranziția energetică spre surse de energie alternative și sustenabile.

8. Controlerul TopTronic® Supervisor: Acest controler facilitează reglarea timpilor de funcționare și monitorizarea consumului de energie, oferind opțiuni de control la distanță prin conexiune la Internet.

Implementarea soluției de încălzire sustenabile, parteneriatul dintre cazanele în condensație ultraeficiente și sistemul unic de control TopTronic® Supervisor

Hoval-1

În cadrul acestui proiect care cuprinde trei corpuri de clădire (universitate, cămin studențesc, cantină, sală de fitness și etaj de protocol), utilizarea cazanelor UltraGas® 2 în combinație cu sistemul TopTronic® Supervisor aduce numeroase beneficii:

1. Eficiență și reducerea costurilor: Prin utilizarea cazanelor de înaltă eficiență și a unui sistem de control centralizat, proiectul beneficiază de o reducere semnificativă a costurilor energetice și operaționale.

2. Adaptabilitate și extensibilitate: Flexibilitatea sistemului de control și posibilitatea de a se adapta la diverse cerințe îl fac ideal pentru complexul multifuncțional descris.

IMG_5714

3. Securitatea datelor: Protecția datelor este esențială într-un astfel de complex mare, iar tehnologia de criptare a datelor oferită de TopTronic® Supervisor asigură acest aspect. Aceasta a fost mult timp utilizată pe Internet și în domeniul bancar, îndeplinim astfel o cerere esențială a pieței. Transmisia criptată a datelor - de la controler la centrul sistemului. Aceast lucru înseamnă o protecție completă!

4. Sustenabilitate și reducerea efectelor asupra mediului: Capacitatea cazanelor de a opera cu biometan și integrarea cu surse de energie alternativă subliniază angajamentul proiectului pentru sustenabilitate și reducerea emisiilor de CO2.

5. Interfață deschisă: TopTronic® Supervisor oferă o interfață de date deschisă, permițând andocarea sistemelor terță parte și transferul datelor către alte sisteme compatibile, precum SAP sau alte sisteme SCADA.

Concluzii

Proiectul Hoval pentru acest complex universitar demonstrează angajamentul companiei pentru soluții de încălzire sustenabile și eficiente. Prin utilizarea cazanelor UltraGas® 2 și a sistemului de control TopTronic Supervisor, complexul beneficiază de un sistem de încălzire și preparare a apei calde menajere de înaltă performanță, fiabil și economic. Aceasta reprezintă o soluție ideală pentru instituțiile educaționale care își doresc să îmbunătățească eficiența energetică și să reducă impactul asupra mediului.