ABB Bulgaria

Hala de productie ABB este situata in zona industriala Rakovski, in apropiere de Plovdiv si produce componente pentru tensiune joasa si medie. In hala de productie lucreaza mai mult de 800 de persoane.

Cladirea ABB a castigat premiul “Cladirea Anului 2013” in Bulgaria. Cladirea a fost aleasa datorita calitatii sale ridicate, eficienta energetica si caracteristicile sale durabile.

Compania ABB a castigat de asemenea premiul “Investitorul Anului 2013” in Bulgaria, si recent a fost onorata cu “Premiul economiei germane in Bulgaria 2013” pentru dezvoltarea continua a activitatilor de productie in tara.

In cadrul proiectului ABB, Hoval s-a bazat pe solutia de sistem pentru a obtine eficienta maxima, un climat interior perfect, costuri de functionare reduse.

Solutia Hoval: sistem descentralizat de climatizare pentru hala de productie cu unitati de acoperis Roofvent LKW9 – 3 buc si 39 unitati TopVent DKV9, perdele de aer cald la intrarile pentru camioane 20 unitati TopVent CUR5. Incalzirea si transferul de caldura la unitatile de acoperis se face cu ajutorul cazanului in condensatie UltraGas 1440D, iar apa calda este furnizata cu ajutorul echipamentului ModulPlus F41. Sistemul inteligent de control al conditionarii aerului este DigiNet 5, iar controlul perdelelor termice este separat si se face cu EasyTronic. Sistemul de control de baza este conectat la un calculator extern prin Digicom, de la care se poate ajusta si monitoriza sistemul de incalzire si conditionare a aerului in hala de productie.

La selectarea echipamentului Hoval s-a luat in considerare cerintele de fiecare zona separata din hala de productie. Unitatile de climatizare de acoperis sunt aranjate in asa fel incat sa se mentina parametrii specifici pentru fiecare zona si in acelasi timp sa fie controlate de un singur sistem de control.

Cazanele in condensatie asigura capacitatea de caldura necesara pentru unitatile de climatizare, al caror control este efectuat de catre sistemul de control TempTronic. Pentru cladirea de birouri s-a utilizat cazanul in condensatie pe combustibil gazos UltraGas350kW, iar pentru asigurarea apei calde menajere s-a instalat echipamentul ModulPlus F41, care furnizeaza cantitatea necesara de apa calda chiar si in momentele de varf.

Ca rezultat al muncii bine facute de catre echipa comerciala si tehnica a Hoval Bulgaria, ABB a avut incredere si a incredintat lui Hoval si proiectul sau urmator: o hala de productie pentru produse de inalta tensiune, unde se asteapta sa se instaleze urmatoarele echipamente: MAX 3 1250 – 1 buc, DKV-9/D – 13 buc, MK-9/D – 11 buc, Temptronic RC – 8 buc, CUR-3 – 15 buc, EasyTronic – 3 bucati, calorifer de 1000 L.

Vezi alte referinte

Intrebati expertul Hoval despre cea mai buna solutie pentru investitia dvs