Un sistem de încălzire centralizat premiat pentru protejarea mediului

◄ Inapoi la articole

Sistemul centralizat este controlat prin intermediul tehnologiei de control HovalSupervisor.

Un sistem centralizat din Millstatt (Carintia, Austria), care a primit un premiu pentru contribuția sa în protejarea mediului, se bazează pe expertiza Hoval în domeniul încălzirii în regim de termoficare. Stațiile de transfer pentru încălzirea în regim de termoficare sunt responsabile de asigurarea unui flux constant de apă caldă și energie termică, produse în mod durabil, pentru aproximativ 100 de clădiri.

sistem centralizat ecologic

Sistem de încălzire pe biomasă are o putere termică de 2 megawați și este în funcțiune de la sfârșitul anului 2016. Centrala termică situată deasupra lacului Millstatt are două cazane pe biomasă, un rezervor de stocare tampon uriaș și o caracteristică suplimentară de siguranță pentru a asigura o aprovizionare constantă de energie termică pentru clădirile conectate.

Centrala asigură energie durabilă pentru încălzirea spațiilor și pentru apă caldă menajeră pe tot parcursul anului. Furnizează energie nu numai clădirilor publice - cum ar fi primăria, școala primară, centrul de wellness și băile termale - dar și proprietăților comerciale și locuințelor private. Rețeaua de distribuție constă deja din peste 6 km de conducte și este în continuă extindere pentru a putea acomoda noii clienți. Combustibilul neutru CO2 este obținut local, dintr-o arie se aproximativ de 50 km. În acest fel, rețeaua de încălzire în regim de termoficare aduce o contribuție considerabilă la protejarea climei și la utilizarea resurselor locale.

incalzire centralizata hoval (2)

Ce face HSH Nahwärme Millstatt, compania locală de încălzire, atât de eficientă din punct de vedere al resurselor?

Caracteristica definitorie a centralei termice din Millstatt este eficiența sa peste medie. De aceea, proiectul emblematic a primit un premiu din partea klimaaktiv - o inițiativă amplă a Ministerului Federal austriac pentru Acțiunea Climatică, Mediu, Energie, Mobilitate, Inovație și Tehnologie - în recunoașterea contribuției sale la protecția climei. Un sistem special de recuperare a căldurii utilizează eficient gazele de ardere, reducând astfel necesarul de biomasă cu până la 20%.

Cealaltă caracteristică care permite obținerea valorilor excelente de eficiență este temperatura de retur scăzută de 45°C. Conductele de încălzire în regim de termoficare, fiind izolate optim, țin pierderile de energie termică valoroasă, în mod constant sub 10%. În combinație cu componentele și software-ul de înaltă calitate oferite de Hoval, toate acestea fac parte dintr-un sistem global eficient. Centrala termică utilizează rezervorul de stocare Hoval, sistemul eficient de controlul rețelei, stațiile de transfer pentru încălzire în regim de termoficare, prevăzute cu un schimbător de căldură ultra eficient, și soluția de preparare apă caldă menajeră TransTherm Aqua.

"Cu Hoval, obțineți tot ce aveți nevoie dintr-o singură sursă. Componentele perfect coordonate nu asigură doar o funcționare eficientă; împreună cu echipamentul de supraveghere și control, reduc și timpul de amortizare", afirmă Franz Palli, manager de piață pentru încălzire în regim de termoficare la Hoval. Totul este controlat și optimizat prin intermediul echipamentului de control Hoval TopTronic Supervisor.

incalzire centralizata hoval

Monitorizarea sistemului de încălzire în regim centralizat

Pentru a asigura o funcționare eficientă a centralei termice în orice moment, sistemul de control trebuie să fie ușor de utilizat și să ofere o bună imagine de ansamblu. Sistemul de vizualizare a instalației de încălzire în regim centralizat HovalSupervisor arată lui Mario Rauter și echipei sistemului de încălzire în regim centralizat din Millstatt toate datele în timp real - de la datele de producție a energiei termice și valorile de ieșire până la informațiile de livrare.

"Unul dintre principalele avantaje ale echipamentelor Hoval este funcționarea intuitivă și opțiunea de a avea o interfață pentru clienți, care apoi pot accesa sistemul prin intermediul aplicației HovalConnect."

Hoval furnizează și toate stațiile de transfer pentru clienții sistemului de încălzire în regim centralizat din Millstatt. "În prezent, există 120 de astfel de stații răspândite în întregul oraș - de la hoteluri până la case unifamiliale. Hoval se ocupă de toate lucrările de ajustare și de echipamentul de control. Datele de consum din aceste stații sunt transmise direct la centrala termică și putem folosi cifrele de consum pentru a calcula costurile", dezvăluie Rauter.

monitorizare sistem centralizat supervisor

Expertiza și serviciile la cele mai înalte standarde sunt cheia succesului.

Un alt factor decisiv pentru a încheia un parteneriat cu Hoval pentru acest proiect a fost expertiza echipei. Deși centrul de competență Hoval pentru încălzirea în regim de termoficare este situat în Zeltweg (Styria, Austria), acesta poate stabili o conexiune online cu camera tehnică a centralei termice în orice moment. Această asistență de fond oferă siguranță:

"Dacă problemele apar vreodată - fie în camera tehnică a sistemului sau în una dintre clădirile conectate - putem conta pe ajutorul imediat al unei echipe profesioniste online sau chiar la locație în timp foarte scurt, dacă este necesar.
Aceasta economisește timp și, mai presus de toate, resurse financiare importante. Suntem doar o echipă mică aici și nu am putea acoperi totul pe cont propriu. Cu Hoval, avem întotdeauna acces la o persoană de contact care poate face ajustările perfecte la stația de transfer în timp util, inclusiv atunci când clienții noi trebuie conectați",
afirmă Mario Rauter, exprimându-și satisfacția fața de colaborarea cu Hoval.

AT_Millstatt_HSH-Nahwaerme_Heizhaus_2021_066
Traducere și adaptare după un articol publicat în revista Hoval - Insights.
Autor
Alexandra Dragoi