Cazan pe gaz în condensație cu o istorie de aproape 30 de ani de calitate fără compromisuri și cu tehnologii brevetate - UltraGas® de la Hoval.

landing-page-ultragas-google-ads-RO-v2

Cazanul pe gaz în condensație UltraGas® este impresionant.

service UltraGas

Primul contact cu un cazan Ultragas, este cu adevărat impresionant, prin designul său elegant și culoarea roşie a brandului Hoval, senzaţia de cazan impunãtor,iar materiale de inaltă calitate, sunt comprimate intru-un spațiu de dimensiuni reduse.

Hoval a început producția de cazane în condensație pe gaz încă de la începutul anilor 1990, iar în toți acești ani, generațiile UltraGas® s-au dovedit a fi cea mai bună alegere în întreaga lume.

Calitate fără compromis din Alpi - de la Vaduz, capitala Liechtensteinului, unde se află fabrica Hoval.

În inima cazanului UltraGas®...

schimbator de caldura Turbofer

Un element invizibil la prima vedere, dar unul dintre cele mai importante, este schimbătorul de căldură patentat TurboFer ®.  Datorită designului său unic și tehnologiei speciale de injecție, se generează turbulențe pe partea gazelor de ardere, ceea ce mărește transferul de căldură și crește eficiența. Această tehnologie generează economii de energie de până la 20% faţă de cazanele convenţionale pe gaz. 

Designul său vertical îl face diferit de alte generatoare de căldură. Nu numai că menține stratificarea temperaturii apei de încălzire, contribuind la creșterea eficienței, dar construcția lui verticală permite obținerea unor dimensiuni compacte și o amprentă redusă la sol.

Fabricat din oțel inoxidabil pe partea de apă, asigură o durată de viață lungă și fără probleme a instalației de încălzire.

Putere mare într-un echipament compact

amprenta la sol cazan UltraGas
Designul vertical al cazanului UltraGas ® 2 reduce spațiul necesar, iar cazanul are nevoie de mai puțin de jumătate din spațiul pe podea necesar cazanelor convenționale pe gaz.

De exemplu: o putere de 1,1 MW are nevoie de doar 3 m² de spațiu! Nu este extraordinar?

Cu un cazan UltraGas ® 2, veți avea nevoie de mai puțin spațiu pentru o cameră tehnică, ceea ce generează mai mult spațiu pentru producție, logistică sau alte scopuri de business.
dimensiuni compacte cazan Ultragas
Cazanul în condensatie pe gaz UltraGas ® 2 este, de asemenea, extrem de potrivit pentru spațiile la care accesul este dificil. 

Chiar și cazanele mari UltraGas
® 2 cu o putere de 125 – 450 kW pot trece cu ușurință printr-o ușă mai mică decât cea standard (800 mm). Lățimea cazanului UltraGas ® 2, amplasat pe paletul de transport, este de maximum 790 mm.

Acesta este un avantaj extrem de mare la renovarea unei instalații de încălzire în clădiri existente.

Care este cea mai bună soluție? Întrebați experții de la Hoval 021 410 3000HORO-benefits-UltraGas-Ad-landing-page-new-2500x1500

Parametrii tehnici care fac din UltraGas® unul dintre cele mai eficiente cazane pe gaz în condensație

stratificare temperatura cazan UltraGas
Material

oţel inoxidabil

Putere de incalzire

15-1550 kW (cazan unic)
250kW până la 3100 kW (cazan dublu)

Putere într-o cascadă de cazane

până la 12,4 MW într-o cascadă de 8 cazane
fără limitare a numărului de cascadari

Eficienţă

eficiență combinată de până la  109,0 % 

Volumul de apă încorporat

DA - funcționare economică a arzătorului cu mai puține porniri/opriri

Retur separat la temperaturi joase și înalte 

DA - crește eficiența cu încă  +7%

Temperatura gazelor arse la ieșirea cazanului 40°С 

Arzător

Încorporat în cazan, cu pre-amestec și tehnologie Ultraclean®
cazan in condensatie energii regenerabile

