Hilton Garden Inn, Bucuresti

Hilton exterior

Hotelul Hilton Garden Inn este amplasat într-o clădire monument istoric, situată lângă Banca Naţională a României, căreia i s-a păstrat faţada originală, iar interiorul  fost reconstruit la standardele noului secol.

Monumentul istoric, în care se află noul hotel Hilton Garden Inn, a fost construit în 1886 de arhitectul austriac Adolf Lang, inițial acesta a avut doar un etaj, fiind înălțat ulterior. Acest proces de supraînălțare a schimbat mult vechiul sediu, însă casa scării cu decorațiile ei au rămas intacte.

In 1904 a devenit Palatul Asigurărilor Naţionale şi Banca de Credit Român. Ulterior, în 1948, a fost sediul Ministerului de Comerţ, după care, în 1992, transformată în Banca Ion Ţiriac. Reabilitarea clădirii a implicat și adăugarea a patru niveluri clădirii inițiale, acestea având aspectul unui acoperiș de locuit. Hilton Garden Inn Bucharest Old Town are 201 camere, cinci săli de conferinţă şi chiar o spălătorie self-service pentru oaspeţii hotelului.
”Este un hotel aparte prin prisma aspectelor ce ţin de o clădire monument-istoric, e primul Hilton Garden Inn din România. Locaţia este foarte bună, fiind primul hotel de brand internaţional din Centrul Istoric”, povestește directorul general, Maria Dragulin.

Având în vedere standardele de performanță ale brandului, cât și angajamentul oficial de reducere a consumului de energie și a amprentei de carbon, soluția pentru care s-a optat în acest context a fost către un echipament ale cărui emisii de Nox sunt greu de egalat, sub 40 mg/kWh. Angajamentul brandului este unul direct cuantificabil, Hilton reușind să reduca consumul de energie cu 20,6%, iar emisiile de carbon cu 30,0%.

Cazanul în condensație de înaltă eficiență, Hoval UltraGas 1300 D este conceput astfel încât să obțină cele mai bune rezultate în ceea privește eficiența termică și consumul extrem de redus de gaz. Acesta asigură încălzirea sustenabilă, eficientă și economică a hotelului și necesarul de apă caldă menajeră. Avantajele? Tehnologia condensației asigură o maximă eficiență, iar schimbătorul de căldură AluFer garantează un nivel maxim de condensație. În acest mod se realizează economii suplimentare de 10-20%, iar eficiența crește până la 109%.

Având în vedere faptul că hotelul își desfășoară activitatea într-o clădire de patrimoniu, ale cărei modificari structurale sunt extrem de limitate prin lege, un alt avantaj a fost asigurat de designul compact care economisește spațiu, fiind o soluție foarte atrăgătoare mai ales pentru renovări. Conexiunile flexibile asigură o instalare ușoară a cazanului, indiferent de spațiul disponibil.

Pentru a satisfice cerințele mari de putere ale hotelului, două cazane UltraGas au fost conectate împreună, formând o cascadă. Acest lucru le permite să asigure creșterea siguranței în funcționare și a eficienței deoarece se pot adapta mai bine la cerințele de putere și pot oferi o distribuție optimizată a sarcinii. Un avantaj suplimentar este colectorul comun pentru gazele de ardere care facilitează montarea unui singur coș de fum.

Referitor la conceptul hotelului, prezervarea cu grijă a fațadei din centrul istoric al orașului și încorporarea unui hotel modern, ecologic dotat cu ultimele tehnologii pentru un confort superior, s-a dovedit a fi unul de success și perfect adaptat contextului actual.

Vezi alte referințe

Întrebați expertul Hoval despre cea mai bună soluție pentru investiția dvs