Cibinium, Sibiu

DSC03322

Un proiect modern ambițios care pune pe primul loc sustenabilitatea și confortul rezidenților. Elementele de arhitectură se îmbină armonios cu zona înconjurătoare pentru a realiza, la cele mai înalte standarde, primul ansamblu Live & Work din Sibiu. Complexul Cibinium include o clădire de birouri cu peste 4000 de metri pătrați închiriabili. Locația centrală în apropierea celor mai importante linii de transport local oferă un avantaj strategic companiilor din Sibiu.

Parterul clădirii este dedicat în exclusivitate spațiilor comerciale: sucursala bancară, magazine, restaurant și reprezentanțe.

Soluția de sistem HVAC pentru care s-a optat pentru încălzirea imobilului și furnizarea de apă caldă menajeră este compusă din:

Cazan în condensație UltraGas 1150D

Cazanul în condensație de înaltă eficiență, Hoval UltraGas 1150 D este conceput astfel încât să obțină cele mai bune rezultate în ceea privește eficiența termică și consumul extrem de redus de gaz. Acesta asigură încălzirea sustenabilă, eficientă și economică a clădirii și necesarul de apă caldă menajeră. Avantajele? Tehnologia condensației asigură o maximă eficiență, iar schimbătorul de căldură AluFer garantează un nivel maxim de condensație. În acest mod se realizează economii suplimentare de 10-20%, iar eficiența crește până la 109%.

Corpul de încălzire al cazanului pe gaz UltraGas are un volum mare de apă, acționând ca un vas de acumulare pentru o încălzire și mai eficientă.

Pentru a satisfice cerințele mari de putere ale clădirii, două cazane UltraGas au fost conectate împreună, formând o cascadă. Acest lucru le permite să asigure creșterea siguranței în funcționare și a eficienței deoarece se pot adapta mai bine la cerințele de putere și pot oferi o distribuție optimizată a sarcinii. Un avantaj suplimentar este colectorul comun pentru gazele de ardere care facilitează montarea unui singur coș de fum.

Preparator unic de apă caldă Modul-Plus cu debit de pana la 15600 l/ora la 45°C.

Printre avantajele echipamentului Modul-Plus se numără consumul redus de energie datorat principiului de încălzire în contracurent și obținerea de emisii reduse la sursa de căldură. Încălzirea apei este realizată pe principiul schimbului de căldură în contra-curent, care maximizează utilizarea energiei. Mai mult, cilindri de volum mic amplasați etajat și inseriați reduc zonele inactive si oferă protecție suplimentară.