Pregătiți pentru viitoarea tranziție energetică
Există deja combustibili alternativi care înlocuiesc treptat gazul natural. Unele dintre ele sunt chiar surse regenerabile de energie. Hoval UltraGas ® 2 oferă siguranța in exploatare pentru viitor, deoarece poate funcționa atât cu gaze naturale, cât și cu combustibili alternativi:

■ Hidrogen H2 (până la 20% adăugare la gazul natural)
■ Biometan
■ Propan

Sisteme hibride cu pompe de căldură pentru o pondere mai mare de energie regenerabilă

cazan in condensatie si pompa de caldura

Având în vedere utilizarea în viitor a mai multor tipuri de energie ecologică, sistemele hibride de cazane pe gaz și pompe de căldură devin o alegere din ce în ce mai utilizată. UltraGas ® 2 se remarcă mai ales prin flexibilitate. Poate fi combinat cu ușurință cu o altă sursă de căldură Hoval, de exemplu pompa de căldură aer-apă Belaria ® fit sau sistemul solar UltraSol ®. Sistemul de control inteligent TopTronic® E global asigură că toate echipamentele interacționează între ele, contribuind la marirea eficienței sistemului.

Pompa de căldură aer-apă acoperă nevoile de încălzire în majoritatea anotimpurilor de tranziție, precum in zilele de toamnă, primăvară și zilele mai calde de iarnă, în timp ce cazanul pe gaz asigură cererea de vârf în timpul sezonului rece. Sistemele hibride bivalente cu Belaria® fit și UltraGas® 2 pot furniza până la 4 MW de energie economică și eficientă. Adăugarea panourilor fotovoltaice la sistem oferă cea mai bună soluție pentru energie verde și economii.

cazan in condensatie control distanta

Datorită sistemului inteligent de control TopTronic® E , toate echipamentele funcționează sincronizat și sunt controlate dintr-un singur loc. În plus, TopTronic® E monitorizează înainte cu 3 zile  prognoza meteo, și are acces complet, realizând analize și servicii de la distanță printr-un modul online.

Cu aplicația Hoval connect, totul este la îndemână de pe un dispozitiv mobil sau computer.

Unde se utilizează cazanul pe gaz în condensație UltraGas®?

cazan in condensatie UltraGas nvestitie Romcarton

Cazanele pe gaz cu tehnologie de înaltă eficiență sunt preferate în toate proiectele în care se caută o soluție economică cu costuri energetice reduse ale gazului și energiei electrice. 

UltraGas® se adaptează cu ușurință oricărui proiect, nu numai datorită avantajelor sale tehnice ridicate, ci și datorită designului atractiv. Este ușor să găsiți un loc in camera tehnică pentru un cazan puternic, cu o așa amprentă redusă la sol.

Instalații de incalzire cu cazan în condensație pe gaz UltraGas ® vă asigură costuri generale reduse pentru încălzire și apă caldă în clădiri de producție și logistică, centre comerciale și sportive, clădiri administrative, hoteluri, blocuri și complexe rezidențiale, hipermarketuri, săli de expoziție, hangare de avioane, ateliere, spitale, școli, sere și multe altele.

Putere mai mare prin cascadare pentru sistemele de încălzire

cascadare cazan in condensatie UltraGas

Fie că vorbim de un centru comercial sau de o centrală electrică, acestea necesită întotdeauna tehnologie de încălzire avansată și fiabilă pentru a funcționa fără probleme, rentabil și într-o manieră ecologică. UltraGas ® 2 este un furnizor de energie dovedit și în această gamă de putere, de ordinul megawațilot. Datorită sistemului de control TopTronic ® E, se pot conecta in cascadă, până la 8 cazane și pot fi gestionate central, ceea ce înseamnă că pot fi obţinute, puteri de până la 12,4 MW.

Nivelurile scăzute de gaz și consumul mic de energie au ca rezultat costuri reduse de energie, astfel încât cazanul se amortizează în cel mai scurt timp.

