Centru de logistică pentru băuturi: soluție de climatizare industrială care permite condiții ideale de depozitare pentru diferite zone de temperatură

◄ Inapoi la articole

Crearea unor condiții perfecte de depozitare pe o suprafață de 10.000 m² a fost o reală provocare în cazul centrului de logistică pentru bături al Del Fabro Kolarik din Viena. Soluția sofisticată de climatizare interioară de la Hoval asigură temperaturi uniforme și constante.

AT echipament ventilatie industriala TopVent Del Fabro

Del Fabro Kolarik - o subsidiară a Ottakringer Beverages AG - este specializată de 85 de ani în comerțul cu produse alimentare de tip băuturi. Gama include peste 8.000 de băuturi diferite, mărci exclusive, rarități și ultimele trenduri în materie atât din Austria, cât și din întreaga lume.

Din 2019, o soluție completă de la Hoval asigură, în mod individual, zone climatice ideale în depozitul de băuturi și birourile adiacente. Inițial, au fost planificate trei dispozitive de la diferiți producători pentru încălzire și răcire. Unitatea de recirculare Hoval TopVent, în special pentru hale înalte, combină ambele funcții – încălzire/răcire și recirculare. De aceea, distribuitorul vienez de băuturi a optat pentru un sistem complet dintr-o singură sursă.

„Varietatea produselor noastre și condițiile specifice de depozitare a acestora impun cerințe speciale în ceea ce privește tehnologia de încălzire și ventilație. Cu Hoval, avem alături un partener care este pregătit pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivele și care a adaptat soluția la nevoile noastre”,
subliniază managerul de proiect Clemens Sadnik.

Asigurarea unei temperaturi constante în depozitul înalt

AT Ventilatie hala Del Fabro

Cea mai mare provocare a fost depozitul complet automatizat cu o suprafață de 650 m² și 20 de metri înălțime. Există spațiu pentru 24.000 de cutii, fiecare cu până la 24 de sticle, pe care trebuie să le depozităm în condiții stricte înainte de livrare. Clemens Sadnik subliniază că:

"O temperatură constantă de 18 grade Celsius trebuie să predomine în depozitul nostru pe tot parcursul anului, deoarece vinurile și băuturile spirtoase stocate sunt ușor perisabile daca nu există condițiile adecvate." 

Christoph Steinhäusler, șeful departamentului de management al departamentului de ventilație la Hoval

AT ventilatie Del Fabro

Șase echipamente de ventilație industrială TopVent TP instalate. „Fiecare dintre ele este alimentată de o pompă de căldură de mare capacitate”, spune Christoph Steinhäusler, șeful departamentului de ventilație de la Hoval, descriind detaliile tehnice. Un sistem fotovoltaic cu o putere de 310 kWp instalat pe acoperișul depozitului de logistică alimentează sistemul cu energie 100% regenerabilă.

„Cu energia solară, răcirea halei poate fi operată extrem de economic și prietenos cu mediul”, spune Clemens Sadnik.

Una dintre cerințele companiei Del Fabro Kolarik: răcirea și încălzirea depozitului înalt. Scopul a fost obținerea unei temperaturi constante și o distribuire uniformă a temperaturii.

Soluție de climatizare interioară pentru zone cu temperaturi diferite

AT cazane in condensatie UltraGas Del Fabro

Suprafața este împărțită în șase zone de control pentru a îndeplini, de asemenea, diferitele cerințe din afara halei de logistică – fie că este vorba despre temperaturi sau timpi de funcționare. Acestea sunt încălzite în funcție de nevoi de 22 de echipamente de ventilație industrială TopVent TH în combinație cu un cazan în condensație pe gaz UltraGas de la Hoval. Christoph Steinhäusler explică:

"Unitățile interioare de climatizare și cazanul în condensație pe gaz sunt perfect adaptate și funcționează la o temperatură a sistemului foarte scăzută, ceea ce crește și mai mult eficiența încălzirii."

Soluția de climatizare interioară eficientă din punct de vedere energetic este ușor de utilizat.

AT sistem automatizare Del Fabro

TransTherm aqua stația de transfer termic pentru prepararea igienică a apei calde menajere se face utilizând principiul de încărcare al vasului de acumulare și vasul de stocare EnerVal completează soluția de sistem bine gândită. Climatizarea întregului centru logistic, inclusiv birourile, este controlată și monitorizată printr-o singură interfață.

Climatizare interioară la superlativ pentru Del Fabro Kolarik

Sistemul de climatizare personalizat pentru hala de depozitare a  companiei Del Fabro Kolarik a fost instalat în cooperare cu compania parteneră Hoval, Licht Loidl.

„Datorită cooperării strânse a tuturor celor implicați, am reușit să amplasăm sistemul centralizat de încălzire și ventilație în mijlocul clădirii. Drept urmare, am reușit să facem economii masive în ceea ce privește lungimile cablurilor și, prin urmare, inclusiv de costuri”, subliniază Domnul Sadnik.

Acceptarea provocărilor și găsirea de soluții inovatoare - aceasta este baza unei cooperări de succes, atunci când toți cei implicați au o viziune comună.

Traducere și adaptare după un articol original Hoval Austria
Autor
Alexandra Dragoi