UltraGas® 2: tehnologie de încălzire de ultimă generație pentru o școală din Polonia

lyceum polonia referinta

Credem că învățarea se bazează pe condiții ideale. O școală din Polonia este deosebit de preocupată de acest aspect, așa că își modernizează și extinde în mod regulat clădirile. Cel mai recent proiect a presupus renovarea sistemului de încălzire – astfel a fost ales un cazan în condensație Hoval UltraGas® 2, care funcționează, în mod sustenabil, pentru a asigura o temperatură perfectă pentru învățare.

Școlile reprezintă fundația pe care construim viitorul. Într-o școală gimnazială din Dynów, Polonia, acest lucru se aplică și pentru tehnologia de încălzire. În septembrie 2020, clădirea, care găzduiește zilnic aproximativ 300 de studenți, a beneficiat de renovarea sistemului de încălzire. Cu facilități la fața locului, incluzând 12 săli de clasă, 2 săli pentru computere, o cantină, o bibliotecă și o sală de sport, acesta a fost un proiect abordat cu cea mai mare responsabilitate. Hoval a câștigat licitația cu cel mai recent cazan în condensație pe gaz UltraGas® 2 și prin asigurarea de servicii complete dintr-o singură sursă.

„Autoritatea locală din Rzeszów, care este responsabilă de conducerea școlii, și a analizat cu atenție cerințele care trebuie îndeplinite de tehnologia implementată pentru modernizarea sistemului de încălzire al clădirii. Noua soluție trebuia să îndeplinească multe cerințe asociate cu necesitățile specific unui proiect de renovare ”, explică Elizabeth Klaczak-Łach, directoarea școlii, adăugând:

„Noul sistem de încălzire trebuia să fie eficient, rentabil și, mai presus de toate, fiabil ”.

„UltraGas® 2 bifează toate aceste caracteristici și reprezintă o investiție rentabilă pe termen lung”, adaugă Michał Duliban, managerul de proiect Hoval. În septembrie 2020, cazanul în condensație pe gaz de ultimă generație a început primul sezon de încălzire la școală.

Tehnologie patentată pentru o eficientizare crescută a costurilor

cazan-in-condensatie-ultragas2.png

UltraGas® 2 aparține celei mai recente generații de cazane în condensație pe gaz de la Hoval pentru încălzire și preparare apă caldă menajeră. Cu o durată lungă de viață și o tehnologie inovatoare, sistemul impresionează, în special, în contextul proiectelor la scară largă, cum ar fi o școală. „Componenta centrală a sistemului de încălzire este schimbătorul de căldură brevetat TurboFer®, care crește eficiența încălzirii printr-un transfer de căldură îmbunătățit. Această tehnologie generează economii de energie de până la 20% comparativ cu cazanele convenționale pe gaz. Acești bani pot fi acum cheltuiți pentru educația copiilor, mai degrabă decât pentru încălzirea clădirii ”, spune Michał Duliban, sumarizând perfect ceea ce face sistemul atât de special.

Încălzire sustenbilă pentru prezent și pentru viitor

cazan-in-condensatie-ultragas2-polonia.png

În clădirile publice, integrarea noilor unități în sistemele generale de gestionare a clădirilor este esențială. Toate cazanele pe gaz de nouă generație de la Hoval sunt echipate cu controlerul de sistem TopTronic® E. Pe lângă faptul că permite conectarea diferitelor componente ale sistemului, controlerul oferă module de interfață pentru a facilita integrarea echipamentelor în cadrul sistemelor tehnologice existente în clădiri. Noua soluție de încălzire a școlii dovedește, de asemenea, că este potrivită pentru viitor, cu un nivel ridicat de flexibilitate pentru utilizarea resurselor de energie durabile. „Cazanul este conceput pentru a sprijini utilizarea sursele de energie ale viitorului, inclusiv biometanul. Poate fi conectat în orice moment la alte forme ecologice de energie, cum ar fi cea solară, peleții sau pompele de căldură ”, confirmă Michał Duliban.

Dimensiuni compacte, performanțe puternice

cazan-in-condensatie-ultragas2-referinta.png

Deși școala este încă în curs de extindere, spațiul din camera cazanelor a fost utilizat în mod optim.

Prin urmare, dimensiunea noului cazan a fost, de asemenea, un factor decisiv. Noua tehnologie de care beneficiază cazanul în condensație UltraGas® 2 face ca unele componente să fie redundante, iar echipamentul ocupă mult mai puțin spațiu decât sistemele similare. Designul compact economisește, de asemenea, în ceea ce privește greutatea - dar oferă aceeași putere.