Prin conectarea sistemului de control TopTronic ® E la Internet cu ajutorul HovalConnect, putem să oferim acces la distanță din orice locație. Software-ul HovalSupervisor este alegerea ideală pentru a monitoriza și controla mai multe sisteme simultan și separat, grație
securitatății datelor criptate.

Când se amortizează investiția într-un cazan în condensație pe gaz UltraGas®?

economii cazan in condensatie

Pe lângă toate avantajele deja cunoscute ale eficienței inegalabile și materialelor de înaltă calitate, încă un lucru este important pentru investitorii din segmentul industrial: rentabilitatea rapidă a investiției (ROI).

Să vă arătăm un exemplu de renovare în care un sistem de 1500 kW se amortiza în 1 până la 2,8 ani. 

Renovarea include înlocuirea încălzirii vechi cu un cazan pe gaz de joasă temperatură (fără condensare) și instalarea unui nou cazan pe gaz în condensare Hoval UltraGas ® 2.  Investiția în înlocuirea întregului sistem împreună cu centrala este de aproximativ 78.000 €

Înainte renovarea:  consumul anual de gaz este de 232.000 m³ = 302.250 EUR
După renovare cu UltraGas® 2 : Consumul de gaz redus cu 10 - 25%
Economii anuale la facturile de gaz: 30.225.75.563

Rentabilitatea investiției (ROI)  în euro este de 1 până la 2,8 ani

Costurile se bazează pe un preț mediu al gazului de 1,30 EUR/m³ și 1500 de ore de funcționare pe an. Dacă sunteți interesat să stabiliți costul proiectului, contactați un consultant Hoval.

Hoval este un partener de încredere în timpul proiectării și instalării.

consultanta UltraGas

Puteți conta pe suport la fiecare pas de la ideea iniţială, până la proiectarea si implementarea sistemului de incalzire. Echipa de ingineri va oferi toate informațiile tehnice și va ajuta proiectanții să pregătească proiectul într-un mod care să garanteze cea mai bună eficiență, costuri reduse cu energia prin selectarea celei mai bune combinații de echipamente în cea mai potrivită soluție de sistem pentru proiectul dumneavoastră. 

Pe lângă cazanele în condensație pe gaz UltraGas ®, gama de produse Hoval include pompe de căldură aer-apă și apă-apă, panouri solare, stații cu schimbătoare de căldură, vase de acumulare și boilere, sisteme de venţilaţie industrială descentralizate pe acoperiș și multe altele, care permit soluții de sistem flexible pentru fiecare tip de clădire.

Alegerea unui cazan de la Hoval pentru viitoarea dumneavoastră instalație de încălzire nu înseamnă doar alegerea unui echipament de înaltă calitate, ci și alegerea unui partener prin echipa de experți Hoval.

Cazanul în condensație UltraGas® 2 a câștigat premiul “Cel mai bun produs pentru încălzirea clădirilor comerciale și industriale”.

cazan in condensatie premiat UltraGas

Anul trecut au fost decernate Premiile Heating & Ventilating Review (HVR) 2022. Evenimentul a avut loc la Hotelul Chelsea Harbour, din Londra. Prestigioasele trofee, cunoscute sub numele de „Flacări”, sunt foarte râvnite de toată lumea din industrie, însă doar câțiva au reușit să se numere printer fericiții câștigători.

Cazanul în condensație pe gaz UltraGas® 2 a câștigat premiul pentru cel mai bun produs destinat încălzirii clădirilor comerciale și industriale.

Noua generație de cazane UltraGas® 2 se remarcă printr-o serie de inovații și brevete pentru tehnologia, construcția și funcționalitatea în condensare, care contribuie la cea mai mare eficiență și la costuri reduse de încălzire.

Service în garanție și în afara garanției

manopere service garantie UltraGas

Hoval oferă o garanție de producție care poate fi extinsă și adaptată fiecărui proiect.

Hoval are propria echipă de service, instruită la cele mai înalte standarde și certificată, care acoperă întreg teritoriul României.

Garanţie direct de la producator.

UltraGas® - noul reper în materie de cazane în condensație