Noua aplicație pentru gestionarea încălzirii și ventilației rezidențiale - acces intuitiv la sistemul dumneavoastră Hoval

◄ Inapoi la articole

HovalConnect este o aplicație special dezvoltată care oferă o platformă de servicii inovatoare pentru gestionarea încălzirii şi a ventilatiei rezidențiale. Această aplicaţie asigură o funcţionare fără probleme, eficientă şi cu control de la distanţă a sistemului de încălzire, oferind informaţii în timp real despre consum şi starea sistemului în vederea unui control informat. În plus, utilizează datele din prognoza meteo în timp real, permiţând astfel măsuri de economisire a energiei.

Uşor accesibil prin intermediul aplicaţiei sau al browserului, HovalConnect vă permite să controlaţi funcţiile sistemului TopTronic®E de oriunde prin intermediul unui smartphone, al unei tablete sau al unui computer. Aplicaţia, disponibilă gratuit în Apple App Store şi Google Play Store, este însoţită de un gateway şi de date de acces pentru platforma HovalConnect.

Interfaţa cu utilizatorul afișează valorile de temperatură, programele de timp și prognoza meteo în mod grafic pe tabloul său de bord. De asemenea, gestionează eficient mesajele, oferind afişaje de întreţinere şi notificări prin e-mail pentru avertismente sau defecţiuni.

HoLI_Portrait-2020_Bilgeri_Dominik_H4469

În acest interviu, manager Business Development, Base Market, Dominik Bilgeri, explică beneficiile aplicației HovalConnect pentru clienții finali, precum și caracteristicile suplimentare ale aplicației planificate de Hoval pentru viitor.

1. Hoval a lansat o nouă aplicație în iunie 2023. Ce beneficii oferă noua aplicație pentru clienții finali ai Hoval?

Dominik Bilgeri: În viitor, Hoval intenționează să devină și mai mult un furnizor de soluții. O soluție Hoval este o combinație de produse de înaltă calitate și servicii inteligente. Pe segmentul caselor unifamiliale, digitalizarea și conectarea în rețea a sistemelor Hoval joacă un rol cheie, motiv pentru care noua aplicație HovalConnect reprezintă o etapă importantă în această călătorie. Noua aplicație permite proprietarilor de sisteme să obțină un control intuitiv și de ultimă generație al sistemelor Hoval. În același timp, aplicația oferă baza pentru oferte digitale suplimentare de la Hoval, inclusiv întreținerea digitală, repararea defecțiunilor de la distanță și multe altele.

2. Aplicația HovalConnect este intuitivă și ușor de utilizat. Puteți da un exemplu concret în acest sens?

Dominik Bilgeri: Am simplificat programele, astfel încât funcționarea aplicației pentru clienții finali să fie proiectată și mai intuitiv. Analizând mii de sisteme de încălzire Hoval, am constatat că peste 97% din toți proprietarii de sisteme folosesc doar patru programe. Pe baza acestei analize, am concentrat principiul de funcționare al noii aplicații pe aceste patru programe, care a redus semnificativ complexitatea.

3. Ce planuri are Hoval pentru noua aplicație și ce noi funcții și servicii pot aștepta clienții finali Hoval?

HovalConnect_App-auf-iPhone_quadratisch

Dominik Bilgeri: Hoval va continua să investească în extinderea noii aplicații. Feedbackul utilizatorilor este integrat continuu în dezvoltarea ulterioară a aplicației. Lucrăm deja la multe funcții și beneficii noi în aplicație. O versiune viitoare planificată a aplicației va permite utilizatorilor să vizualizeze rapoartele detaliate de service și mentenanța și să modifice programările pentru operațiuni de service. Hoval lucrează, de asemenea, la diverse probleme legate de viitorul optimizării pompelor de căldură și al managementului energiei.

4. Prin ce se deosebește aplicația HovalConnect de simplul control al sistemelor Hoval oferit de sistemele inteligente de management al casei sau clădirilor?

Dominik Bilgeri: HovalConnect se concentrează pe cele mai importante funcții pentru a asigura un control simplu și intuitiv al sistemelor Hoval pentru proprietarii de sisteme. Ca atare, HovalConnect nu este un instrument de încărcare a datelor energetice și nu este un înlocuitor pentru un sistem de management al clădirii sau un sistem profesional de management al energiei.

5. Aplicația HovalConnect a fost dezvoltată pentru case unifamiliale. Ce soluții alternative oferă Hoval clienților din alte segmente de piață?

HovalConnect-Plattform-Uebersicht_v4

Dominik Bilgeri: Pentru aplicații în blocuri și clădiri industriale, Hoval oferă o soluție nou dezvoltată din 2023.

Cloud-ul Hoval Supervisor le permite clienților din segmentul business, care sunt calificați din punct de vedere tehnic, să își vizualizeze sistemele, să obțină rapoarte tehnice detaliate și să acceseze parametrii tehnici.

Clienții au acum un mod ușor, intuitiv și modern de a-și controla sistemul Hoval de pe smartphone.

Traducere și adaptare după un articol al revistei digitale Hoval Insights I/2023
Autor
Alexandra Dragoi